marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Man of Steel: Superman a devenit echivalentul lui Iisus, cum au incercat producatorii sa ii convinga pe crestini sa vada filmul

Daca mai era vreo indoiala ca Superman este un adevarat fenomen, atunci aceasta este distrusa de ideea pe care producatorii au avut-o pentru a-i determina pe crestini sa vada filmul. Pentru acest lucru a fost creat un site special un pamflet de noua pagini intitulat Iisus - Supereroul Original. Clericii sunt indemnati sa "educe si sa inalte biserica" folosind aceste resurse, printre care se gaseste si un clip din film.

Man of Steel: Superman a devenit echivalentul lui Iisus, cum au incercat producatorii sa ii convinga pe crestini sa vada filmul

Site-uri create special ii invita pe clerici sa-l foloseasca mitul lui Superman ca un mecanism pentru "educare si inaltare" a publicului crestin. 

 

Studioul Warner Bros a atras publicul crestin din SUA cu o campanie speciala pentru promovarea filmului Man fo Steel in care Superman este comparat in mod explicit cu Iisus. Cei de la Warner Bros au colaborat cu o firma specializata de marketing cu scopul de a incuraja preotii sa foloseasca benzile desenate ale lui Zack Snyder in timpul predicilor. 

 

 

"Originile mitice ale lui Superman sunt inradacinate in realitatea atemporala a eroului care a dus o viata modesta pana in vremurile in care a fost nevoie de puterile lui. Iisus a fost trimis de Tatal Sau pentru a duce poverile noastre, pentru a indrepta greselile noastre", se arata in texul publicat pe site-ul creat special care se numeste Iisus - Supereroul Original.

 

"Cum ar putea povestea lui Superman sa trezeasca in noi pasiunea pentru cel mai mare erou care a trait si a murit si a inviat din nou? Sa luam in considerare originile modeste ale lui Superman, chemarea sa si transformarea sa..Toate duc catre Iiaua, supereroul original", scrie in acel text.

 

 

Cei de la Hollywood sunt din ce in ce mai constienti de influenta box-office-ului asupra publicului crestin, mai ales in urma filmului lui Mel Gibson, The Passion of the Christ care a strans incasari de 611 milioane de dolari in 2004. Studiourile au vizat si pana acum publicul crestin, mai ales cu filmul castigator la Oscar, The Blind Side, dar la Man of Steel acest lucru este mai putin evident.

 

Creatorul predicii de la Warner, profesorul Craig Detweiler, de la Universitatea Pepperdine le-a raspuns celor care au criticat aceasta idee: "Eu consider notitele predicii ca un debut pentru o conversatie, nu ca o asumare. Cand in America vin din ce in ce mai multi crestini, trebuie sa ne acomodam, optand pentru asimilare decat pentru rezistenta impotriva capitalismului promovat prin divertisment. Recunosc ca notitele predicii despre Superman nu sunt pentru toti preotii si pentru toate bisericile. Dar pentru acei crestini care incearca sa-si dea seama cum sa raspunda exilului cultural, Man of Steel reprezinta o oportunitate fascinanta".

 

 

Man of  Steel  a ajuns in cinematografele din Romania pe 21 iunie 2013. Clark Kent/Kal-El (Henry Cavill) este un tanar jurnalist care se simte singuratic din cauza puterilor sale extraordinare. Transportat pe Pamant cu ani un urma de pe o planeta extraterestra superioara Krypton, Clark se lupta sa raspunda la intrebarea suprema <Cine sunt eu?> Crescut de parintii adoptivi Martha (Diane Lane) si Jonathan Kent (Kevin Costner) Clark descopera ca puterile sale speciale il fac sa ia decizii dificile. Clark trebuie sa ajunga eroul cunoscut drept Superman nu doar pentru a straluci ca ultima speranta a omenirii, ci si pentru a-i proteja pe cei dragi.



Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies