marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

A salvat 1100 de evrei, l-a antrenat pe Batman si a fost maestru Jedi, Liam Neeson revine in rolul lui Zeus. Cele mai bune roluri din cariera sa

Nu se numara Furia Titanilor printre cele mai tari filme ale carierei sale, insa Liam Neeson ramane un actor genial care a oferit in cei peste 30 de ani de cariera roluri pe care nu le poti uita. Actorul care face in acesta vara 60 de ani se intoarce in rolul lui Zeus pe marile ecrane alaturi de Sam Worthington si Ralph Fiennes.

A salvat 1100 de evrei, l-a antrenat pe Batman si a fost maestru Jedi, Liam Neeson revine in rolul lui Zeus. Cele mai bune roluri din cariera sa

A salvat peste 1100 de evrei din mainile nazistilor in "Schindler's List", l-a antrenat pe Batman in "Batman Begins", a fost maestrul Jedi Qui-Gon Jinn in "Star Wars: Episode 1 – The Phantom Menace" s-a batut cu lupii in "The Grey", a facut ravagii in Paris salvandu-si fiica rapita in "Taken", a fost revolutionarul lider irlandez Michael Collins iar acum se intoarce ca Zeus in Wrath of the Titans .

La premiera filmului care a avut loc in Londra, Liam Neeson a declarat ca era nerabdator sa exploreze in profunzime legatura dintre tata si fiu, dar si cea dintre frati in Wrath of the Titans


"Jonathan(n.r. regizorul)  si scenaristii au vrut sa exploreze relatia dificila a lui Zeus cu cei doi fii ai sai, Perseu si Ares, precum si trecutul sau complicat cu fratele sau, Hades, si cu tatal lor, Cronos," remarca actorul. "Acest lucru m-a interesat mult: realismul din centrul fanteziei, emotiile profund umane care provoaca o intriga ce se desfasoara intr-un univers legendar."


Fanii mai au insa un motiv de bucurie: producatorii au anuntat in aceste zile ca actorul va avea o scurta aparitie in The Dark Knight Rises in rolul lui  Ra's Al Ghul.


Liam este un actor multi-premiat, apreciat in lumea intreaga atat pentru rolurile din filmele comerciale realizate de marile studiouri, precum si pentru rolurile din filmele independente. Cunoscut pentru vocea sa grava, accentul irlandez si inaltimea considerabila, Liam Neeson si-a facut un nume la Hollywood interpretand personaje pline de defecte, capabile insa de lucruri extraordinare. Actorul nascut in Nordul Irlandei a reusit sa treaca peste tragedia care l-a lovit in 2009, cand sotia sa cu care a fost impreuna timp de 15 ani, Natasha Richardson a murit in timpul unui accident de ski.

El a fost onorat cu nominalizari si premii pentru interpretarea a patru personaje reale foarte diferite: Rob Roy, Oskar Schindler, Michael Collins, Alfred Kinsey.  Neeson a fost nominalizat la premiile Oscar, Globul de Aur si BAFTA pentru rolul Oskar Schindler din filmul lui Steven Spielberg, castigator al Oscarului pentru cel mai bun film, in 1993, "Schindler List".
 

 

Liam Neeson in Michael Collins

 

Trei ani mai tarziu, a jucat rolul principal in filmul biografic realizat Neil Jordan, "Michael Collins", fiind din nou nominalizat la Globul de Aur  si castigand Evening Standard British Film Award precum si Coppa Volpi la Festivalul de la Venetia din 1996, pentru impresionanta interpretare a eroului irlandez.

 

Liam Neeson in Batman Begins

 


In 2004, Neeson a jucat rolul controversatului sexolog Alfred Kinsey din filmul lui Bill Condon, "Kinsey", rol pentru care a fost nominalizat pentru a treia oara la Globul de Aur, a fost nominalizat la Independent Spirit Award si a primit premiul Asociatiei Criticilor de Film din Los Angeles.

Neeson va aparea peste catava saptamani in filmul de actiune al lui Peter Berg, "Battleship". De asemenea, va putea fi vazut in mult-asteptatul thriller de actiune regizat de Christopher Nolan, "The Dark Knight Rises".

 

La inceputul anului a avut premiera filmului lui Joe Carnahan "The Grey", in care Neeson are rolul principal. Filmul a avut cele mai mari incasari in weekendul in care a fost lansat. Filmografia lui recenta include roluri in thrillerul lui Jaume Collet-Serra, "Unknown"; in thrillerul lui Paul Haggis "The Next Three Days"; in filmul de actiune "The A-Team"; in filmul cu tema mitologica "Infruntarea titanilor"; in thrillerul "Taken", dar si in filmele independente "Chloe", regizat de Atom Egoyan, si "After.Life".

 


Liam Neeson in Schindler's List


Neeson este cunoscut de cinefili pentru rolul sau in doua dintre francizele cinematografice de mare succes. El a jucat rolul maestrului Jedi Qui-Gon Jinn in "Star Wars: Episode 1 – The Phantom Menace" si rolul enigmaticului Henri Ducard in filmul lui Christopher Nolan "Batman Begins".


In plus, Neeson i-a imprumutat vocea sa inconfundabila personajului Aslan din filmele din seria "The Chronicles of Narnia": "The Lion, the Witch and the Wardrobe", "Prince Caspian" si "The Voyage of the Dawn Treader." Cele trei filme care au facut incasari de peste 1.5 miliarde de dolari il aduc pe actor in ipostaza inedita a unui leu.

 

 


Liam Neeson in he Chronicles of Narnia



In 1980, regizorul John Boorman l-a remarcat pe Neeson in rolul Lennie din adaptarea pentru scena a romanului lui John Steinbeck "Of Mice and Men". El l-a distribuit in "Excalibur". In anii '80, Neeson a abordat o mare varietate de roluri, in filme precum"The Bounty" de Roger Donaldson; "The Mission", regizat de Roland Joffe; "Lamb", in care a avut rolul principal; "Duet for One" de Andrei Konchalovsky; "A Prayer for the Dying"; "Suspect" de Peter Yates; "The Good Mother" si "High Spirits", care a fost prima sa colaborare cu Neil Jordan.

 

Liam Neeson in Rob Roy

 


 

Neeson a lucrat apoi cu Sam Raimi in "Darkman"; a aparut in filmele "Crossing the Line"; "Under Suspicion"; "Husbands and Wives" de Woody Allen; "Ethan Frome", in regia lui John Madden, film in care a avut rolul principal; "Nell", regizat de Michael Apted, cu Jodie Foster si Natasha Richardson; "Rob Roy", in rolul principal; "Before and After", regizat de Barbet Schroeder, cu Meryl Streep; "Les Miserables"; "K-19: The Widowmaker", de Kathryn Bigelow; "Gangs of New York" de Martin Scorsese; "Love Actually", regizat de Richard Curtis; "Kingdom of Heaven", de Ridley Scott si "Breakfast on Pluto", regizat de Neil Jordan.

Liam Neeson in Taken



In tinerete, Liam Neeson a practicat boxul despre care spune ca l-a ajutat sa-si creeze o disciplina pe care nu a abandonat-o in cariera de actor. "Nu sunt un barbat frumos, insa sunt teribil de atragator" a declarat in gluma actorul despre sine.




Ultimele trailere adaugate

Cele mai citite

O nouă seară Agatha Christie, cu al său genial detectiv, Hercule Poirot - Moarte pe Nil

După un scenariu de Michael Gree și bazat pe romanul omonim din 1937 al celebrei scriitoare de romane polițiste, este o continuare a filmului Crimă în Orient Express (2017), a fost produs de Branagh, Ridley Scott, Judy Hofflund și Kevin J. Walsh.

Citeste mai mult ►

Modifică setările cookies