marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Jack the Giant Slayer: pariul riscant de 300 de milioane de $ al Hollywood-ului, de ce va fi un esec de proportii primul mare film al anului

Dupa sezonul marilor premii, care s-a incheiat odata cu decernarea Oscarurilor, a inceput sezonul filmelor spectaculoase si a blockbusterelor la Hollywood. Insa, primul mare film al anului, Jack the Giant Slayer, nu este lipsit de probleme chiar cu cateva zile inainte de lansare si ar putea fi un pariu riscant pentru celebrele studiouri americane Warner Bros.

Jack the Giant Slayer: pariul riscant de 300 de milioane de $ al Hollywood-ului, de ce va fi un esec de proportii primul mare film al anului

 

GALERIE FOTO 13 imagini din Jack the Giant Slayer

 

Distribuit de Warner Bros si produs in parteneriat de studiourile Legendary Pictures si New Line Cinema,  Jack the Giant Slayer promitea sa fie primul mare  film din 2013. Producatorii au cheluit 300 de milioane de dolari pentru a-l promova - asta incluzand si bugetul de 195 de milioane de $. Din distributie fac parte Nicholas Hoult (X-men: First Class, Warm Bodies), Ewan McGregor, Stanley Tucci si este regizat de Bryan Singer (seria X-Men).

 

Filmul, care va spune o versiune sumbra si intunecata a celebrei povesti Jack si Vrejul de Fasole a fost gandit ca un blockbuster de vara, ce urma sa fie lansat in iunie 2012, insa surse apropiate studiourilor au dezvaluit ca filmul a intampinat numeroase dificultati, in special in partea de creatie si la efecte speciale. Se pare ca nici cercetarea de marketing n-a dat rezultatele asteptate, publicul nefiind dornic sa vada filmul, scriu cei de la Hollywood Reporter.


Pentru ca a fost amanata lansarea, producatorii au profitat si au mai refilmat cateva scene. "Filmul era mai mult pentru baieti si prea putin pentru familie. Este o treaba dificila sa gasesti echilibrul intre aceste doua directii cand angajezi un regizor ca Bryan Singer sa se ocupe de un basm" a spus o sursa pentru Hollywood Reporter.

 

Seful departamentului de distributie de la Warner Bros, Dan Fellman, spune ca versiunea finala a filmului este un film de aventura, pentru intreaga familie, chiar daca este interzis celor sub 13 ani. "Am reusit sa il facem mai accesibil. Nu e pentru copiii de 5 ani, insa cei de la 10 ani in sus carora le place sa vada giganti se vor distra".


Fellman a mai spus ca spera ca Jack the Giant Slayer sa stranga incasari de 30 de milioane de $, insa distribuitorii sunt foarte sceptici. Hollywood Reporter mai scrie ca regizorul Bryan Singer este nemultumit de faptul ca Jack the Giant Slayer se lanseaza in aceeasi perioada cu Oz: The Great and The Poweful, productia ambitioasa a celor de la Disney si care este unul dintre cele mai anticipate filme ale anului. Fantezia despre Vrajitorul din Oz, cu James Franco, Mila Kunis, Rachel Weisz si Michelle Williams se va lansa in SUA si in Romania pe 8 martie. Cei de la Warner Bros se tem sa nu treaca prin ce au trecut cei de la Disney anul trecut, cand John Carter,  cel mai scump film din istorie devenea si cel mai mare esec .


 


"Nimeni nu e multumit de aceasta data de lansare" a spus o sursa din interiorul echipei pentru Hollywood Reporter. O alta optiune ar fi fost mutarea lansarii pe 22 martie, insa si atunci ar fi avut un rival puternic, animatia The Croods, a celor de la DreamWorks, care poate deveni una dintre cele mai de succes animatii ale anului.

 

 


Primavara a fost pana acum un sezon puternic pentru cei de la Warner Bros: Clash of the Titans, Wrath of The Titans sau 300 sunt doar cateva titluri care au avut un succes fenomanal la debutul din primavara. Pana acum, singura varianta sumbra a unui basm care a avut succes ramane Snow White and The Huntsman, care a facut incasari globale de 396 de milioane de dolari si producatorii au decis deja ca va exista o doua parte. Alte filme care au incerca sa reinventeze basme, ca Red Riding Hood sau Hansel and Gretel:  Witch Hunters au fost desfiintate de critici si nici fanii nu s-au inghesuit in salile de cinema.

 

 

Jack the Giant Slayer spune povestea unui vechi razboi reaprins atunci cand un tanar fermier Jack (Nicholas Hoult) deschide o poarte intre lumea noastra si cea a unor uriasi. Dezlantuiti pe Pamant pentru prima oare dupa secole, uriasii lupta sa recupereze ceea ce odata le apartinea.  Jack se vede fortat sa-i opreasca si se aventureaza in cursa vietii sale. Acesta conduce o expeditie in regatul uriasilor cu speranta de a salva oamenii si o printesa rapita de creaturile gigantice.

Jack The Giant Slayer, film in regia lui Bryan Singer, se lanseaza in Romania pe 22 martie 2013.

 

 



Modifică setările cookies