marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Jackie Chan, maestrul filmelor de arte martiale se retrage. De ce renunta actorul la filmele care l-au facut celebru

Jackie Chan a declarat ca cel mai recent film al sau, "Chinese Zodiac", va fi ultimul de actiune in care joaca, dar ca se retrage din acest gen cinematografic stiind ca a facut unul dintre cele mai importante lungmetraje din cariera sa.

Jackie Chan, maestrul filmelor de arte martiale se retrage. De ce renunta actorul la filmele care l-au facut celebru

Actorul originar din Hong Kong, care si-a lansat cel mai recent film la Festivalul de la Cannes, alaturi de colegii sai de distributie Kwone Sang Woo, Yao Xingtong si Liao Fan, spune ca oamenii nu il cred cand el spune ca se retrage.

Actorul a numit filmul "Chinese Zodiac"  ultimul mare film al carierei sale. Filmul care se va lansa in decembrie este inspirat din celebra serie manga "Dragonball" a lui Akira Toriyama, un mare sustinator al actorului.

Actorul in varsta de 58 de ani spune ca isi ia la revedere cu "Chinese Zodiac" - in care joaca rolul unui vanator de comori, care calatoreste prin toata lumea incercand sa gaseasca artefacte astrologice -, pentru ca acesta este unul dintre "cele mai importante" filme din cariera sa.

Jackie Chan e mandru de una din scenele de actiune din "Chinese Zodiac" , scena care a costat singura 10 milioane de $. Chan a turnat o cascadorie de 4 minute pe Vulcanul Yasur din Vanuatu.


"Imi spun <<nu, esti inca tanar, inca poti sa o faci>>, dar trebuie sa pun capat la asta intr-o buna zi", a spus Chan. Insa starul nu vrea sa renunte de tot la film, ci doar la peliculele de actiune.

"Cand ma uit la Hollywood, la Robert De Niro, el poate juca orice - comedie, drama", a spus acesta. "Clint Eastwood - la 60-70 de ani, inca se poate misca. Spun da, acesta este scopul meu. Pentru ca viata unui star al filmelor de actiune este scurta. Viata unui actor este lunga. Vreau sa arat publicului ca pot sa joc", a adaugat el.


Jackie Chan este unul dintre cei mai cunoscuti si mai iubiti actori originari din Hong Kong, reusind sa-si construiasca o cariera de succes in filmele de arte martiale. In 2002, el a castigat un premiu Taurus pentru intreaga cariera la World Stunt Awards (Oscarurile in domeniul cascadoriilor) si in acelasi an a primit o stea pe Walk of Fame. De asemenea, a castigat un premiu MTV Movie pentru intreaga cariera, in 1995, si alte doua premii MTV Movie pentru rolurile din prima si a doua parte a seriei "Ora de varf/ Rush HOur". In 1999, a fost numit Actorul anului, la Hollywood Film Festival.


Printre filmele in care a jucat se numara "Fracul magic", "Ocolul Pamantului in 80 de zile", seria "Ora de varf", "Spionul din vecini", "Karate Kid" si a asigurat vocea Maimutei in seria "Kung Fu Panda".


 


Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies