marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Men in Black 3, cenzurat in China: ce scene le-au revoltat pe autoritatile de la Beijing

Blockbusterul Men in Black III a fost ciopartit rau de tot de chinezi care au taiat peste 13 minute din film pentru a “scapa” de personajele negative asiatice, scrie www.telegraph.co.uk.

Men in Black 3, cenzurat in China: ce scene le-au revoltat pe autoritatile de la Beijing

articole relationate

Men in Black 3(D): inapoi in viitor

Men in Black 3(D): inapoi in viitor

Filmul care ii aduce pe agentii in negru, vanatori de extraterestri, din nou pe marile ecrane dupa 10 ani, a suparat rau de tot autoritatile de la Beijing care au decis sa-l trimita spre vizionare in cinematografe cenzurand aproape 13 minute din pelicula.


Scenele care i-au revoltat pe chinezi cuprindeau momente in care extraterestri periculosi erau deghizati in chinezi proprietari de restaurant si ascundeau creaturi ciudate care planuiau distrugerea planetei. O alta scena care i-a deranjat pe chinezi, pentru ca pun asiaticii intr-o lumina proasta, a fost cea in care agentul J interpretat de Will Smith sterge memoria unui grup de chinezi din Chinatown, New York pentru ca au asistat la o bataie cu extraterestri. Un ziar chinez, China Southern Dail a speculat ca aceasta scena a fost inlaturata pentru ca era vazuta ca un comentariu la adresa cenzurii internetului in China.


Potrivit The Times, in 2007,  personajul negativ, interpretat de actorul asiatic Chow Yun in "Pirates of the Caribbean: At World's End" a fost editat din film pentru ca nu a fost pe placul chinezilor.

Din nou pe marile ecrane dupa 10 ani in "Barbati in negru ", agentii J (Will Smith) si K (Tommy Lee Jones) revin in timp. J a vazut o multime de lucruri inexplicabile in cei 15 ani petrecuti impreuna cu oamenii in negru, dar nimic, nici macar extraterestrii, nu l-au lasat mai perplex decat partenerul lui teribil de sucit si morocanos. Dar atunci cand viata lui K si soarta planetei sunt puse la grea incercare, Agentul J va trebui sa se intoarca in timp pentru a indrepta lucrurile.

Men in Black 3 a fost lider de box office in Romania weekend-ul trecut si a facut pana acum incasari mondiale de peste 223 de milioane de dolari. Pelicula regizata de Barry Sonnenfeld si produsa de Steven Spielberg are un buget de 225 milioane de $ potrivit boxofficemojo.com. Din distributie fac parte: Will Smith, Tommy Lee Jones, Emma Thompson si Josh Brolin.


 


Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies