marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Lars von Trier, regizorul filmelor conroversate ca "Antichristul" sau "Nymphomaniac": "Nu mai pot face filme". Criza prin care trece de cand a renuntat la droguri si alcool

Regizorul danez Lars von Trier, unul dintre cei mai importanti si controversati cineasti europeni, a declarat ca este ingrijorat ca nu va mai fi in stare sa realizeze filme, deoarece a renuntat sa mai consume alcool si droguri.

Lars von Trier, regizorul filmelor conroversate ca Antichristul sau Nymphomaniac : Nu mai pot face filme . Criza prin care trece de cand a renuntat la droguri si alcool

"Nu stiu daca mai pot sa fac filme si acest lucru ma ingrijoreaza. Nicio creatie artistica de valoare nu a fost vreodata realizata de fosti dependeti de alcool si droguri", a declarat Lars von Trier, in vârsta de 58 de ani, intr-un interviu acordat ziarului danez Politiken, informeaza hollywoodreporter.com.

 

Acesta este primul interviu pe care Lars von Trier l-a acordat dupa ce regizorul a fost declarat "persona non grata" de organizatorii Festivalului de Film de la Cannes, in 2011. Atunci, regizorul a facut comentarii legate de nazisti la conferinta de presa pentru lungmetrajul sau "Melancholia" - desemnat cel mai bun film al anului la gala premiilor decernate de Academia de Film Europeana (EFA) si cu premiul pentru interpretare feminina, atribuit actritei Kirsten Dunst, la Festivalul de la Cannes din acelasi an.

 

Potrivit Reuters, interviul acordat Politiken de catre Lars von Trier a aparut pe prima pagina a acestui ziar danez si s-a intins pe sapte pagini in interiorul acestei publicatii. Von Trier, care a socat publicul cu filme cu un continut sexual explicit, precum "Antichrist" si "Nymphomaniac", a declarat ca nu a mai consumat droguri si alcool de 90 de zile si ca merge zilnic la intâlnirile Alcoolicilor Anonimi.

 

Regizorul a spus ca obisnuia sa bea o sticla de votca in fiecare zi, dar pentru a fi creativ combina alcoolul cu diferite tipuri de droguri.

 

Lars von Trier a spus ca trebuia sa consume aceasta cantitate de alcool pentru a intra "intr-o lume paralela", de care simtea ca are nevoie pentru a fi creativ. Regizorul a mai spus ca aproape toate scenariile pentru filmele sale au fost scrise pe când se afla sub influenta alcoolului.

 

 

 

"Nu recomand nimanui sa faca acelasi lucru. Este foarte periculos si stupid in toate felurile posibile", a spus el. Von Trier a spus ca a scris scenariul pentru filmul "Dogville" in doar 12 zile, dupa ce consumase foarte multe droguri, iar cel pentru "Nymphomaniac" l-a scris intr-o perioada foarte lunga, de 18 luni, in care nu a consumat droguri si alcool.

 

Tata a patru copii si sot al unei profesoare, Bente Frøge, Lars von Trier a mai spus in interviu ca a ajuns intr-un punct in care a trebuit sa aleaga intre omul Lars Trier si regizorul Lars von Trier. Lars Trier si-a schimbat numele in Lars von Trier in timp ce studia la Danish Film School, mai relateaza Reuters.

 

Nascut pe 30 aprilie 1956, in Danemarca, Lars von Trier este unul din regizorii ale caror creatii au influentat semnificativ cinematografia europeana si mondiala. Absolvent al scolii de Film Nationale Daneze, Von Trier a debutat in lungmetraj in 1984, cu "The Element of Crime", pentru care a obtinut, la Festivalul de la Cannes, marele premiu pentru tehnica.

 

Lars von Trier a lansat noua din filmele sale la Cannes, unde a câstigat Palme d'Or pentru "Dansând cu noaptea/ Dancer in the Dark" (2000) si marele premiu al juriului pentru "Abisul sufletului/ Breaking the Waves", in 1996.

 

Cariera regizorului mai include titluri celebre, precum "Dogville" (2003), premiat cu European Film Award, "Manderlay" (2005), "seful sefilor/ The Boss Of It All" (2006) si "Melancholia" (2011).

 

Sursa: Mediafax.ro


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies