marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Jeune et Jolie, primit cu aplauze la Cannes: filmul lui Francois Ozon, despre sexualitate si prostitutie, a lansat o noua stea. Marine Vacth, numele care se afla pe buzele tuturor pe Croazeta

Noul film al lui Francois Ozon, Jeune et Jolie (Young and Beautiful) a reusit sa impresioneze publicul la Cannes, in ciuda subiectului controversat, si este considerat de presa straina drept unul dintre favoritii la Palme d'Or in acest an. Dar mai mult de atat, a lansat o viitoare stea, Marine Vacth.

Jeune et Jolie, primit cu aplauze la Cannes: filmul lui Francois Ozon, despre sexualitate si prostitutie, a lansat o noua stea. Marine Vacth, numele care se afla pe buzele tuturor pe Croazeta

articole relationate

 

Filmul cu care Ozon se afla in competitia oficiala la Cannes in acest an prezinta povestea lui Isabelle (Marine Vacth), o tanara prostituata de 17 ani care se ocupa cu asta nu pentru bani, ci din placere, o poveste "spusa in patru anotimpuri si patru cantece", potrivit sinopsisului oficial.

 

Cannesul are o traditie de a lansa viitoare sex-simboluri, de la Brigitte Bardot la Catherine Deneuve. In acest an, toti s-au intrebat insa cine este tanara de 23 de ani care a avut curajul sa joace rolul unei prostituate de 17 ani in filmul lui Ozon.

 

Francois Ozon reda cu delicatete procesul complicat de inflorire al unei orhidee magnifice in Jeune et Jolie. Aceasta este comparatia pe care o foloseste regizorul pentru protagonista filmului, Isabelle. Productia aduce in prim plan misterioasa trecere de la varsta copilariei la cea a maturitatii, aceasta fiind provocarea pe care a vrut sa o duca la bun sfarsit Francois Ozon. Cu eleganta, dar in acelasi timp pastrand distanta, observa procesul de infloriei al tinerei care duce o viata dubla, nu pentru bani, ci pentru a experimenta, a fost parerea criticilor dupa vizionarea filmului.

 

  

 

Desi nu evita sa foloseasca noile tehnologii si mijloace de comunicare, regizorul pune accent pe partea psihologica si reda in detaliu transformarea pe care o sufera o tanara-model in momentul in care isi descopera sexualitatea. In filmul lui Ozon, sexul si-a pierdut orice forma de romantism, notau cei de la The Guardian. Tanara preia numele bunicii sale pe post de pseudonim si incepe sa se intalneasca in camere de hotel cu diversi barbati, devenind prostituata. Intr-o vacanta de vara, in cateva saptamani, Isabelle devine dintr-o fata inocenta si virgina o adevarata vampa, femeia care da pe spate cu frumusetea ei barbatii maturi.

 

Actrita devenita model a fost descoperita la 15 ani, dupa ce a aparut intr-o reclama la H&M, insa tatal ei n-a fost de acord cu faptul ca fiica lui minora apare sumar imbracata si a dat in judecata compania si a castigat. Insa, Marine a continuat drumul spre succes, in modelling si iata ca acum debuteaza in film, fara nici un fel de experienta anterioara. Marine a fost moel pentru Yves Saint Laurent, Chloe si multe alte case de moda cunoscute.

 

 

"Parintii mei ma lasa sa fac ce vreau acum. Nu au vazut filmul inca, dar nu mai au ce sa faca acum. M-am dezbracat si am renutnat de tot la haine in acest film, insa Francois Ozon nu e un pervers, am avut incredere in el." a spus actrita pentru The Guardian. Marine nu stie inca ce se va intampla de aici incolo, insa stie ca prezenta ei la Cannes este importanta pentru cariera ei. "Nu stiu daca sunt un star, stiu ca acest festival are un impact major, dar eu nu simt nici o diferenta, raman eu insami".

 

"Ce m-a sedus la acest rol a fost tacerea personajului, felul in care se distanta in orice fel de relatie. Se prostitueaza fara sa se simta vinovata si pentru ea acest lucru inseamna un singur lucru: sa descopere adevarul".
 

 

Regizorul Francois Ozon a fost cucerit din prima de Marine. "In momentul in care am vazut-o pentru prima data, am fost impresionat total, ma izbea un sentiment de fragilitate, dar in acelasi timp, forta. Sa filmez cu ea mi-a adus aminte de Charlotte Rampling in Under the Sun. Frumusetea ai ascunde un mister, un secret, cand o vedem, vrem sa stim mai multe despre ea".

 


 


Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies