marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

MGM boicoteaza productia filmului Raging Bull 2: scandal urias pentru continuarea filmului care l-a transformat intr-o legenda pe Robert De Niro

Studiourile MGM s-au decis sa boicoteze productia filmului Raging Bull 2, care se vrea a fi un sequel al legendarului film realizat de Martin Scorsese si care i-a adus lui Robert De Niro primul Oscar din cariera. Cei de la MGM sustin ca drepturile de copyright le apartin si nimeni altcineva nu are dreptul sa faca o continuare in afara studioului.

MGM boicoteaza productia filmului Raging Bull 2: scandal urias pentru continuarea filmului care l-a transformat intr-o legenda pe Robert De Niro

 

Cei de la MGM i-au dat in judecata pe producatorii filmului independent Raging Bull 2 motivand ca nimeni altcineva nu are dreptul de a face un film inspirat de cel original, regizat de Martin Scorsese. Reprezentantii studioului au afirmat ca au cumparat drepturile de autor chiar de la celebrul boxeur Jake LaMotta si sunt hotarati sa faca astfel incat Raging Bull 2 sa nu ajunga niciodata pe marile ecrane.

 

Mai mult, MGM cere despagubiri financiare astfel incat producatorii sa inteleaga ca nimeni nu poate profita de pe urma originalului Raging Bull care a devenit un film cult in cinematografia mondiala. Ei sustin ca LaMotta, in varsta de 91 de ani nu trebuia sa vanda drepturile de autor ale cartii sale din 1986 catre RB II Productions.

 

In 1976, boxeurul Jake LaMotta, pe care l-a portretizat Robert De Niro in "Taurul furios/Raging Bull", a facut o intelegere cu studiourile MGM in urma careia celebrul studio detinea drepturile de autor asupra biografiei lui si a altor carti despre viata sa sportiva care ar putea aparea si sustin ca orice oferta de ecranizare ar trebui sa ajunga prima data la MGM. Acestia au declarat ca nu au reusit sa ia legatura cu producatorii sau Jake LaMotta sa discute despre acest conflict.

 

In plangerea oficiala, cei de la MGM ii acuza pe producatorii noului film ca se folosesc exagerat de imaginea primului film si ca asta le-ar dauna celor de la MGM si ar putea crea confuzie in randul spectatorilor si chiar sa diminueze valoarea pe piata dar si simbolica a capodoperei lui Martin Scorsese.

 

Prima imagine oficiala din Raging Bull 2

 

Cei de la United Artists, care au adus pe piata originalul Raging Bull sustin ca "acest film distruge irevocabil imaginea filmului si a studioului care l-a produs", scrie deadline.com


 

Raging Bull 2, care a fost anuntat ca o continuare a filmului din 1980, castigator a 2 doua premii Oscar, este bazat pe cartea Raging Bull II a lui Chris Anderson si Sharon McGehee si va spune povestea de la inceputul carierei lui Jake LaMotta precum si ce s-a intamplat dupa perioada ce apare in filmul original regizat de Martin Scorsese. Raging Bull 2  il are ca regizor  de Martin Guigui si va avea un scenariu semnat de Rustam Branaman. Robert De Niro nu se va intoarce pentru acest film, insa o versiune mai in varsta a lui Jake LaMotta va fi jucata de William Forsythe (Boardwalk Empire). Varianta tanara a lui LaMotta ar urma sa fie jucata de actorul Mojean Aria. Din distributia de la Raging Bull II mai fac parte: Paul Sorvino, Penelope Ann Miller, Tom Sizemore.

Originalul Raging Bull (1980) din a carui distributie au mai facut parte Cathy Moriarty si Joe Pesci este considerat a fi cel mai bun si realist film despre box facut vreodata.

 

 

Jake La Motta este de departe rolul care l-a incununat pe De Niro cu trofeul de campion al actorilor din categoria grea. A imbinat perfect nebunia cu metoda de bataie a celebrului boxeur si a surprins si interpretat un portret al violentei si al pedepsei, un caracter auto distructiv care-si rateaza destinul intr-o constienta debordanta. Filmul prezinta un altfel de campion care este departe de a fi pe placul publicului. Transformarea lui De Niro este remarcabila, fiind unul dintre motivele pentru care este atat de apreciat pentru rolurile sale. De Niro s-a ingrasat 30 de kg pentru acest rol, a trait si s-a antrenat cu insusi La Motta. Boxeurul sustine ca De Niro ar fi putut ajunge la profesionisti.

 

 

 

Taurul furios este povestea lui Jake LaMotta, un pugilist care in momentul in care intra in scena isi distruge efectiv adversarul. El castiga mereu, si intotdeauna alearga dupa locul 1. Premiul lui este victoria. Numai ca Joey nu este capabil sa lase manusile de box in vestiare si le aduce cu el acasa, unde isi trateaza familia in aceeasi maniera in care isi trateaza si adversarul. Se poarta urat cu ei, le vorbeste de sus si e plin de furie pe care nu o poate stapani. El este o bomba cu ceas, gata sa explodeze in fiecare secunda.Este mereu paranoic si gelos, si de multe ori orb in fata oamenilor care tin la el. Dar aceasta furie necontrolata l-a transformat in campionul care este. Numai ca in ringul vietii, el este singur si abandonat.
 



Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies