Ads by IBU ProTV
marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Celebrii ochi violeti ai Hollywood-ului de altadata. 5 actrite care au cucerit cu privirea lor generatii intregi 

Tinerii spectatori de astazi sunt vrajiti de privirile feline ale Milei Kunis sau ale lui Megan Fox. A fost insa o vreme cand, fara lentile de contact si machiaje ultimul racnet, actritele de la Hollywood au sedus publicul spectator. Pe voi care dintre ele v-ar fi cucerit?   

 

Sophia Loren

Zeita romana a frumusetii

Nascuta in 1934 la Roma in Italia

Ce sa nu ratezi din filmografia ei: o parte importanta a carierei sale cinematografice s-a consumat in peninsula, dar Sophia a atins statutul de star international cu pelicule filmate la Hollywood: El Cid (1961) alaturi de Charles Heston sau The Fall of the Roman Empire (1964) alaturi de Stephen Boyd.

Premii: un premiu Oscar pentru Two Women, o nominalizare la Oscar pentru Marriage Italian Style si un premiu onorific pentru intreaga cariera.

Audrey Hepburn

Adolescenta delicata

Nascuta in Belgia in 1929, a incetat din viata la 63 de ani in Elvetia

Ce sa nu ratezi din filmografia ei: un model de eleganta si stil de-a lungul carierei sale, Audrey Hepburn a facut 31 de filme foarte bune, asa ca misiunea de a alege cateva dintre ele devine una foarte subiectiva.  Pentru noi primele trei sunt: debutul cu Roman Holiday din 1953, aventura new yorkeza Breakfast at Tiffany’s din 1961 si extraspecialul My Fair Lady din 1964.

Premii: un premiu Oscar pentru Roman Holiday si alte 4 nominalizari

Elizabeth Taylor

Actrita cu ochi violeti

Nascuta in 1932 la Londra, s-a stins din viata, anul acesta, la 79 de ani in Los Angeles

Ce sa nu ratezi din filmografia ei: must see-ul suprem ramane personajul Cleopatrei facut de Elizabeth Taylor in 1963 intr-o pelicula castigatoare de 4 premii Oscar. Alte roluri memorabile ale actritei sunt cele din Cat on a Hot Tin Roof (1958) sau Giant (1956).

Premii: doua Oscaruri pentru Who’s Afraid of Virgina Woolf? si Butterfield 8. Plus alte 3 nominalizari.

Vivien Leigh

Destinul tulburator

Nascuta in 1915 in India de astazi, a murit la 53 de ani de tuberculoza in capitala Marii Britanii

Ce sa nu ratezi din filmografia ei: desi vorbim de o cariera cinematografica cu mai putin de 20 de filme la activ din cauza tulburarii maniaco-depresive de care a suferit, doua titluri Vivien Leigh sunt de neratat: A Street Car Named Desire din 1951 si poate cel mai cunoscut film din istorie - Gone with the Wind din 1939, un film cu 8 premii Oscar la activ.

Premii: doua Oscaruri cucerite la distanta de 12 ani

Grace Kelly

Printesa cu ochii de azur

Nascuta in 1929 in Philadelphia, s-a stins din viata la 52 de ani in urma unui accident auto in Monaco

Ce sa nu ratezi din filmografia ei: dintr-o cariera cinematografica oprita timpuriu de casatoria cu printul Rainier de Monaco, cele mai cunoscute titluri raman cele realizate sub bagheta maestrului suspansului – Alfred Hitchcock: M is for Murder si Rear Window din 1954 si To Catch a Thief din 1955.

Premii: un premiu Oscar pentru The Country Girl si inca o nominalizare pentru Mogambo.

Care dintre ele v-ar fi cucerit? (239 voturi)
 
Sophia Loren
14.64%
35 voturi
 
Audrey Hepburn
22.18%
53 voturi
 
Elizabeth Taylor
27.62%
66 voturi
 
Vivien Leigh
22.18%
53 voturi
 
Grace Kelly
13.39%
32 voturi

Cele mai citite

(P) Amenajarea unui spațiu pentru divertisment la tine acasă - 4 soluții practice
Dacă ți-ai propus să nu mai cheltui prea mulți bani pentru fiecare ieșire cu prietenii în spații de divertisment, ar trebui să știi că poți investi acei bani chiar în propria casă, pentru a-ți crea propriul spațiu dedicat bunei dispoziții. 
Citeste mai mult ►

Modifică setările cookies