marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Jennifer Lawrence: de la Mystique la Katniss. La 21 de ani se pregateste sa ajunga cel mai tare star de box office din 2012 cu The Hunger Games

Are 21 de ani si se pregateste sa duca in spate o franciza de sute de milioane de dolari: The Hunger Games - Jocurile Foamei. Desi a fost nominalizata la Oscar pentru rolul din Winter's Bone in 2011, Jennifer Lawrence face rolul vietii ei in “Hunger Games”, filmul regizat de Gary Ross, care ar putea avea unul dintre cele mai bune debuturi de box office in America de Nord, depasind chiar sumele pe care le-a facut toamna trecuta Saga Amurg de 700 de milioane de dolari.

Jennifer Lawrence: de la Mystique la Katniss. La 21 de ani se pregateste sa ajunga cel mai tare star de box office din 2012 cu The Hunger Games

Anul trecut fanii seriei X-Men au realizat cu greu ca in spatele lui Raven / Mystique se ascunde tanara actrita nascuta in Louisville, Kentucky pe 15 august 1990.  Filmul X-Men: First Class in care a jucat alaturi de James McAvoy si Michael Fassbender este pana acum cel mai mare succes al ei financiar cu incasari de peste 353 de milioane de dolari.

Actrita are sansa sa ajunga una dintre marile vedete de box office ale anului cu rolul din Hunger Games care se lanseaza saptamana viitoare in Romania. Cu un buget de 100 de milioane de dolari, productia ar putea fi o mare realizare in materie de adaptari dupa romane (modelul Harry Potter si Twilight).

Inspirat din romanele cu acelasi titlu ale autoarei Suzanne Collins, thriller-ul SF “Hunger Games” o are in centrul actiunii plasata cu 700 de ani in viitor pe Katniss Everdeen ( Jennifer Lawrence), o adolescenta in varsta de 16 ani, care intra intr-o competitie transmisa in direct la televizor pentru a-si salva sora.



Filmul vorbeste despre un viitor postapocaliptic, intr-o natiune numita Panem, unde, in fiecare an este organizat un concurs sadic si sangeros: „Jocurile Foamei".Competitia este compusa din 24 de tineri rapiti de langa familie si obligati sa intre intr-o lupta pentru supravietuire. Doar unul dintre ei se va intoarce acasa faimos si bogat.

Regulile jocului sunt clare. Doi copii din fiecare district sunt alesi pentru a intra in arena, pana la momentul la care unul singur va reusi sa-i ucida pe toti ceilalti si va fi castigator.Jocul incepe cu ceremonii urmarite de toti locuitorii imperiului care traiesc prin imaginile transmise. Realitatea se muta pe ecran si ecranul tine locul lumii reale.


Tanara de 21 de ani, Jennifer Lawrence se pregateste de un an 2012 exploziv.  Filmul The Hunger Games este asteptat sa aiba un impact urias, dat fiind faptul ca are o baza de fani numeroasa la nivel mondial.  "Sunt obsedata de cartile lui Suzanne Collins. A fost incredibil cand am fost aleasa pentru rolul lui Katniss pentru ca sunt cel mai mare fan al ei. De cand le-am citit, eroina mi s-a parut a fi o Ioana d'Arc a viitorului. Filmul ca si cartea are o poveste importanta de spus" a povestit Jennifer Lawrence.


Jennifer a fost descoperita de agenti in New York City, la varsta de 14 ani. Inainte de a deveni actrita, a fost majoreta si model, a jucat hochei de camp si softball. In primavara anului 2004, ea a calatorit la New York si a avut cateva castinguri cu agentiile de modeling din care facea parte. Dupa ce a parasit agentia, Jen a fost reperata de un agent in timpul filmarii unui spot pentru brandul H & M.


A aparut in mai multe reclame, printre care si in cea pentru showul MTV "My Super Sweet 16", si a jucat un rol in filmul „Devil you know” (2009). La scurt timp, cariera a fortat-o pe ea si pe familia ei sa se mute la Los Angeles, unde a fost distribuita in serialul TBS "Bill Engvall Show" (2007) si in filme ca The Poker House (2008) si The Burning Plain (2008).


A intrat in atentia tuturor cu rolul lui "Ree Dolly" in „Winter's Bone” (2010). Lansat la inceputul anului 2010, filmul a castigat Marele Premiu al Juriului la Festivalul de Film Sundance iar Jennifer s-a ales cu o nominalizare la Oscar.  Jennifer Lawrence a lucrat alaturi de Jodie Foster si Mel Gibson in drama The Beaver lansata in 2011.
 


Sursa foto: Getty
 


Galerie foto


Modifică setările cookies