marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Serialul care a tinut planeta cu sufletul la gura timp de 6 ani. Ce fac astazi actorii din Lost, la 9 ani de la lansarea seriei

Timp de 6 ani, intreaga planeta a stat cu sufletul la gura alaturi de protagonistii serialului "Lost", pentru a descoperi misterul naufragierii lor pe o insula pustie. Plin de mister, cu personaje enigmatice si actori carismatici, show-ul celor de la ABC a intrat in topul celor mai bune 10 seriale create vreodata. Iata cum stau actorii in 2013 cand serialul face 9 ani de la lansare.

Serialul care a tinut planeta cu sufletul la gura timp de 6 ani. Ce fac astazi actorii din Lost, la 9 ani de la lansarea seriei

GALERIE FOTO:  Ce fac astazi actorii din Lost la 9 ani de la lansarea serialulului!


Creat de J.J.Abrams si lansat in 2004, Lost a devenit imediat un fenomen mondial. Serialul urmareste aventurile a 48 de oameni care supravietuiesc unei catastrofe aviatice, dupa ce avionul care trebuia sa ii duca de la Sydney la Los Angeles se prabuseste si ajung pe o insula pustie, unde sunt nevoiti sa isi uneasca fortele daca vor sa traiasca. Insa insula pustie pe care au ajuns ascunde multe secrete care pot fi fatale pentru ei. In medie, fiecare episod a avut 11 milioane de spectatori.


Toate cele 6 sezoane (2004-2010) au fost filmat in principal in Oahu, Hawaii, si astfel, din cauza distributiei si echipei numeroase, costurile au fost imense, iar Lost a devenit cel mai scump serial din istoria televiziunii. Primul sezon a costat 60 de milioane de dolari. De-a lungul celor 6 sezoane, seria a fost foarte bine primita, a fost recompensata cu zeci de premii, printre care premiul Emmy si Globul de Aur.


Desi este considerat un serial drama, Lost este cu totul inedit si revolutionar. Tot serialul este invaluit in mister, sunt prezente elemente de supranatural, S.F. si mitologice. Pe langa acestea, in Lost exista numeroase motive filosofice si simboluri, care nu afecteaza povestea in sine, dar il fac cu totul deosebit.

Insa, ceea ce a facut ca acest serial sa fie adorat cu adevarat de milioane de fani au fost personajele interesante si actorii talentati care le-au dat viata. Multe dintre rolurile din primul sezon au rezultat din afinitatile producatorulilor executivi fata de anumiti actori. Initial, rolul lui Jack (considerat personajul principal) trebuia sa ii revina lui Michael Keaton, iar personajul murea in episodul pilot.

 

Insa, acestia l-au ales pe Matthew Fox si l-au construit complet difert. Kate, intepretata de Evangeline Lilly, trebuia sa fie la inceput, liderul grupului. La auditii, a fost bataie pe personajul Sawyer. Dominic Monaghan si l-a dorit, insa scenaristii au rescris rolul lui Charlie, fascinati de el. Joge Garcia a vrut si el sa fie Sawyer, dar pentru el a fost scris special rolul lui Hurley. 

Cand Josh Holloway a venit la auditia pentru rolul lui Sawyer, scenaristii si producatorii au fost cuceriti definitiv de el si curajul sau. In momentul in care a uitat o replica, s-a enervat atat de tare incat a dat cu scaunul de perete. Intepretarea lui si accentul sudic i-au fascinat pe toti, asa ca au schimbat personajul lui Sawyer astfel incat sa fie cat mai potrivit pentru stilul actoricesc al lui Holloway.

 

Multi dintre actorii din Lost care erau atunci necunoscuti, au devenit imediat celebri, adorati de milioane de fani din intreaga lume. Altii, cunoscuti deja, au devenit staturi de talie mondiala, dar au existat si actori care nu au reusit sa treaca peste fenomenul Lost.


In 2005, Lost a intrat in topul celor mai bune 100 de seriale din istorie facut de revista Time, s-a clasat pe locul 5 in topul celor mai bune 50 de show-uri din televiziune alcatuit de Empire in 2008.  Revista Entertainment Weekly l-a clasat pe locul 8 in topul celor mai bun seriale create intre 1983 si 2008.

Bill Carter de la New York Magazine a numit Lost drept  "serialul cu cel mai interesant scenariu din istoria televiziunii de la primul episod pana la ultimul".

Dupa 9 ani de la lansare, Lost ramane unul din cele mai bune si complexe seriale din istoria televiziunii, care a avut un impact colosal atat asupra fanilor cat si a industriei, devenind unul din cele mai urmarite showuri TV din lume.

GALERIE FOTO:  Ce fac astazi actorii din Lost la 9 ani de la lansarea serialulului!


Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies