marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Jack The Giant Slayer, primul mare esec din 2013: filmul de 300 de milioane de dolari a dezamagit in box-office

Jack The Giant Slayer n-a reusit sa se ridice la inaltimea asteptarilor si a avut un debut dezastruos, scriu cei de la Hollywood Reporter. Filmul cu un buget de 300 de milioane de dolari, care se anuntat primul mare hit al anului, a facut incasari de 28 de milioane de $, sub asteptarile producatorilor.

Jack The Giant Slayer, primul mare esec din 2013: filmul de 300 de milioane de dolari a dezamagit in box-office

 

Fantezia regizata de Bryan Singer a costat 300 de milioane de dolari, cu tot cu bugetul de promovare. Istoria se repeta ca anul trecut, cand John Carter, marele pariul al celor de la Disney a ajuns un esec financiar de proportii.


Jack The Giant Slayer, o varianta sumbra a celebrei povesti "Jack si Vrejul de Fasole" a ocupat prima pozitie in box-office-ul american weekendul trecut, insa incasarile de 28 de milioane de dolari sunt sub astepatarile producatorilor, care sperau la minim 35 de milioane de dolari obtinuti la premiera.


Jack The Giant Slayer era anuntat ca primul mare film al anului, realizat in 3D, cu un buget de 200 de milioane de dolari, la care s-au adaugat inca 100 de milioane de $, cheltuiti pe promovare si marketing.  Cei de la Warner Bros si New Line Cinema se straduiesc sa traga cat mai multi fani din piata internationala, unde filmul urmeaza sa se lanseze in urmatoarea perioada.

 

"Povestea nu s-a incheiat aici. O sa ajungem la niste cifre globale satisfacatoare" a spus intr-un comunicat, Jeff Goldstein, vice-presedinte departamentului de distributie de la Warner Bros.
 

Inevitabl, Jack The Giant Slayer a ajuns sa fie comparat cu Battleship si John Carter, cele mai dezamagitoare filme din 2012, din punct de vedere financiar. Cu bugete colosale, cele doua productii abia au acoperit bugetul din incasarile globale, desi tinta era peste 500 de milioane de dolari incasari pentru fiecare dintre ele.

 

Filmul, care va spune o versiune sumbra si intunecata a celebrei povesti Jack si Vrejul de Fasole a fost gandit ca un blockbuster de vara, ce urma sa fie lansat in iunie 2012, insa surse apropiate studiourilor au dezvaluit ca filmul a intampinat numeroase dificultati, in special in partea de creatie si la efecte speciale. Se pare ca nici cercetarea de marketing n-a dat rezultatele asteptate, publicul nefiind dornic sa vada filmul, scriu cei de la Hollywood Reporter.
 

 


Pentru ca a fost amanata lansarea, producatorii au profitat si au mai refilmat cateva scene. "Filmul era mai mult pentru baieti si prea putin pentru familie. Este o treaba dificila sa gasesti echilibrul intre aceste doua directii cand angajezi un regizor ca Bryan Singer sa se ocupe de un basm" a spus o sursa pentru Hollywood Reporter.

John Carter a debutat cu incasari de 30 milioane de $ in SUA. Cateva luni mai tarziu, Battleship, care a avut un buget de 200 de milioane de $, a facut incasari de 25.5 milioan de $ in SUA. John Carter a facut sub 300 de milioane de $, iar Batthlesip a facut cu cateva milioane de dolair in plus. Universal si Disney au suferit dezastre financiare anul trecut, iar seful de la Disney a fost dat afara.

 


Jack The Giant Slayer mai are un inamic de infruntat:saptamana aceasta se lanseaza fantezia Oz:The Great and The Powerful, un alt film cu buget colosal - 300 de milioane de $, care are  doua sanse: ori devine un blockbuster, ori un esec.

In primele 5 pozitii din box-officeul american, au intrat comedia Identity Thief, cu 9.7 milioane de $, 21 and Over, cu  9 milioane de $, The Last Exorcism: Part II, care a debutat  cu 8 milioane de $ si noul film al lui Dwayne Johnson, Snitch, care a facut 7.7 milioane de dolari

Jack The Giant Slayer, film in regia lui Bryan Singer, se lanseaza in Romania pe 22 martie 2013.

 

 


 


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies