Mega productia de un sfert de miliard de dolari a celor de la Disney, John Carter a facut incasari dezamagitoare in SUA clasandu-se pe locul 2 in box office-ul din acest weekend.
Cu incasari de aproape 30.6 milioane de dolari, productia SF, John Carter cu Taylor Kitsch, Lynn Collins si Willem Dafoe a fost invinsa de animatia The Lorax care a reusit sa stranga 39 de milioane de dolari.
Presa a prezis inca din urma cu cateva luni insuccesul in SUA a lui John Carter desi filmul aduce pe marile ecrane un personaj extrem de iubit care a influentat modelul super eroului in cinematografie de-a lungul timpului.
John Carter a reusit sa stranga pe site-ul rottentomatoes.com un procent de 49% cu 88 de recenzii negative si 85 pozitive. "Prea lung, prea complicat si deloc amuzant" asa a fost descris filmul celor de la Disney.
Criticul Chris Tookey de la Daily Mail nu i-a dat nicio stea filmului numindu-l un esec monstruos: "Personaje plictisitoare, un scenariu ingrozitor... acesta este primul mega dezastru cinematografic din 2012."
Inspirata de primul roman (din seria de 11 carti) "A Princess of Mars" al autorului Edgar Rice Burroughs lansat in 1902, fantezia SF John Carter este povestea Capitanului John Carter (Taylor Kitsch), un veteran al Razboiului Civil, care a luptat de partea Confederatiei si care este transportat in mod inexplicabil pe Marte, unde se trezeste implicat intr-un conflict de proportii epice intre locuitorii acestei planete.
Printre figurile care populeaza aceasta lume noua pentru John Carter se numara Tars Tarkas (Willem Dafoe) sau fermecatoarea printesa Dejah Thoris (Lynn Collins). Intr-o lume amenintata sa se prabuseasca, Carter isi redescopera umanitatea cand intelege ca supravietuirea planetei Barsoom (Marte) depinde de el.
Filmul regizat de Andrew Stanton a facut incasari mai bune in afara Statelor Unite unde a strans 70 de milioane de dolari iar incasarile sale globale se ridica la 100 de milioane de dolari. Insa specialistii raman sceptici daca filmul va reusi sa treaca de 400 de milioane de dolari incasari.
Presa de specialitate scrie ca filmul a fost facut cu un buget de 250 de milioane de dolari, insa in aceasta suma nu intra si bugetul de promovare al peliculei care ar ridica costurile productiei la peste 300 de milioane de dolari.
Spre deosebire de el, liderul de box office al momentului, animatia The Lorax a reusit in 2 saptamani de la lansare sa stranga la nivel mondial 124 de milioane de dolari cu un buget de doar 70 de milioane de dolari, potrivit boxofficemojo.com.
Aceasta este povestea primei nave de transport americane capturate de pirați în ultimele două secole.