marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

L.Q. Jones, starul filmelor western, a murit la vârsta de 94 de ani

Actorul s-a stins din viață la reședința sa din Hollywood Hills.

L.Q. Jones, starul filmelor western, a murit la vârsta de 94 de ani
L.Q. Jones, veteranul actor western, cel mai bine cunoscut pentru că a jucat în filmele cu Sam Peckinpah și a cărui carieră a durat șapte decenii, a murit, a confirmat pentru „Variety“ nepotul lui, Erté deGarces. Jones a murit sâmbătă în casa sa din Hollywood Hills, înconjurat de familie. Avea 94 de ani.
 
Născut pe 19 august 1927, în Beaumont, Texas, L.Q. Jones și-a făcut debutul în film în 1955, când a jucat în „Battle Cry”, filmul regizat de Raoul Walsh, bazat pe romanul din 1953 al fostului Marine Leon Uris. Producțiile clasice care l-au consacrat ca o figură a genului western au fost „The Wild Bunch“, „Ride the High Country“, „Major Dundee“ și „Billy the Kid“.

 
El este cel mai bine cunoscut publicului actual pentru rolurile din „Casino“ (1995) al lui Martin Scorsese, „The Edge“ (1997), „Masca lui Zorro“ (1998) și ultimul film al lui Robert Altman „A Prairie Home Companion“ (2006). 

 

Jones și-a descries talentul actoricesc ca pe un „dar dar de Dumnezeu“. „Actorii se nasc; la naiba, nu sunt făcuți. Vă putem învăța tehnica, dar nu vă putem învăța să jucați. Sunt așa de când m-am născut. Aș fi vrut să am ceva pregătire, dar nu am. Eu joc, pur și simplu. Fac ceea ce-mi vine firesc“, spunea el. „Mă uit la alți actori. Am fost foarte norocos că am lucrat cu mulți oameni cu adevărat buni. Ar fi o minciună dacă aș spune că nu am furat de la ei. Normal că furi. Fie înveți, fie pierzi. A fost doar un dar dat de Dumnezeu. Am un pic de talent și l-am putut folosi“, spunea el cu modestie.
 
FOTO: Profimedia

Galerie foto


Modifică setările cookies