marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Maia Morgenstern, invitata la Oscarurile Europene

Maia Morgenstern a fost invitata sa inmaneze unul dintre Premiile Academiei Europene de Film (EFA), care vor fi decernate sambata, la Berlin. Ceremonia de decernare a premiilor va fi prezentata de actrita franceza Emmanuelle Béart si actorul german Jan Josef Liefers, la eveniment fiind invitate peste 1.400 de persoane. Anul acesta se implinesc, de altfel, 20 de ani de la infiintarea Premiilor Academiei Europene de Film.
Maia Morgenstern, invitata la Oscarurile Europene

Maia Morgenstern si-a exprimat speranta ca filmul “4 luni, 3 saptamani si 2 zile” al lui Cristian Mungiu, nominalizat la mai multe categorii, va primi cel putin un premiu. "Ar trebui sa-i tinem cu totii pumnii", a declarat Maia Morgenstern.

Actrita a primit, in 1993, premiul EFA pentru "cea mai buna actrita europeana a anului", pentru rolul din "Balanta", de Lucian Pintilie.

"4 luni, 3 saptamani si 2 zile", este unul din cele sase filme nominalizate la Marele Premiu al Academiei Europene de Film pe 2007. De asemenea, Cristian Mungiu a fost nominalizat la categoriile "cel mai bun regizor european" si "cel mai bun scenarist european", in timp ce Anamaria Marinca a fost nominalizata la categoria "cea mai buna actrita europeana".


Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies