marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

“Vicky Cristina Barcelona”, la CineTePrinde, pe 12 aprilie: filmul care i-a adus Oscarul lui Penelope Cruz pentru doar 41 de minute jucate

“Vicky Cristina Barcelona”, drama scrisa si regizata de Woody Allen, este propunerea lui Cristian Tudor Popescu pentru editia din 12 aprilie a emisiunii “CineTePrinde” difuzata de Pro Cinema de la ora 22:15.

Vicky Cristina Barcelona , la CineTePrinde, pe 12 aprilie: filmul care i-a adus Oscarul lui Penelope Cruz pentru doar 41 de minute jucate

 

 

Doua prietene, Vicky (Rebecca Hall) si Cristina (Scarlett Johansson), isi petrec vacanta de vara in Spania, unde  se indragostesc de acelasi barbat, un pictor Juan Antonio (Javier Bardem). Acesta este atras de amandoua femeile in aceeasi masura, iar in acelasi timp nu o poate uita nici pe  fosta lui sotie, María Elena (Penélope Cruz). cu care a avut o relatie tumultuoasa si care este gata-gata sa reintre in scena.
   

 

 

Cel de-al patrulea film al lui Woody Allen filmat consecutiv in afara Statelor Unite a fost considerat cel mai profitabil film al sau, pentru ca a avut incasari de aproape 100 de milioane de dolari in conditiile in care bugetul a fost de numai 15 milioane. In afara de succesul de box-office, “Vicky Cristina Barcelona” a inregistrat si un impresionant succes de critica: dintre cele 56 de nominalizari la diverse premii, drama regizata de Woody Allen a castigat 25.
   

Cele 41 de minute in care a aparut in film i-au adus lui Penélope Cruz un Oscar si un premiu Bafta, dar si un sot, pentru ca Javier Bardem si Penélope Cruz s-au casatorit la scurt timp dupa ce au jucat impreuna in acest film.

 


   

 

Pentru scurta secventa in care apare la volanul unei masini in “Vicky Cristina Barcelona”, Bardem a trebuit sa ia niste cursuri de sofat, insa eforturile sale nu au fost rasplatite si cu un carnet de conducere, pe care actorul nu-l poseda nici in ziua de azi.
   


Woody Allen a scris scenariul pentru rolurile lui Cristina si Juan avandu-I in minte chiar pe Scarlett Johansson si Javier Bardem. Acesta este de altfel cel de-al treilea film in care Scarlett Johansson si Woody Allen au lucrat impreuna si cel de-al doilea, in care Johansson o are ca partenera pe Hall, dupa ce anterior au filmat impreuna pentru “The Prestige”.
   
 


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies