Editia a XI-a a CineMAiubit s-a desfasurat la Cinema Studio intre 10 si 13 decembrie, prezentand 17 ore de film de fictiune si cate trei ore de film experimental, documentar si de animatie. Invitatul de onoare al editiei din acest an al Festivalului a fost regizorul Cristian Mungiu.
CineMAiubit s-a incheiat joi seara, cu o festivitate, in cadrul careia au fost premiate filmele acestei editii. Printre membrii juriilor de specialitate care au acordat premiile s-au numarat, printre altii, Cristian Tudor Popescu, Stere Gulea, Tudor Giurgiu si Cristina Corciovescu.
Scurtmetrajul "Stefan" (13 min.), care a obtinut Marele Premiu, are un scenariu semnat de Simona Ghita si Stanca Radu, avandu-i in distributie pe: Daniel Alexandru, Mihaela Teleoaca si Mihai Constantin. Filmul vorbeste despre domnitorul Stefan cel Mare, care devine centrul universului pentru un baiat de zece ani.
Cristian Tudor Popescu a decernat premiul "Pro Cinema", in valoare de 1.000 de euro, lui Vlad Trandafir, pentru filmul "Sinopsis Docu-Drama", declarandu-se impresionat de "urechea textuala deosebita, mozartiana" a regizorului. Totodata, jurnalistul a precizat ca filmele castigatoare si o parte dintre premiati vor aparea in emisiunea "CineTePrinde", difuzata la Pro Cinema.
Premiul pentru scenariu a fost acordat Simonei Ghita si Mariei Savulescu, pentru filmul "Interior scara de bloc", in timp ce premiul pentru regie "Abis Studio" a ajuns la Paul Negoescu pentru filmul "Radu + Ana". Filmul lui Paul Negoescu a obtinut si premiul pentru cea mai buna intrepretare masculina, decernat actorului Bogdan Marhodin, fiind premiat si de Asociatia criticilor de film din cadrul Uniunii Cineastilor din Romania.
Premiul pentru cea mai buna interpretare feminina a fost castigat de Irena Todorova pentru filmul bulgaresc "Two on the bridge", in regia lui Nikolay Moaftchiev.
Premiul special al juriului "Cristian Nemescu" a fost acordat filmului "Tolya" de Rodeon Brodsky din Israel.
Premiul pentru afis cinematografic a fost primit de Vlad Butucariu si Horia Lazureanu de la sectia de Design a Universitatii Nationale de Arta. Cei doi vor face designul Festivalului anul viitor, iar Premiul pentru Promo CineMAiubit i-a fost acordat lui Radu Comanescu de la Sectia Multimedia a Facultatii de Film.
Premiul pentru fotografie a fost obtinut de Iulian Nan.
Premiul pentru concursul de scenarii a fost decernat Ralucai Manescu, pentru scenariu "Malina".
Premiul pentru film de animatie "Ion Popescu Gopo" a fost acordat filmului "Punto di Fuga", regia Lucianp Andres Gallo, ISA Urbino din Italia.
Filmul "Nigredo" in regia lui Mihai Chirila a primit premiile pentru fictiune film experimental si premiul special "Ion Truica".
Premiul pentru regie film documentar "Ion Bostan" i-a fost acordat filmului "Scarlet Sunrise", regizat de Edward Edwards si Edu Grau de la National Film and Television School, Buckinghamshire Marea Britanie.
Studentii polonezi au primit trei premii la CineMaiubit. Astfel, premiul pentru film documentar "Paul Calinescu" a revenit filmului "13 Years and 10 Months" regia Jenifer Malmqvist, premiul "Victor Iliu" - productiei "52 Percent" in regia lui Rafal Skalski si premiul pentru montajul - filmul "Porno" de Boguslawa Furga.
Premiul pentru documentar experimental a revenit filmului "Roby Ichtyosauros", regia Andreea Saguna.
Premiu pentru cea mai buna selectie de scoala a fost acordat "Scoalii de film din Tel-Aviv".
Patru Paunescu pentru filmul "Scurta revedere" a primit premiul "Sony" pentru imagine de film pe platou, iar premiul pentru sunet "Andrei Otto Toncu" a fost acordat lui Alexandru Preoteasa, pentru "Ochiul meu stang", si lui Vlad Voinescu, pentru "Celalalt".
Premiul de imagine "Opera Prima" a revenit lui Vlad Lomnasan pentru scurtmetrajul "Nigredo", fiind decernat de Vivi Dragan Vasile, care a anuntat ca a infiintat Societatea Autorilor de Imagine Cinematografica din Romania, din care fac parte deja Oleg Mutu, Liviu Marchidan sau Alex Sterian.
Mihai Bumbu a primit pentru "Ochiul meu stang" premiul de imagine "Kodak".
In cadrul ceremoniei, Tudor Giurgiu a inmanat doua premii speciale ale Festivalului International de Film Transilvania-TIFF pentru cele mai "indraznete filme". Astfel, Anamaria Chioveanu a fost premiata de Giurgiu, pentru "Fragmente" si "Ochiul meu stang", Mihai Chirila, pentru "Nigredo" si "O lalea ce si-a pierdut mintile".
Premiul Rectorului UNATC a fost acordat filmului "Before Dawn" , in regia lui Balint Kenyeres (Academia de film din Budapesta).
Gala de decernare a premiilor CineMIiubit s-a incheiat cu un recital de colinde, sustinut de studentii UNATC.
Premiantă în premieră după o carieră de invidiat, actrița a primit recunoașterea breslei în uralele spectatorilor, dar și a familiei sale de acasă.