marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Mads Mikkelsen intra in mintea unuia dintre cei mai infricosatori psihopati din cinematografie: Hannibal este Diavolul

Actorul danez Mads Mikkelsen, premiat anul trecut la Festivalul de Film de la Cannes si care interpreteaza rolul celebrului doctor Hannibal Lecter in serialul Hannibal a vorbit cu cei de la  Entertainment Weekly despre provocarile pe care le naste acest rol, dar si motivul pentru care este complet fascinat de acest personaj.

Mads Mikkelsen intra in mintea unuia dintre cei mai infricosatori psihopati din cinematografie: Hannibal este Diavolul

 

Actorul danez de 47 de ani se apropie tot mai mult de a da lovitura la Hollywood, insa in aceasta perioada, toata lumea vorbeste despre intepretarea sa enigmatica din serialul Hannibal, personaj care a inspaimantat generatii intregi de cititori si cinefili, odata cu lansarea cartii Red Dragon, in 1981, scrisa de Thomas Harris, si ecranizarea cu Anthony Hopkins din 1991, Tacerea mieilor, cu care Anthony Hopkins a obtinut premiul Oscar pentru interpretarea lui Hannibal Lecter.


Fost dansator profesionist, innobilat cu titlul de cavaler al Danemarcei, Mads Mikkelsen este unul dintre cei mai in voga actori ai momentului. Dupa ce anul trecut a fost premiat pentru cel mai bun actor la Cannes, cu filmul The Hunt, cariera sa a luat-o intr-o directie exceptionala. El a vorbit intr-un interviu acordat celor de la Entertainment Weekly despre rolul Hannibal pe care il interpreteaza in serialul cu acelasi titlu. Actorul danez nu este strain de rolurile negative, dupa ce a impresionat publicul cu rolul Le Chiffre din Casino Royale, primul film cu Daniel Craig in rolul lui James Bond.


Mads Mikkelsen spune ca nu incearca sa ii copieze pe alti actori care l-au interpretat in trecut pe Hannibal, respectiv Anthony Hopkins si Gaspard Ulliel.
 

 


"Nu incerc sa copiez ce s-a jucat deja, insa nici nu ma pot detasa complet de acest personaj. Hannibal este un om indragostit de arta si gastronomie si uraste tot ce este banal. Insa, in acest serial, actiunea se petrece inainte de momentele pe care le-ati vazut pe marele ecran. Vorbim de inceputurile lui Hannibal, pe vremea cand profesa ca psiholog, ipostaza pe care Anthony Hopkins n-a apucat sa o joace. Prin urmare nu-l pot copia pe Hopkins, dar nici nu mi-e teama de el. Daca mi-ar fi frica, asta ar insemna ca nimeni nu mai trebuie sa-l joace pe Hamlet, nu?! Pentru ca aproape toti actorii au facut-o!", mai spune Mads Mikkelsen.


Actorul spune ca il vede pe Hannibal ca pe diavol, insa recunoaste ca e ceva care te atrage inevitabil la el.  "E ceva fascinant la un rol diabolic, pentru ca eu il vad pe Hannibal ca pe Diavol. Nu cred ca este un psihopat, ci este chiar Diavolul in persoana. Dintotdeauna - si nu doar eu, ci lumea in general - am fost atras de personajele negative ale istorie: Stalin, Pol Pot, Mao sau Hitler. Am vrut sa inteleg ce a fost in mintea lor si cum au ajuns sa comita acele atrocitati", spune Mikkelsen.


El spune ca este incitant sa interpreteze un rol negativ. "Dar si personajul lui Hugh Dancy, Will Graham, este unul extrem de provocator, desi nu este unul negativ. Atat Hannibal, cat si Will se confrunta cu tot felul de sentimente, de experiente, au parte de conflicte interioare", mai spune Mads Mikkelsen.

 


Mikkelsen precizeaza insa ca rolul Hannibal nu este provocarea suprema pentru el: "Tratez fiecare rol in parte ca pe o provocare-suprema. E adevarat ca acest personaj este unul emblematic, insa, daca m-as gandi la asta in fiecare zi, probabil ca as paraliza".


Actorul spune ca niciodata nu uita ca Hannibal este un monstru. "Trebuie sa ne intelegem de la inceput: tot ce face Hannibal este diabolic, infiorator. Insa eu, ca actor, ca sa-l interpretez cat mai bine trebuie sa inlocuiesc ororile lui cu ceva ce eu inteleg. Prin urmare, trebuie sa ma gandesc la ceva frumos, care imi place mie. Dar, niciodata nu uit ca este un monstru si ca nu ar trebui sa inspire pe nimeni", mai spune Mikkelsen. El spune ca este bun prieten cu actorul Hugh Dancy, interpretul rolului Will Graham in serialul "Hannibal". "Atunci cand joci alaturi de oameni pe care ii cunosti, pe care ii apreciezi, iti este foarte usor sa dai tot ce e mai bun din tine", spune Mikkelsen.

 

 

Mads a mai spus ca in interpretarea lui nu exista nimic imprumutat de la Anthony Hopkins si ca uraste scena originala in care Hannibal o sperie pe Clarice: "Nu exista nimic de la el in interpretarea mea, am incercat sa ma detasez. Urasc chestia aia pe care o facea el cu limba. Nu pot sa fac asa ceva." Insa danezul este constient ca acest rol ii va marca viata si cariera: "Sunt pregatit pentru orice, stiu ca acest rol va insemna mult pentru mine. Il consider interesant pe Hannibal. Nu trebuie sa imi placa ce face el, insa incerc sa ii inteleg gandirea, sa intru in mintea lui. Nu pot fi ca el, dar intr-un mod bizar, imi place de el".

 

 

 

 


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies