marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Matthew McConaughey: cum arata actorul in rolul cu care a impresionat publicul la cel mai mare festival de film din America

Matthew McConaughey este numit de presa americana pur si simplu extraordinar in noul sau film - Mud care a avut in acest weekend premiera la Sundance

Matthew McConaughey: cum arata actorul in rolul cu care a impresionat publicul la cel mai mare festival de film din America

 

Dupa ce a ajuns la greutatea de aproximativ 60 de kilograme pentru rolul lui Ron Woodroof din filmul The Dallas Buyer's Club, actorul lupta sa atinga forma sa fizica initiala. Matthew McConaughey a avut un an 2012 genial cu roluri apreciate in filme ca Magic Mike si Killer Joe si incepe 2013 cu o drama in care joaca alaturi de Reese Witherspoon, Sarah Paulson, Michael Shannon  - Mud a cucerit pe toata lumea in aceste zile la Festivalul de la Sundance.

Mud este regizat de Jeff Nichols - cel care a facut Take Shelter si este povestea de maturizare a doi pusti in varsta de 14 ani, Ellis si Neckbone, interpretati de Taye Sheridan si Jacob Lofland, cunoscuti pentru The Tree of Life (2011). Cei doi descopera o barca abandonata in care traieste Mud jucat de Matthew McConaughey. Acesta este un detinut evadat si aflat pe fuga de oamenii legii dupa ce a comis o crima. Cei doi adolescenti decid sa-l ajute pe Mud sa repare barca pentru ca acesta sa ajunga la iubita lui Juniper (Reese Witherspoon) alaturi de care Mud vrea sa fuga in Golful Mexicului.

 

 

Daca 2012 a fost numit anul renasterii pentru McConaughey si de aceasta data actorul este forta centrala a filmului. Mud este primul film din 2013 pentru actorul texan care pregateste pentru finalul anului alte doua productii extrem de asteptate: drama lui Martin Scorsese - The Wolf of Wall Street - in care joaca rolul lui Mark Hanna, mentorul brokerului Jordan Belfort (Leonardo DiCaprio) si drama The Dallas Buyer's Club in regia lui Jean-Marc Vallée.

 

Actorul a fost in centrul atentiei in 2012 nu doar cu dieta sa drastica, ci si cu rolurile din 4 filme bine primite de critici: Magic Mike, Bernie, Killer Joe, The Papeboy. Multi sperau ca actorul sa primeasca o nominalizare la Oscar pentru unul dintre aceste roluri. "Nu am fost dezamagit ca nu am primit nominalizare la Oscar. Nu am facut aceste filme pentru premii. Sa analizam ce a mers bine, ce e pozitiv. Oameni de obicei nu fac asta. Analizam mai mult esecul decat succesul" a declarat actorul la Sundance.
 


 

El a vorbit despre recentele declaratii ale prietenului sau Lance Armstrong, care a recunoscut ca s-a dopat: "Prima mea reactie a fost sa fiu suparat", a afirmat actorul, precizand ca vrea sa fie "delicat" in ceea ce priveste subiectul. "Am fost furios. Apoi a inceput sa-mi para rau pentru el. La inceput am luat totul personal, ceea ce fiecare cred ca a facut. Pentru el nu a fost ceva personal pentru ca traia in minciuna. A fost o intreaga fatada pe care trebuia sa o poarte pe umeri", a precizat McConaughey.

El si Armstrong au fost foarte apropiati, petrecand vacante impreuna, antrenandu-se impreuna si chiar lucrand amandoi, in special pentru fundatia de caritate a ciclistului, Livestrong. "Ceea ce am realizat este ca cei care au privit personal problema nu au dreptate. Ce ar fi putut el sa faca? Sa ma cheme si sa-mi spuna: <<Uite, omule, am facut-o, dar sa nu-i spui nimanui>>. Atunci as fi avut intr-adevar un motiv sa fiu suparat pe el: <<Vrei sa port asta cu mine?>>", a afirmat actorul

 


 

Referitor la aspectul sau fizic, Matthew McConaughey a declarat pentru revista People: "Imi place sa ma lupt. E vremea sa ma lupt acum. Am avut 61 de kilograme, acum am 68, am terminat filmul, asa ca incerc sa-mi revin". Actorul a marturisit ca a savurat din plin cheeseburger-ul pe care l-a mancat dupa ce filmul a fost gata: "Asta a fost. Am luat cheeseburger-ul si am stat 25 de minute pentru a-l savura", a precizat actorul.

 

Matthew McConaughey a aparut la Festivalul de Film Sundance, din Park City, Utah, pentru a-si promova ultima pelicula.

Sursa foto: Getty


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies