marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Kathleen Turner dezvaluie drama prin care trece de 30 de ani: "Nu am cum sa mai arat ca in tinerete". Boala cumplita care a obligat-o sa renunte la Hollywood

Kathleen Turner a facut furori in anii '80 si era considerata un ideal de frumusete. Din nefericire, actrita, cunoscuta din filme ca The Jewel of the Nile, Body Heat, Peggy Sue Got Married sau In Romancing The Stone, in care a jucat alaturi de Michael Douglas, a suferit o transformare vizibila din cauza unei boli cumplite.

Kathleen Turner dezvaluie drama prin care trece de 30 de ani: Nu am cum sa mai arat ca in tinerete . Boala cumplita care a obligat-o sa renunte la Hollywood

VEZI MAI MULTE IMAGINI IN GALERIE FOTO

 

Destinul actritei Kathleen Turner este cu adevarat impresionant: in 1992 a renuntat la cariera sclipitoare in film atunci cand doctorul a diagnosticat-o cu o forma rara de artrita si i s-a spus chiar ca s-ar putea sa nu mai mearga niciodata. Dar Turner nu s-a lasat batuta, a schimbat zeci de doctori si a incercat sa se reinventeze: asa ca a lasat lumea filmului pentru scena de teatru, fiind laudata pentru interpretari in spectacole ca Teh Graduate sau Cat on a Hot Tin Roof. In mod spectaculos, actrita a mai facut cateva filme in ultimii ani, iar anul acesta a avut o aparitie surpriza in comedia "Dumb and Dumber To", alaturi de Jeff Daniels si Jim Carrey.

 

Insa artitra reumatoida isi punea din ce in ce mai mult amprenta asupra ei si a corpului ei: a luat foarte multe kg in greutate si corpul ei s-a deformat, usor, usor. Cu toate astea, aspectul fizic a fost ultima ei grija, o interesa doar sa supravietuiasca acestei boli.

 

Actrita le-a povestit jurnalistilor tabloidului britanic Daily Mail ca a trecut prin momente cumplite, in care a fost aspru judecata de cei din jur: oamenii o puneau la zid pentru cum arata si chiar au iscat zvonuri ca e beata si are probleme cu alcoolul. Ironic, atunci nu avea nicio problema cu bautura, dar recunoaste ca dupa aceea si-a gasit refugiul si alinarea in vodca. In autobiografia ei, lansata in 2008, Kathleen Turner recunostea ca a folosit alcoolul ca o forma de refugiu, dupa ce medicamentele puternice ii afectau judecata si o dadeau peste cap. S-a internat intr-o clinica de reabilitare dupa ce a lesinat pe scena in timpul unui spectacol de teatru.

 

 

Cativa ani a incercat sa se obisnuiasca cu boala si sa se recupereze, sa invete sa mearga din nou, in ciuda chinurilor uriase. "Faceam orice pentru a-mi reveni, incheieturile nu mi le simteam, mergeam practic intr-un picior. Cand am fost diagnosticata cu aceasta boala in anii '90, nu prea stiau nimic despre aceasta boala. In industria filmului, oamenii angajeaza betivi, drogati, dar nu bolnavi sau actori care sufera de boala pe care ei nu o inteleg. Azi lucrurile stau altfel, sunt medicamente puternice, dar care iti scad sistemul imunitar" povestea actrita in autiobiografia ei.

 

 

Cand a aflat diagnosticul, Kathleen era casatorita cu Jay Weiss si au stat 20 de ani casatoriti si au impreuna o fiica, Rachel Ann, in varsta de 27 de ani. El a stat langa ea in primii ani de boala, insa au divortat: "Vedeam lumea cu alti ochi, aveam alte perspective, iar fiica noastra crescuse, urma sa plece de acasa. Eu voiam sa imi largesc orizonturile, sa calatoresc mai mult, el mergea in directia opusa".

 

Desi au divortat in 2007, actrita recunoaste ca nu are intalniri cu barbati. "Ei nu ma vad ca o viitoare partenera, ceea ce e trist pentru ca sunt o companie placuta. Stiu ca nu mai arat ca la 30 de ani, dar compensez cu o incredere in mine debordanta. Poate asta ii sperie" a spus actrita in Daily Mail.

 

 

In 1981, Turner dadea lovitura cu primul ei film, "Body Heat",  in care a jucat rolul lui Matty Walker, o femeie nemiloasa care isi convinge amantul sa ii ucida sotul bogat pentru a putea continua aventura amoroasa.  Rolul si imaginile cu actrita pe jumatate goala au atras imediat atentia presei, iar filmul a fost pus pe lista celor mai sexy pelicule din istorie. 
 

 

17 ani mai tarziu, revista Empire a inclus-o pe lista celor mai sexy 100 de staruri din istoria cinematografica mentionand interpretarea ei electrizanta din Body Heat. Cei de la New York Times au scris tot in 2005 ca  "odata cu acel rol, Turner si-a construit intreaga cariera pe roluri pline de aventura, dar si sexualitate explicita".  Rolul din Body Heat i-a adus prima nominalizare la Globul de Aur.

 

 

Actrita este constienta de modificarile trupului ei suferita in ultimele decenii, dar spune ca este impacata cu ea: "Pot sa spun ca am ajuns intr-un punct in care nu ma mai intereseaza. Stiu ca nu mai arat ca la 30 de ani, asa ca obisnuiti-va cu ideea si treceti peste".

 

 

"Dumb and Dumber To" s-a lansat deja in cinematografele din SUA.

 

Sursa foto: Getty



Modifică setările cookies