marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Invazie chinezeasca la Pro Cinema

19 august se anunta a fi cea mai bataioasa zi a anului, caci atunci va avea loc invazia asiaticilor specialisti in arte martiale la Pro Cinema. Comedie, drama si multa actiune, toate reunite sub umbrela generoasa si atractiva a filmului de arte martiale, vor marca ziua de 19 august, cand va exista o avertizare de cod… galben la Pro Cinema.


Invazie chinezeasca la Pro Cinema
Ang Lee, unul dintre cei mai celebri regizori contemporani, cel care i-a invatat pe americani sa vorbeasca chinezeste va fi prezent la aniversarea din luna august a Pro Cinema prin doua dintre cele mai populare productii ale sale – “Tigru sI dragon” (“Crouching Tiger, Hidden Dragon”) si “Maestrul Chu” (“Pushing Hands”). Sammo Hung Kam-Bo, cel care a marcat inceputul unei ere noi a filmului de arte martiale, dupa cum considera Oliver Stone si s-a impus drept una dintre cele mai populare figuri ale cinematografiei din Hong Kong, dar si a celei americane, va fi si el prezent la Pro Cinema, pe 19 august, cu filmul “Macelarul Kung Fu” (“The magnificent butcher”).

Regizor si scenarist al peliculei “Maestrul Chu”, filmul sau de debut incepand cu ora 17:45, Ang Lee abordeaza in aceasta comedie neagraunele dintre temele sale favorite: inadaptarea culturala sI conflictul intre generatii. Sihung Lung interpreteaza rolul maestrului Chu, un expert in Tai-Chi care se muta la New York pentru a locui cu fiul sau Alex, nora sa Martha si cu fiul acestora, Jeremy. Desi principala batalie in care este implicat protagonistul se da intre traditiile culturale chinezesti si stilul de viata modern american, filmul nu duce lipsa scenelor de arte martiale dintre cele mai spectaculoase. “Maestrul Chu”, a fost desemnat "Cel mai bun film" la Festivalul de Film Asia-Pacific. Filmul a mai fost nominalizat si la 9 Premii Calul de Aur, echivalentul taiwanez al Premiului Oscar.
De 10 ori nominalizat la premiul Oscar si castigator al patru statuete, primul film strain care a castigat peste 100 de milioane de dolari numai in Statele Unite, “Tigru sI dragon” (“Crouching Tiger, Hidden Dragon”), difuzat de Pro Cinema pe 19 august, incepand cu ora 20:00, reprezinta una dintre productiile care l-au impus pe Ang Lee in cinematografia mondiala. In “Tigru sI dragon”, artele martiale reprezinta doar “zona cu potential de atractie pentru oamenii de rand”, dupa cum spune Ang Lee, dincolo de care se ascunde un puternic element spiritual – secretul artelor martiale, asa cum s-a transmis el prin intermediul scolilor taoiste. Durerea, razbunarea si simtul datoriei, la care se adauga dragostea, dar si credinta sunt coordonatele principale ale acestei pelicule.

Pe 19 august, de la ora 22:30, este randul lui
Sammo Hung Kam-Bo sa intre in actiune, in rolul razbunatorului ”Macelar Kung Fu”. Masina de lupta Sammo Hung se dezlantuie, punand in valoare scene de arte martiale cu o coregrafie uimitoare. Acest fapt se datoreaza si lui Woo-ping Yuen, care semneaza regia alaturi de Sammo si responsabil de scenele de lupta din productii precum ”Tigru si dragon”, ”Matrix”, ”Matrix reincarcat”, sau ”Kill Bill: vol. 2”.

Lovituri naucitoare, spectacolul fortei dezlantuite, precizie si rafinament tipic asiatic – toate acestea sunt anuntate de ”codul galben” de pe 19 august, de la Pro Cinema.Modifică setările cookies