marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Jack Nicholson: "Drogurile nu sunt mare lucru". Dezvaluiri incredibile despre trecutul actorului cu cele mai multe nominalizari la premiile Oscar

Dupa ce in urma cu cateva saptamani au inceput sa apara speculatii despre retragerea din cinematografie din cauza pierderilor de memorie, noi informatii au aparut despre trecutul lui Jack Nicholson.

Jack Nicholson: Drogurile nu sunt mare lucru . Dezvaluiri incredibile despre trecutul actorului cu cele mai multe nominalizari la premiile Oscar


Conform presei din strainatate, actorul cu cele mai multe nominalizari din istoria Oscarului se pare ca facea abuz de alcool si droguri in tinerete, lucru detaliat de altfel si in noua biografie a vedetei acum in varsta de 76 de ani.


Actorul cunoscut pentru aparitii in filme celebre ca Zbor deasupra unui cuib de cuci (1975) , Postasul suna intotdeauna de doua ori (1981) sau Cartita (2007) a inceput sa consume LSD la inceputul anilor '60 dupa care, conform publicatiilor The National Enquirer si Radar, acesta a continuat cu marijuana si cocaina.


"Experientele lui Jack Nicholson cu drogurile i-au schimbat viata. Dupa prima doza halucinatiile l-au facut sa creada ca l-a vazut pe Dumnezeu”, a declarat Marc Eliot - autor al celui de-al patrulea volum al biografiei actorului. Acesta mai sustine ca Nicholson a fost drograt pe toata  durata realizarii scenariilor pentru The Trip si pentru comedia The Monkees.

 


Cu toate acestea, susbtantele folosite nu i-au creat numai probleme, aceeasi sursa confirmand faptul ca vedeta de la Hollywood a reusit sa obtina finantari pentru pelicula Easy Rider cu ajutorul unui joint. Marc Eliot a marturisit ca dogurile nu erau consumate doar in momente de lipsa de inspiratie sau ca talisman norocos pentru incheierea diverselor proiecte, ci acestea faceau parte din meniul zilnic al lui Nicholson, iar pe parcursul realizarii peliculei Easy Rider. "Fiind drogat, reuseam sa devin mai creativ si sa imi antrenez mintea mult mai usor si placut”, declara la un moment dat Jack Nicholson.


Declaratii despre dependenta actorului vin si din partea fostei sale iubite Susan Anspach, care afirma ca acesta a prizat o doza de cocaina pentru a reusi sa planga intr-o scena din pelicula Five Easy Pieces din anul 1970, dar si din partea unui prieten al acestuia care sustine ca scenariul s-a repetat si pe parcursul lucrarilor la pelicula The Last Detail din 1973 pentru a „se mentine la inaltime si pentru persormante uimitoare.”

 


In mod bizar, Nicholson a declarat pentru revista People intr-un interviu din anul 1980 ca: „drogurile nu sunt mare lucru. Inca imi place sa prizez de 3-4 ori pe saptamana si cred ca e o medie caracteristica intregii Americi in materie de consum de substante. Sunt de acord ca te poti distruge cu droguri, dar trebuie sa fiti si voi de acord ca te poti distruge cu orice.”


In urma departarii de prietenii sai, Nicholson a inceput sa consume din ce in ce mai multe droguri, lucru care l-a impiedicat chiar sa obtina un rol in pelicula Annie, deoarece Carol Burnett care o interpreta pe Doamna Hannigan era o luptatoare impotriva consumului de droguri.


"Cea mai dura parte din procesul imbatranirii e pierderea prietenilor. Intai se intampla rar, apoi ajungi sa te duci la inmormantari in fiecare luna si nu poti sa nu te abtii sa te intrebi oare eu cand voi muri? In acest moment al vietii simti cum moartea se apropie incet incet de tine si incepi sa te sperii...cine oare vrea sa il vada pe Dumnezeu atat du curand? Eu sigur nu...cel putin deocamdata”, a declarat actorul pentru DailyMail in 2011.


Jack Nicholson a aparut pe scena Hollywood-ului in anii '50, incepand ca un angajat pentru celebrii William Hanna si Joseph Barbera la studiourile lor de animatie. Primul rol l-a obtinut in 1958, in drama de mic buget The Cry Baby Killer, dar numai dupa ce a jucat in Easy Rider (alaturi de Peter Fonda si Dennis Hopper) si-a asigurat intrarea in topul celor mai mari vedete din Hollywood. Actorul este castigator al 3 premii Oscar, doua pentru rolurile sale principale din One Flew Over The Cuckoo's Nest si As Good as It Gets si un Oscar pentru rolul secundar din Terms of Endearment (1983). A mai aparut alaturi de Michael Keaton in Batman (1989) in rolul lui The Joker, interpretare de care, spune actorul, este foarte mandru. Mai este cunoscut si pentru rolurile sale din clasicele The Shining si Chinatown.

 


In 1999, Nicholson a primit premiul Cecil B. DeMille pentru intreaga sa cariera. "Imi asum responsabilitatea atat pentru sucessele mele, cat si pentru esecuri. Dar cand ma uit la greselile mele profesionale, mereu am senzatia ca totusi poate as fi putut face mai mult...Sunt un perfectionist," a declarat celebrul actor intr-un interviu cu Esquire. "Mereu ma simt prea laudat. Pe de alta parte, insa, stiu ca sunt o persoana buna, un bun profesionist. Dar e placut sa fii observat un pic, nu?"


Ultima productie in care a aparut Nicholson este How Do You Know, alaturi de Reese Witherspoon si Owen Wilson. De atunci, actorul a mai fost vazut doar la meciurile The Lakers alaturi de copiii sai, precum si la ceremoniile de decernari ale Oscarurilor din acest an. Reprezentantii sai nu au raspuns inca zvonurilor retragerii sale.


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies