marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Serialul care a facut cele mai mari audiente din istoria televiziunii americane: cum arata dupa 40 de ani actorii din M*A*S*H*

Timp de 11 ani, americanii au fost cuceriti de M*A*S*H* , unul dintre cele mai tari seriale de comedie din istorie. Si dupa 40 de ani de la lansare, fanii inca isi aduc aminte cu  placere de umorul inteligent si personajele carismatice care i-au inveselit vreme de atatia ani. Din aceasta saptamana, Pro Cinema va difuza serialul M*A*S*H*.

Serialul care a facut cele mai mari audiente din istoria televiziunii americane: cum arata dupa 40 de ani actorii din M*A*S*H*

GALERIE FOTO Cum arata astazi actorii din M*A*S*H*

 

Desi razboiul coreean a durat 3 ani, serialul M*A*S*H* a fost alaturi de noi in fiecare saptamana timp de 11 ani. Episodul final difuzat pe 28 februarie 1983 a fost cel mai urmarit eveniment din istoria televiziunii, atingand o audienta de 125 milioane de telespectatori, adica 77% din audienta din seara respectiva. Au trecut aproape 30 de ani de cand fanii si-au luat ramas bun de la personaje, insa acestia nu i-au uitat niciodata pe actorii lor preferati.

 

 

Miecuri si joi, prinde marele final al serialului M.A.S.H., la PRO CINEMA


 

In cei 11 ani de difuzare, serialul a strans 8 Globuri de Aur si a ramas constant in primele 10 cele mai urmarite seriale din acei ani. A fost produs de 20th Century Fox pentru postul CBS
 


 


 

 

M*A*S*H*  aduce in prim plan staff-ul unui spital de campanie (titlul se refera exact la prescurtarea de la "Mobile Army Surgical Hospital") din razboiul impotriva Coreei, care are  de intampinat zilnic pericole. Insa razboiul nu ii impiedica sa c aiba o atitudine relaxata, sa faca glume sau farse intre doctori. Nicio situatie, oricat de complicata, nu-i descurajeaza pe combatanti, atata timp cat au la dispozitie o arma imbatabila precum umorul.

 

Poantele facute de Hawkeye Pierce (Alan Alda) pe seama asistentei sefe, doamna maior Houlihan, poreclita Buze Fierbinti, si stangacia lui Radar sau a maiorului Frank Burns au facut deliciul spectatorilor.


Serialul a aparut la doi ani distanta de filmul de mare succes al lui Robert Altman, in care a jucat Donald Sutherland.

 

Alan Alda, considerat starul serialului,  a aparut in 250 din cele 251 de episoade ale serialului M*A*S*H* in rolul capitanului Benjamin Franklin “Hawkeye” Pierce. Dupa aparitia in serial, nu a incetat sa joace si a aparut intr-o multime de filme si show-uri de televiziune.

 

In 1999  a jucat in serialul "ER/Spitalul de urgenta", iar intre anii 2004-2006 a aparut in  “ The West Wing”. Desi are de  76  de ani, Alan Alda continua sa apara pe marile ecrane, iar in ultimii ani a jucat in  “Diminished Capacity” si “Nothing But the Truth”. In 2004, Alan Alda a obtinut prima nominalizar la Oscar, pentru rolul secundar din Aviatorul. Cel mai recent, a aparut in comedia "Tower Heist", alaturi de Ben Stiller si Eddie Murphy, iar in 2012 a putut fi vazut intr-un rol mic in comedie "Wanderlust/Cu lumea-n cap".

 


Pentru M*A*S*H* , Alan Alda primea un salariu de 200.000 de dolari pe episod, o suma colosala in anii '70-'80. A acceptat rolul cu doar 6 ore inainte de inceperea propriu-zisa a filmarilor. De-a lungul carierei sale, a primit  31 de nominalizari la Emmy, din care a obtinut 6, doua nominalizari la Premiile Tony,  o nominalizare la Oscar,  a castigat 6 Globuri de Aur, 6 premii People's Choice Award si 3 premii Director Guilds of America.

 

La 40 de ani de la lansare, M*A*S*H*  ramane unul dintre cele mai iubite seriale din toate timpurile, a fost votat pe locul 25 de revista Tv Guide in topul celor mai bune 50 de seriale din istorie si continua si acum sa ii fascineze pe fani.
 


Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies