marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Jean Dujardin: gluma cenzurata a actorului premiat cu Oscar intr-un film fara perdea si indignarea americanilor

Les Infideles / Fustangii, filmul care are premiera in acest weekend in Romania a cenzurat o scena scandaloasa pentru a salva sansele la Oscar ale actorului Jean Dujardin, scrie revista Le Point.

Jean Dujardin: gluma cenzurata a actorului premiat cu Oscar intr-un film fara perdea si indignarea americanilor

articole relationate

 

E greu de crezut ca intr-un film plin ochi cu scene de sex sau misogine si in care nuditatea este la ea acasa te mai poate scandaliza ceva. Si totusi Les Infideles / Fustangii pregatea ceva mai revoltator.  Actorul premiat cu Oscar in acest an, Jean Dujardin si producatorii filmului au reusit sa pastreze secret o imagine care pana la urma a fost taiata la montaj la premiera din Franta de la inceputul acestui an. Scena se poate gasi insa pe varianta de DVD a filmului.

 

Intr-unul din numeroasele sketch-uri din film Jean Dujardin interpreteaza rolul unui barbat insurat care isi inseala nevasta in New York. Aflat in camera sa de hotel, in compania unei menajere atragatoare, barbatul o asigura pe nevasta la telefon ca "totul e bine" in timp ce pe geamul camerei se puteau vedea turnurile gemene din World Trade Center lovite de avioanele teroriste. Imaginea i-ar fi indignat mai mult ca sigur pe americani si poate ca membrii Academiei Americane de film nu ar fi fost atat de generosi cu Jean Dujardin in lupta acestuia la Oscar cu George Clooney.

 

Les Infideles / Fustangii prezinta infidelitatea masculina prin intermediul mai multor regizori francezi, insa comedia a fost una extrem de blamata in presa franceza la inceputul acestui an nu doar din cauza continutului si a limbajului sexual, ci si pentru maniera in care denigreaza femeile. Scrisa si regizata de Jean Dujardin, care detine si un rol in acest film, "Fustangii" este o comedie indrazneata realizata din mai multe scurtmetraje, pe tema adulterului.

Regizorii Michel Hazanavicius, Jean Dujardin, Emanuelle Bercot, Fred Cavaye, Alexandre Courtes, Eric Lartigau si Gilles Lellouch ofera o imagine lejera, amuzanta si pe alocuri deocheata a celor mai celebre obiceiuri extraconjugale. Les Infideles / Fustangii aduce o colectie de scurtmetraje care au ca tema minciunile barbatilor si povestile ce se invart in jurul lor.

 

Scurtmetrajele sunt: "Las Vegas" de Jean Dujardin si Gilles Lelouche, "La Question" de Emmanuelle Bercot, "Prologue" de Fred Cavaye, "Infideles Anonymes" de Alexandre Courtes, "La Bonne Conscience" de Michel Hazanavicius si "Lolita" de Eric Lartigau. La inceputul anului, afisele filmului au fost retrase de pe strazile din Paris si cenzurate pentru ca erau considerate prea sexuale, vulgare si jignitoare la adresa femeilor.
 

 

 


Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies