Matrix (1999)

The Matrix

15
SF, Aventura, Actiune
136 minute
(1 voturi)
10.0/10

Cu: Keanu Reeves , Laurence Fishburne, Carrie-Anne Moss (I)

Casa de productie: Warner Bros. Pictures

Sinopsis: Matrix. Simpla rostire a acestui cuvant declanseaza imagini spectaculoase ale unui univers aparte adulat...

Sinopsis

Matrix. Simpla rostire a acestui cuvant declanseaza imagini spectaculoase ale unui univers aparte adulat de milioane de fani ai cyber-spatiului si ai fantasticului fara limite. In 1999, acest film cu buget impresionant despre dezinvoltul supererou al viitorului a redefinit genul science-fiction. L-a transformat pe Keanu Reeves alias Neo intr-un sex simbol periculos de futurist, pe Carrie-Ann Moss alias Trinity in cea mai atragatoare femeie razboinica purtatoare de ochelari de soare din istoria filmului si pe Laurence Fishburne alias Morpheus in cel mai dur si “cool” expert in realitatea virtuala.

In anul 2199, exista o singura persoana care poate sparge codul unui sistem artificial de inteligenta care a patruns in mintile oamenilor, inducandu-le iluzia unei lumi reale. Morpheus simte ca Neo este acel cineva care poate salva viitorul de la o tiranie a realitatii virtuale. Cu ajutorul lui Trinity, el va incerca sa readuca libertatea fizica si psihica a oamenilor.

Castigator al Oscarului la patru categorii – cele mai bune efecte vizuale, cel mai bun montaj, cele mai bun montaj de sunet si cel mai bun sunet – “Matrix” si-a adjudecat si MTV Movie Award. Incredibilul succes al acestui science-fiction (pe langa succesul din cinematografe, detine recordul absolut in materie de vanzari sub forma de DVD) i-au determinat pe producatori sa continue aventurile cu alte doua parti.

Actori

Vezi toti actorii ›
Laurence Fishburne
Laurence Fishburne
Carrie-Anne Moss
(I)
Carrie-Anne Moss (I)
Hugo Weaving
Hugo Weaving

Stiri relationate

Vezi toate stirile ›

Galerie foto

Vezi toate imaginile ›

Modifică setările cookies