marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Martin Freeman va interpreta rolul lui Bilbo Baggins in filmul "The Hobbit"

Actorul britanic Martin Freeman ii va da viata lui Bilbo Baggins, eroul din romanul "The Hobbit" de J.R.R Tolkien, in adaptarea pentru marele ecran regizata de Peter Jackson.

Martin Freeman va interpreta rolul lui Bilbo Baggins in filmul The Hobbit

Martin Freeman, in varsta de 39 de ani, a jucat in mai multe lungmetraje, printre care se numara si "Pur si simplu dragoste/ Love actually", si este mai ales cunoscut pentru rolul sau de reprezentant comercial in serialul de televiziune de succes "The Office", de Ricky Gervais.

"Se intampla rar in cariera sa intalnesti un actor care sa fie nascut pentru un rol, dar chiar asta s-a intamplat cand l-am intalnit pe Martin", a spus Peter Jackson intr-un comunicat.

El a adaugat ca actorul este inteligent, amuzant, surprinzator si curajos, exact ca personajul Bilbo.

Filmarile la "The Hobbit", o productie ce va fi lansata in doua parti, a carei actiune o precede pe cea prezentata in trilogia "Stapanul inelelor", vor incepe in februarie, insa locul unde vor avea loc nu a fost deocamdata stabilit. Un conflict intre Jackson si sindicatul actorilor neozeelandezi, care a cerut un salariu minim fix pentru actori, a dus la amanarea inceperii filmarilor. Disputa, care dureaza de mai multe luni, l-a facut pe premierul neozeelanez John Key sa intervina la inceputul lunii octombrie.

Filmarile pentru "The Hobbit" vor dura cel putin un an.

"The Hobbit" este un roman scris in 1937 de autorul britanic J.R.R. Tolkien si prezinta povestea personajului Bilbo Baggins, plecat in cautarea unei comori. Romanul a precedat trilogia "The Lord of the Rings", in care abunda povestile epice despre magie si razboi.

Romanele "The Lord of the Rings" au stat la baza celor trei filme "Stapanul Inelelor" lansate de New Line Cinema intre 2001 si 2003. Trilogia "Stapanul Inelelor" a adus incasari de trei miliarde de dolari la nivel mondial, fara vanzarile de DVD-uri, si a obtinut 17 premii Oscar.

Expertii considera ca noul film bazat pe romanul "The Hobbit" ar putea avea un destin asemanator si un succes urias.


Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies