marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Celebrii ochi violeti ai Hollywood-ului de altadata. 5 actrite care au cucerit cu privirea lor generatii intregi 

Tinerii spectatori de astazi sunt vrajiti de privirile feline ale Milei Kunis sau ale lui Megan Fox. A fost insa o vreme cand, fara lentile de contact si machiaje ultimul racnet, actritele de la Hollywood au sedus publicul spectator. Pe voi care dintre ele v-ar fi cucerit?   

 

Sophia Loren

Zeita romana a frumusetii

Nascuta in 1934 la Roma in Italia

Ce sa nu ratezi din filmografia ei: o parte importanta a carierei sale cinematografice s-a consumat in peninsula, dar Sophia a atins statutul de star international cu pelicule filmate la Hollywood: El Cid (1961) alaturi de Charles Heston sau The Fall of the Roman Empire (1964) alaturi de Stephen Boyd.

Premii: un premiu Oscar pentru Two Women, o nominalizare la Oscar pentru Marriage Italian Style si un premiu onorific pentru intreaga cariera.

Audrey Hepburn

Adolescenta delicata

Nascuta in Belgia in 1929, a incetat din viata la 63 de ani in Elvetia

Ce sa nu ratezi din filmografia ei: un model de eleganta si stil de-a lungul carierei sale, Audrey Hepburn a facut 31 de filme foarte bune, asa ca misiunea de a alege cateva dintre ele devine una foarte subiectiva.  Pentru noi primele trei sunt: debutul cu Roman Holiday din 1953, aventura new yorkeza Breakfast at Tiffany’s din 1961 si extraspecialul My Fair Lady din 1964.

Premii: un premiu Oscar pentru Roman Holiday si alte 4 nominalizari

Elizabeth Taylor

Actrita cu ochi violeti

Nascuta in 1932 la Londra, s-a stins din viata, anul acesta, la 79 de ani in Los Angeles

Ce sa nu ratezi din filmografia ei: must see-ul suprem ramane personajul Cleopatrei facut de Elizabeth Taylor in 1963 intr-o pelicula castigatoare de 4 premii Oscar. Alte roluri memorabile ale actritei sunt cele din Cat on a Hot Tin Roof (1958) sau Giant (1956).

Premii: doua Oscaruri pentru Who’s Afraid of Virgina Woolf? si Butterfield 8. Plus alte 3 nominalizari.

Vivien Leigh

Destinul tulburator

Nascuta in 1915 in India de astazi, a murit la 53 de ani de tuberculoza in capitala Marii Britanii

Ce sa nu ratezi din filmografia ei: desi vorbim de o cariera cinematografica cu mai putin de 20 de filme la activ din cauza tulburarii maniaco-depresive de care a suferit, doua titluri Vivien Leigh sunt de neratat: A Street Car Named Desire din 1951 si poate cel mai cunoscut film din istorie - Gone with the Wind din 1939, un film cu 8 premii Oscar la activ.

Premii: doua Oscaruri cucerite la distanta de 12 ani

Grace Kelly

Printesa cu ochii de azur

Nascuta in 1929 in Philadelphia, s-a stins din viata la 52 de ani in urma unui accident auto in Monaco

Ce sa nu ratezi din filmografia ei: dintr-o cariera cinematografica oprita timpuriu de casatoria cu printul Rainier de Monaco, cele mai cunoscute titluri raman cele realizate sub bagheta maestrului suspansului – Alfred Hitchcock: M is for Murder si Rear Window din 1954 si To Catch a Thief din 1955.

Premii: un premiu Oscar pentru The Country Girl si inca o nominalizare pentru Mogambo.

Care dintre ele v-ar fi cucerit? (239 voturi)
Sophia Loren
14.64%
Audrey Hepburn
22.18%
Elizabeth Taylor
27.62%
Vivien Leigh
22.18%
Grace Kelly
13.39%

Modifică setările cookies