marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

La 66 de ani, regizorul Lars von Trier suferă de Parkinson

Reputatul cineast danez a fost diagnosticat cu această boală neurologică în plin proces de producție al serialului „The Kingdom“.

La 66 de ani, regizorul Lars von Trier suferă de Parkinson
Lars von Trier a fost diagnosticat recent cu boala Parkinson, anunță compania de producție Zentropa, pe care Trier a fondat-o în 1992 alături de producătorul Peter Aalbaek Jensen. Potrivit comunicatului remis, regizorul „este într-o dispoziție bună și primește tratament pentru simptome“, în timp ce continuă lucrul la „The Kingdom Exodus“, cel de-al treilea și ultimul sezon pentru serialul „The Kingdom“.
 
Cum această ultimă parte va avea premiera mondială la Festivalul de la Veneția, echipa de producție face eforturi mari să încheie lucrul. Totodată, regizorul Lars von Trier va participa la conferințele de presă organizate pentru promovarea ultimei părți doar în cadru restrâns.

 

Chiar dacă poate fi ținută sub control, boala Parkinson nu e chiar ușor de gestionat, așa că nu putem ști sigur dacă, după finalizarea lucrului la „The Kingdom Exodus“ Lars von Trier își va mai continua munca de regizor.

 
Von Trier a scris scenariul la „The Kingdom Exodus“ împreună cu Niels Vørsel. Cei doi au mai scris împreună scenariul altor sezoane din serial. Din palmaresul lui Von Trier se mai numără „The House That Jack Built“ (2018), „Nymphomaniac“ (2014), „Melancholia“ (2011) și „Dogville“ (2004).

 
Filmul său din 2000, „Dancer in the Dark“, cu Bjork, a câștigat Palme d’Or la Festivalul de Film de la Cannes. Totuși, regizorul danez a fost exclus timp de șapte ani de la Festivalul de la Cannes în 2011 pentru declarația sa de la conferința de presă a filmului „Melancholia“ că ar fi „simpatizat“ cu Adolf Hitler.
 
FOTO: Instagram

Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies