marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Lost, dupa 10 ani de la debut: Damon Lindelof face lumina in jurul celui mai mare mister din serialul care a tinut spectatorii cu sufletul la gura, ce s-a intamplat de fapt in episodul final

La 4 ani de la incheierea serialului Lost, un adevarat fenomen mondial, fanii inca mai au nelamuriri cu finalul seriei, care a divizat cinefilii. Creatorii serialului, inclusiv scenaristul Damen Lindelof au oferit cateva explicatii pentru misterele care inca invaluie unul dintre cele mai populare si urmarite show-uri din istorie.

Lost, dupa 10 ani de la debut: Damon Lindelof face lumina in jurul celui mai mare mister din serialul care a tinut spectatorii cu sufletul la gura, ce s-a intamplat de fapt in episodul final


GALERIE FOTO:  Ce fac astazi actorii din Lost la 10 ani de la lansarea serialulului!



Damen Lindelof
si Carlton Cuse, creatorii serialului Lost, s-au reunit cu o parte din actorii din serial, in Los Angeles, saptamana trecuta. Acestia au dezbatut cateva dintre temele arzatoare pentru fani, inclusiv finalul controversat, care inca mai genereaza discutii.


Una dinte teoriile fanilor a fost cea in care toti eroii filmului au fost morti de la inceput, insa Damen Lindelof spune ca ipoteza nu este adevarata: "Nu, ei nu au murit de la inceput." Lindelof a spus in cadrul conferintei ca aceasta teorie a fost alimentata de cateva scene din episodul final, in care apar ruinele avionului cu care eroii au cazut pe insula misterioasa. "Ne-am gandit sa punem acele imagini chiar la final ca sa vedem cum vor reactiona fanii. Si cand au vazut epava avionului fara nici un supravietuitor, atunci s-au aprins spiritele" a declarat acesta pentru Hollywood Reporter.


Acestia au mai dezvaluit ca scena finala, in care se dezvaluie ca de fapt personajele au murit, a fost gandita inca de la inceput. "Lost a fost un serial despre oameni pierduti pe o insula in mijlocul pustietii. Dar, metaforic vorbind, personajele erau pierdute in viata de zi cu zi si dezorientate. Ei cautau un scop pentru a trai si izbavire. Asa ca finalul, in conceptia noastra, trebuia sa fie unul spiritual".

 

 

 

 


O parte dintre actorii celebri din distrbutie au fost prezenti la eveniment si au dezvaluit ca si ei, la randul lor, au fost fascinati de ipotezele prezentate de fani: "Un tip scria ca el crede ca in timp ce avionul se afla in aer, noi am fost clonati. Deci povestea din Lost era de fapt a clonelor noastre" a spus Jorge Garcia, care l-a jucat pe Hurley.

Josh Hollowway, care l-a jucat pe Sawyer unul dintre cele mai iubite personaje din serial, a spus ca s-a temut ca personajul sau sa nu fie scos din serial. "Intr-o zi i-am spus lui Damon ca insula este ca DeathStar, iar el s-a fastacit si atunci am decis sa tac. Mi-era teama ca personajul meu va muri".

 

 

 

 

 

 

Initial, personajul lui Jack, jucat de Matthew Fox, trebuia sa moara in episodul pilot. Producatorii au gandit ca va fi o strategie de marketing buna sa promoveze serialul cu un actor cunoscut, ca apoi sa le ofere socul fanilor si sa-l omoare chiar in primul episod, dar s-au razgandit dupa ce au primit mai multe cereri din partea conducatorilor postului sa revina asupra deciziei. "Ne-au psus ca ar fi o greseala din partea noastra pentru ca fanii se vor atasa de perosnaj si daca am fi facut acest gest, ei si-ar fi pierdut increderea".

Majoritatea starurilor nu stiau nimic despre personajele lor, ci doar cand primeau scenariul de la un episod la altul. Cat despre interbrarile fara raspuns, creatorii considera ca ar fi fost plicitistor sa ofere toate ponturile. "Noi am preferat sa spunem o poveste emotionanta despre ce s-a intamplat cu personajele si calatoria lor.


Cat despre insula, locul misterios care i-a fascinat pe telespectatori timp de 6 ani, Lindelof spune ca a fost gandit ca un loc real si nu un Purgatoriu, asa cum a fost interpretat de marea majoritate a fanilor. "De la inceput, a existat aceasta discutie intre noi si fani: daca insula este reala sau reprezinta o metafora pentru Purgatoriu. Nu este Purgatoriul, este reala, nu am vrut sa fim mistici".

 

 

 


Creat de J.J.Abrams si lansat in 2004, Lost a devenit imediat un fenomen mondial. Serialul urmareste aventurile a 48 de oameni care supravietuiesc unei catastrofe aviatice, dupa ce avionul care trebuia sa ii duca de la Sydney la Los Angeles se prabuseste si ajung pe o insula pustie, unde sunt nevoiti sa isi uneasca fortele daca vor sa traiasca. Insa insula pustie pe care au ajuns ascunde multe secrete care pot fi fatale pentru ei. In medie, fiecare episod a avut 11 milioane de spectatori.
 

 

Toate cele 6 sezoane (2004-2010) au fost filmat in principal in Oahu, Hawaii, si astfel, din cauza distributiei si echipei numeroase, costurile au fost imense, iar Lost a devenit cel mai scump serial din istoria televiziunii. Primul sezon a costat 60 de milioane de dolari. De-a lungul celor 6 sezoane, seria a fost foarte bine primita, a fost recompensata cu zeci de premii, printre care premiul Emmy si Globul de Aur.

 

Sursa foto: Getty/Splash


 


Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies