marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

“Cute’n’cudly, boys” sau “Are we there yet?” sunt replici care au facut inconjurul lumii. Care din urmatoarele 10 personaje animate merita un rol principal? Prima parte.

Pe modelul Motanului incaltat (aka Puss in Boots) care a capatat un film in care detine rolul principal gratie imensei popularitati de care se bucura, ne-am gandit sa punem cap la cap o lista de personaje animate care n-au avut inca sansa unui adevarat “leading role” in filmul de cinema, dar care au toate sansele sa se descurce de minune. 

#1

Daffy Duck

   A cantat in Framed Roger Rabbit (1988),a salvat planeta jucand baschet in Space Jam (1999), a luat-o razna in Looney Tunes (2003) si a mai aparut in multe scurt metraje animate, dar nu a primit pana acum un lungmetraj animat in care sa-si faca de cap de unul singur. Si l-ar merita din plin din cel putin doua motive. "You're dethspicable" e o expresie hilara a irascibilitatii sale si a defectului sau de vorbire de care nu te poti satura. Si Daffy ar merita, in sfarsit, sa scape pentru 90 de minute de “amicul” sau Bugs Bunny.

#2

Rhino

   L-ati vazut in cateva secvente din Bolt (2008), unde a reusit cateva din cele mai reusite momente comice ale filmului. Desenatorii au folosit un hamster adevarat atunci cand i-au modelat miscarile, iar Rhino a cucerit publicul cu personalitatea sa aparte: e un mare consumator de programe tv, plin de energie - ce sa faci cand traiesti intr-un balon de plexiglas? - care crede orbeste in puterile eroului sau, Bolt. Imaginati-va cum ar fi daca in loc de Bolt s-ar uita la Two and a Half Men si Jersey Shore.

#3

Skipper, Kowalski, Private si Rico

   Sau mai scurt Pinguinii din seria Madagascar (2005, 2008). Desi nu vor lipsi din a treia parte a francizei cu nume de insula si sunt bagati in seama si in alte situatii (au avut un serial tv si au aparut in scurtmetraje de Craciun), gasca nebuna condusa de Skipper e printre cele mai potrivite pentru a primi un lung metraj de cinema pe mana. Skipper e paranoicul cu idei geniale, Kowalski analistul analfabet, Private vine cu solutiile simple si are o slabiciune pentru unicorni, iar Rico pare genul de psihopat pasionat de explozibili. Ce sa-ti doresti mai mult?

#4

Donkey

   Mai mult decat hiperactiv, manifestand o nesiguranta din ce in ce mai dificil de suportat, dar loial pana la capat prietenilor sai. Plus vocea lui Eddie Murphy. Aceasta e reteta cu care unul din personajele secundare din seria Shrek (2001, 2004, 2007, 2010) a reusit sa cucereasca publicul din toata lumea. Iar acum ca stim ca are drept partenera de viata o femela dragon, lucrurile ar putea evolua in directii din cele mai neasteptate. Deci… cand ii fac film? Cand ii fac film? Ii fac film? Mai e mult pana ii fac film? E gata filmul?

 #5

Dumbo

   In principiu Jumbo Jr., poreclit rautacios Dumbo din cauza urechilor mari pe care le detine, nu ar trebui sa apara pe lista noastra fiindca a primit un rol principal intr-un film de animatie. Doar ca se intampla in 1941, la inceputurile casei de productie Disney, si filmul avea doar 64 de minute. Si desi s-a zvonit la un moment dat ca bosii studioului si-au dorit o poveste noua cu Dumbo in centru, lucrurile nu s-au materializat. Totusi, un elefant care nu vorbeste, dar care zboara si are prieten un soricel, poate  inmuia inimile spectatorilor de orice varsta. Oricand.

Puteti vedea aici a doua parte a eroilor animati care merita un lungmetraj.


Modifică setările cookies