marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Jennifer Lawrence denunta sexismul din industria cinematografica americana. "Nu am vrut sa par rasfatata sau dificila"

Jennifer Lawrence, actrita de la Hollywood cel mai bine platita, a denuntat sexismul din industria cinematografica americana, relateaza AFP.

Jennifer Lawrence denunta sexismul din industria cinematografica americana. Nu am vrut sa par rasfatata sau dificila

Intr-un articol publicat marti pe internet, celebra actrita din "Hunger Games" critica inegalitatile salariale dintre actorii si actritele de la Hollywood, recunoscand in acelasi timp ca nu a indraznit sa formuleze aceste critici anterior, de teama sa nu fie catalogata drept "dificila" de catre colegii sai, relateaza Agerpres. Aceasta a facut declaratiile dupa scandalul de la Sony izbucnit in urma cu cateva luni.

 

Dupa o serie de emailuri intre oficialii Sony, aparute in presa si publicate de catre hackeri, s-a aflat ca Jennifer Lawrence primea un onorariu mai mic decat colegii sai de platou de sex masculin, din "American Hustle". "Nu m-am suparat pe cei de la Sony, m-am suparat pe mine. Am esuat ca negociator pentru ca am renuntat repede. Dar nu am vrut sa par rasfatata sau dificila. Dar cand am vazut cifrele pe internet, mi-am dat seama ca in niciun caz colegii mei nu si-au facut astfel de griji" a spus actrita in eseu.


"M-am saturat sa incerc sa gasesc o modalitate 'adorabila' de a spune ceea ce cred si sa fiu in continuare apreciata! La naiba cu asta!", a scris Lawrence in noua revista on-line a actritei Lena Dunham, evocand iritarea colegilor sai atunci cand le pune aceasta problema.

"Nu cred ca am lucrat vreodata cu un barbat (...) care si-a dedicat timpul pentru a contempla la ce unghi trebuie sa recurga pentru a-si face auzita vocea", a adaugat ea.

Problema disparitatilor salariale dintre actorii si actritele de la Hollywood a tinut prima pagina a ziarelor anul trecut, dupa ce o informatie scursa de la Sony Pictures Entertainment a indicat ca Jennifer Lawrence, castigatoare a unui premiu Oscar, a fost platita mai putin decat colegii ei de sex masculin din filmul "American Hustle
 


Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies