marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Martin Scorsese va produce un film despre infiintarea celebrei companii Rolls Royce

Martin Scorsese va produce, in colaborare cu Richard Attenborough si Anthony Haas, lungmetrajul "Silver Ghost", o drama inspirata din fapte reale, care va descrie felul in care a luat nastere compania producatoare de automobile de lux Rolls Royce.

Martin Scorsese va produce un film despre infiintarea celebrei companii Rolls Royce

Acest proiect va fi realizat de companiile de productie cinematografica Sikelia Productions si Zuma Productions, informeaza site-ul Variety.


"Silver Ghost" este descris de presa de specialitate ca o poveste de dragoste complexa, nu doar intre barbati si femei, ci si intre oameni si masini. Cu o actiune plasata la sfarsitul secolului al XIX-lea si inceputul secolului al XX-lea, filmul descrie prietenia dintre Charles Rolls si Henry Royce, dar si iubirile din celebra familie Beaulieu.


"Atunci cand am citit scenariul de la «Silver Ghost», am fost fermecat. Mi-am spus imediat: «Acesta este un film care trebuie facut». Iar atunci cand mi s-a cerut sa produc filmul alaturi de Richard Attenborough si Anthony Haas, nu am ezitat niciun moment", a declarat Martin Scorsese.

La randul lui, Lordul Montagu de Beaulieu, unul dintre cei 90 de membri alesi pe criterii ereditare din Camera Lorzilor, camera superioara a Parlamentului britanic, a precizat: "Este o poveste remarcabila, care a ramas mult timp ca un secret de familie. Sunt incantat de faptul ca Martin Scorsese s-a asociat cu Richard Attenborough si cu Anthony Haas pentru a aduce aceasta poveste pe marele ecran".


Intr-o cariera de peste sase decenii in industria cinematografica, Martin Scorsese este considerat unul dintre cei mai influenti cineasti americani contemporani, fiind autorul unor filme devenite clasice, precum "Soferul de taxi/ Taxi Driver" (1976), "Taurul furios/ Raging Bull" (1980) si "Baieti buni/ Goodfellas" (1990), dar si al unor pelicule mai recente, extrem de bine primite de public si de critici, precum "Bandele din New York/ Gangs of New York" (2002) si "Aviatorul/ The Aviator" (2004). Martin Scorsese, in varsta de 69 de ani, a primit si multe nominalizari la Oscar, trofeu pe care l-a obtinut in cele din urma in 2007, cu filmul "Cartita/ The Departed".

Sursa: Mediafax


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies