marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Jared Leto, acuzat de "trans-misoginism" la Festivalul de Film de la Santa Barbara: starul din Dallas Buyers Club a fost aplaudat pentru raspunsul sau politicos

Jared Leto a primit pana acum peste 20 de premii pentru intepretarea sa exceptionala din Dallas Buyers Club si are cele mai mari sanse conform presei straine sa castige si premiul Oscar pentru cel mai bun actor in rol secundar. Insa, aflat la Festivalul de Film de la Berlin, actorul a fost intrerupt in timpul unei sesiuni de intrebari de catre o spectatoare, care l-a acuzat de "trans-misoginism".

Jared Leto, acuzat de trans-misoginism la Festivalul de Film de la Santa Barbara: starul din Dallas Buyers Club a fost aplaudat pentru raspunsul sau politicos

 

Cei de la Hollywood Reporter scriu ca actorul de 42 de ani a raspuns cu eleganta acuzatiilor aduse de o femei din sala care i-a spus ca "trans-misoginia nu merita niciun trofeu". Leto a intrebat-o politicos "la ce te referi cand spui asta?" iar femeia i-a spus "nu meriti un premiu pentru un rol in care ai interpretat o femeie, pentru ca tu esti barbat".

 

In Dallas Buyers Club, Leto este Rayon, un transexual bolnav de SIDA care devine partenerul de afaceri al lui Ron Woodroof (Matthew McConaughey), eroul principal, si el bolnav de SIDA. Impreuna, cei doi vor aduce in tara medicamente alternative pentru bolnavii de SIDA, iar Ron devine un activist al persoanelor infectate cu HIV.


"Pentru ca sunt barbat, nu am voie sa joc un astfel de rol? Dar de exemplu, o persoana homosexuala nu poate juca un rol heterosexual? Raspunsul tau tocmai demonstreaza ca oamenii ca Rayon nu ar fi avut niciodata sansa sa exploreze lumea si sa schimbe regulile" a fost raspunsul care i-a adus aplauze lui Leto. Conform presei americane, Jared Leto a stat de vorba 15 minute si dupa conferinta cu femeie care l-a intrerupt, incercand sa lamureasca problema.

 

 


Jared Leto
este nominalizat la premiul Oscar pentru rol secundar si este considerat revelatia anului la nivel de interpretare, desi a dovedit si in trecut cat de mult talent are cu roluri dificile in Mr. Nobody sau Requiem for a Dream. Dallas Buyers Club este primul sau film din ultimii 6 ani.


Ocupat cu formatia sa de rock, 30 Seconds To Mars, Leto a preferat sa lase in spate cariera de actor, dar revenirea sa magistrala din acest an l-a adus in topul celor mai talentati actori de la Hollywood. Pentru rolul Rayon, un transexual bolnav de SIDA, Leto a slabit 13 de kilograme, s-a epilat pe tot corpul si s-a infometat timp de 20 de zile.

Leto a impresionat si si-a atras milioane de fani cu rolul Rayon, despre care multi spun ca este cea mai buna interpretare a acestui sezon. Chiar daca atat el cat si McConaughey au fost criticati de cateva persoane dupa discursurile lor de la Globurile de Aur (McConauhey pentreu ca nu a mentionat deloc bolnavii de SIDa, iar Leto pentru ca a facut glume despre faptul ca s-a epilat pe picioare), cei doi au fost mult mai atenti in urmatoarele lor discursuri.



Dallas Buyers Club
are 6 nominalizati la Oscar, iar cei doi actori sunt considerati favoriti pentru OScaruri in noaptea de 2 martie. In Romania, Dallas Buyers Club poate fi urmarit in cinematografe din 7 martie.

 

 


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies