marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Matthew McConaughey, rolul principal in science-fiction-ul Interstellar: actorul va colabora pentru prima data cu Christopher Nolan

Actorul american Matthew McConaughey are mari sanse sa interpreteze rolul principal in urmatorul proiect cinematografic al regizorului Christopher Nolan, un film SF intitulat "Interstellar", care va fi lansat in Statele Unite in noiembrie 2014.

Matthew McConaughey, rolul principal in science-fiction-ul Interstellar: actorul va colabora pentru prima data cu Christopher Nolan

Regizorul Christopher Nolan a preferat intotdeauna sa lucreze cu actori de renume. Dupa Al Pacino ("Insomnia"), Leonardo DiCaprio ("Inceputul/ Inception") si Christian Bale (trilogia "Batman"), cineastul pare sa se fi orientat catre un alt nume mare de la Hollywood, actorul american Matthew McConaughey. Site-ul Deadline.com scrie ca starul texan ar fi principalul candidat pentru a interpreta rolul Cooper in filmul SF "Interstellar", urmatorul "blockbuster inteligent" aflat pe agenda de lucru a lui Nolan, considerat un maestru al acestui gen cinematografic.
 


Importanta pe care personajul Cooper o va avea in noul film ramane deocamdata invaluita in mister, iar McConaughey nu a semnat pentru moment acest contract, insa, asa cum afirma editorii de la Deadline, "cine ar putea sa il refuze pe Nolan?". Laudat de toata lumea pentru adaptarea in trei parti a noilor povesti cu Batman si mai ales pentru surprinzatorul thriller SF "Inception", Christopher Nolan este unul dintre cei mai apreciati regizori de la Hollywood. In plus, "Intersteller", a carui lansare este prevazuta pentru anul 2014, reprezinta un proiect de anvergura.

Scenariul filmului, scris de fratele cineastului, Jonathan Nolan, in colaborare cu fizicianul Kip Thorne, dezvolta o teorie a acestuia din urma, potrivit careia "gaurile de vierme" exista in realitate. In termeni mai putin stiintifici: calatoriile prin spatiu si timp sunt posibile, chiar daca Albert Einstein nu a reusit niciodata sa demonstreze acest lucru. Potrivit unor zvonuri de la Hollywood, noul film al lui Nolan va descrie "o calatorie interstelara care va merge pana la marginile cunoasterii noastre stiintifice". Filmul va reprezenta un proiect major si pentru Christopher Nolan, dupa complexa lui explorare a universului viselor din "Inception".

Initial, acest misterios proiect stiintifico-fantastic ar fi trebuit sa fie produs si regizat de Steven Spielberg, care l-a abandonat insa destul de repede.
 


Daca aceasta colaborare dintre Nolan si McConaughey se va realiza, acesta va fi un moment important in cariera actorului texan. Cunoscut mai degraba pentru fizicul sau de playboy si pentru rolurile din comedii romantice, americanul a inceput sa se afirme insa tot mai mult in ultimii ani. Cele mai recente roluri ale sale, cele din lungmetrajele "Avocatul din limuzina/ The Lincoln Lawyer", "Joe, asasin in timpul liber/ Killer Joe" si "Mike meseriasu'/ Magic Mike", i-au adus in sfarsit si aprecierea criticilor de cinema. Urmatoarele sale proiecte, "Mud", "The Wolf of Wall Street" si "Dallas Buyers Club" ii vor spori si mai mult credibilitatea, iar Christopher Nolan ar putea sa il ajute sa ajunga pe varfurile gloriei de la Hollywood, afirma jurnalistii de la Le Figaro.

 Matthew Mcconaughey a devenit cunoscut in 1993, dupa rolul din comedia "Marea ameteala/ Dazed and Confused", construindu-si ulterior o cariera stralucitoare la Hollywood, cu roluri ca cele din filmele "Eu cu cine ma marit?/ The Wedding Planner", "Cum sa scapi de un tip in 10 zile/ How To Lose A Guy In 10 Days", "Sahara" si "Aurul nebunilor/ Fool's Gold". Actorul american a putut fi vazut in 2009 pe marile ecrane in comedia romantica "Fantomele fostelor iubite/ Ghost of Girlfriends Past" si a jucat rolul principal in drama "The Lincoln Lawyer", care a avut premiera in 2011.


Christopher Nolan s-a nascut la Londra, in 1970, dintr-un tata britanic si o mama americana si si-a petrecut copilaria si adolescenta in ambele tari. Cineastul s-a remarcat la Hollywood in 2000, odata cu lansarea celui de-a doilea sau proiect regizoral, lungmetrajul "Memento", in care rolul principal a fost interpretat de actorul Guy Pearce. Dupa ce a regizat "Insomnia" in 2002, Christopher Nolan a venit cu ideea relansarii francizei "Batman" si i-a convins pe patronii studiourilor Warner Brothers sa finanteze o noua trilogie pentru aceasta serie - "Batman - Inceputuri/ Batman Begins" (2005), "Cavalerul negru/ The Dark Knight" (2008) si "Cavalerul negru: Legenda renaste/ The Dark Knight Rises" (2012). Christopher Nolan a regizat alte doua filme bine primite de public si de criticii de specialitate - "Prestigiul/ The Prestige" (2006) si "Inceputul/ Inception" (2010).

 


Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies