marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Jamie Foxx: actorul il va juca pe Martin Luther King Jr intr-un film regizat de Oliver Stone

Actorul american Jamie Foxx il va interpreta pe Martin Luther King Jr. intr-un film biografic, regizat de americanul Oliver Stone si produs de cineastul Steven Spielberg, informeaza hollywoodreporter.com.

Jamie Foxx: actorul il va juca pe Martin Luther King Jr intr-un film regizat de Oliver Stone

Regizorul, scenaristul si producatorul american Oliver Stone, care a realizat si filmele biografice despre John Fitzgerald Kennedy, Richard Nixon si George W. Bush, va regiza un lungmetraj despre viata lui Martin Luther King Jr., proiectul fiind o coproductie cu studiourile DreamWorks si Warner Bros.


Jamie Foxx este in discutii pentru a-l interpreta pe cunoscutul luptator pentru drepturile civile ale persoanelor de culoare din Statele Unite ale Americii.


Proiectul este in lucru, in baza unui scenariu realizat de Kario Salem.


Steven Spielberg, Suzanne de Passe, Madison Jones si Sam Nappi sunt producatorii filmului, iar membrii familiei lui Martin Luther King sunt implicati in proiect in calitate de producatori executivi.


Jamie Foxx a castigat premiul Oscar in 2005, pentru rolul titular din filmul biografic "Ray", unde l-a interpretat pe Ray Charles. Actorul a mai jucat in "Dreamgirls", "Regatul" si musicalul "Soloist", bazat pe povestea adevarata a unui geniu muzical, Nathaniel Ayers, care s-a imbolnavit de schizofrenie si a ajuns sa cante la vioara si violoncel pe strazi. De asemenea, el a lansat doua albume muzicale, "Unpredictable" si "Intuition".


Oliver Stone, un veteran al Razboiului din Vietnam, este cunoscut pentru filmele sale cu miza ideologica, fiind triplu castigator al Oscarului, pentru regia filmelor "Plutonul" (1986) si "Nascut pe 4 iulie" (1989) si pentru scenariul filmului "Midnight Express". Incepand cu "JFK" pana la "Nascuti asasini", filmele lui Stone au generat mereu controverse. Un alt film al sau, intitulat "W", despre fostul presedinte american George W. Bush, a fost lansat in 2008, cu cateva saptamani inainte de alegerile prezidentiale americane. Sensibil fata de destinul tarilor in curs de dezvoltare, Oliver Stone a realizat multe pelicule in acest registru, printre care "Comandante" (2003) si "In cautarea lui Fidel" (2006), consacrate presedintelui cubanez Fidel Castro, dar si "Salvador" (1986), despre conflictele din America Centrala. In 2010, Oliver Stone a lansat "Wall Street: Banii sunt facuti sa circule/ Wall Street: Money Never Sleeps", continuarea filmului sau din 1987 "Wall Street".

 

Sursa: Mediafax.ro

 


Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies