marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Matt Damon vine in Romania sa filmeze in aceasta toamna un film science fiction: The Zero Theorem. Uite cum si-a schimbat look-ul pentru noul sau rol

Matt Damon vine in Romania alaturi de Christopher Waltz, filmarile la The Zero Theorem, noul film al regizorului Terry Gilliam.

Matt Damon vine in Romania sa filmeze in aceasta toamna un film science fiction: The Zero Theorem. Uite cum si-a schimbat look-ul pentru noul sau rol


Matt Damon a declarat intr-un interviu pentru site-ul vulture.com ca va avea un mic rol in proiectul lui Gilliam, un rol pentru care ar face orice. "Cineva i-a dat (lui Terry Gilliam, n.r.), in sfarsit, banii sa faca filmul asta, slava Domnului. Este un film cu Christoph Waltz si Tilda Swinton. As face orice pentru Terry. Au trecut zece ani de cand am lucrat cu el", a adaugat actorul, care si-a amintit cum a negociat cu regizorul modul in care arata personajul sau.

"I-am scris lui Terry un e-mail urias, pentru ca am avut o conversatie lunga despre cum va arata personajul, deoarece povestea are loc in viitor si el avea o idee despre look-ul acestuia, dar apoi eu a trebuit sa... (moment in care actorul a aratat ca s-a ras pe cap, n.r.) si i-am zis lui Terry :«Acum ce facem?»". Terry Gilliam a ajuns, insa, la concluzia ca schimbarea de look a lui Damon poate fi chiar un atu pentru personaj. Matt Damon a terminat in aceasta vara filmarile la Elysium, un science fiction violent regizat de omul care a creat District 9.

 


De asemenea, Damon si-a amintit de reactia regizorului: "«Am putea profita de faptul ca te-ai ras pe cap. De ce sa nu-ti schimbam freza?» (a spus Gilliam) si mi-a trimis o poza cu mine cu parul alb, cu tepi. «Am putea sa profitam de faptul ca esti chel si sa te aratam intr-o maniera in care nu ai mai fost vazut»".

Terry Gilliam viseaza la acest film de 3 ani, cand rolul principal ii revenea lui Billy Bob Thorton, insa abia in acest an proiectul a putut fi demarat, iar Waltz va fi starul principal.

In thrillerul sci-fi al lui Gilliam, Waltz va juca rolul lui Qohen Leth, un geniu al computerelor, excentric si retras, care lucreaza la un proiect misterios menit sa descopere, o data pentru totdeauna, sensul existentei. Cercetarile lui au loc intr-o veche capela distrusa, intr-o lume corporatista, orwelliana, in care Management-ul supravegheaza totul. Alaturi de el va fi Bob, fiul sau rebel si super inteligent, Bob, care isi doreste sa-l includa pe Leth in cercetarile sale despre Zeroe Theorem, o cerecetare ce are ca menire sa gaseasca scopul existentei.


Filmarile vor incepe in octombrie, in Romania, la studiourile Mediapro, scenariul este semnat de Pat Rushin. Producator va fi Dean Zanuk ("Road To Perdition), iar Waltz va fi co-producator.


Matt Damon ( 42 de ani) s-a reunit cu prietenul Ben Affleck la premiera filmului Argo unde Affleck este actor si regizor. Cei doi au fost premiati cu Oscar in 1998 pentru filmul Good Will Hunting.



Galerie foto


Modifică setările cookies