marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Matthew McConaughey va primi Premiul Cinematecii Americane, pentru realizari deosebite in cariera

Matthew McConaughey, distins cu premiul Oscar pentru cel mai bun actor in rol principal, pentru filmul "Dallas Buyers Club", va primi, in octombrie, premiul Cinematecii americane (The American Cinematheque Award), pentru realizari deosebite in cariera cinematografica.

Matthew McConaughey va primi Premiul Cinematecii Americane, pentru realizari deosebite in cariera



Actorul american va primi acest premiu in cadrul unei gale de binefacere, care va avea loc pe 21 octombrie la Beverly Hilton Hotel din California, potrivit contactmusic.com.

 

"Premiul Academiei (americane de film, care acorda Oscarurile, n.r.) pentru «Dallas Buyers Club» si recenziile extraordinare primite pentru debutul sau in televiziune, in serialul «True Detective» este doar inceputul unui nou capitol in cariera, iar Cinemateca americana este mandra sa ii recunoasca realizarile", a declarat Rick Nicita, directorul institutiei.

 


Printre actorii care au primit acest premiu in trecut se numara Matt Damon, Robert Downey, Jr. si Samuel L. Jackson.


Matthew McConaughey a devenit cunoscut in 1993, dupa rolul din comedia "Marea ameteala/ Dazed and Confused", construindu-si ulterior o cariera stralucitoare la Hollywood, cu filmele "Eu cu cine ma marit?/ The Wedding Planner", "Cum sa scapi de un tip in 10 zile/ How To Lose A Guy In 10 Days", "Sahara" si "Aurul nebunilor/ Fool's Gold". Actorul american a putut fi vazut in 2009 pe marile ecrane in comedia romantica "Fantomele fostelor iubite/ Ghost of Girlfriends Past" si a jucat rolul principal in drama "The Lincoln Lawyer", care a avut premiera in 2011. In ultimii ani, actorul american s-a remarcat in filmele "The Paperboy" si "Magic Mike", iar printre cele mai recente roluri ale sale se numara cele din "Dallas Buyers Club", de Jean-Marc Vallée, care i-a adus un premiu Oscar pentru interpretare, si "Lupul de pe Wall Street".

Sursa: Mediafax.ro

Sursa foto: Getty
 


Galerie foto


Modifică setările cookies