marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

"Mi-au spus ca nu am calitati sa devin actor". Dezvaluirile emotionante pe care le-a facut Harrison Ford despre inceputul carierei

Devenit unul dintre cei mai cunoscuti actori de la Hollywood, Harrison Ford a trecut peste o serie de obstacole la inceputul carierei.

Mi-au spus ca nu am calitati sa devin actor . Dezvaluirile emotionante pe care le-a facut Harrison Ford despre inceputul carierei

Intr-un interviu acordat pentru emisiunea lui Conan O'Brien, Harrison Ford a vorbit despre inceputul carierei sale, atunci cand un producator executiv necunoscut i-a spus ca nu are ceea ce trebuie pentru a intra in industria cinematografica.


Actorul de 71 de ani, a carui cariera a inceput acum 50 de ani, timp in care a interpretat roluri memorabile precum cele din Indiana Jones si din trilogia originala Star Wars, a fost dat la o parte la inceput, spunandu-i-se ca nu are calitatile necesare pentru a deveni un star de cinema.

"Am avut un contract la Columbia Pictures de 150 de dolari pe saptamana. A fost umilitor. Primul meu rol a fost receptioner la un hotel. Am livrat o telegrama sau ceva de cenul lui James Corbun, iar replicile mele au fost: "Chemati-l pe Mr Jones, chemati-l pe Mr Jones". Iar eu i-am raspuns: "Mr Jones? Camera 204?" si el mi-a raspuns: "Da!" si apoi mi-a dat telegrama. Asta a fost tot.


"Era un barbat care avea sarcina sa descopere noi talente. M-a chemat in birou si mi-a spus: "Stai jos, copile! Am vazut ce ai facut si nu vei ajunge niciodata un star. Uita despre asta!", a marturisit Harrison Ford.


Cincisprezece ani mai tarziu, cand Harrison Ford deja era un nume important la Hollywood, cei doi s-au intalnit intr-un restaurant, ocazie cu care respectivul producator si-a cerut scuze pentru comentartiile facute in trecut.

Harrison Ford s-a nascut pe 13 iulie 1942, in Chicago. Tatal sau era irlandez, iar mama sa o rusoaica evreica. In copilarie, Ford era un copil timid si retras, ceea ce i-a facut pe colegii sai sa faca multe glume rautacioase pe seama lui. A studiat filozofia la Colegiul din Wisconsin, iar in facultate a avut probleme mari cu lectiile de teatru, desi  a fost distribuit mai tarziu intr-o piesa de teatru. Notele sale erau destul de slabe si niciodata nu treceau peste medie, iar pasiunea pentru actorie a spus ca a gasit-o mult mai tarziu. Ford a devenit tamplar si era foarte apreciat, incercand sa isi intretina familia si cei doi copii. La 35 de ani ii repara usa lui Francis Ford Coppola, cand a fost rugat sa repete replici cu actorii distribuiti in Star Wars, moment care avea sa ii schimbe pentru totdeauna viata.


Harrison Ford este unul dintre cei mai respectati actori americani, care in cariera sa intinsa pe 5 decenii a definit genul filmelor de aventura si a creat doi dintre cei mai mari eroi: Han Solo in Star Wars si Indiana Jones in seria cu acelasi nume. Ford, care ani la rand a fost cel mai profitabil actor din toate timpurile, a fost atent de la inceput cu rolurile sale si n-a acceptat orice oferta, chiar si cand parea ca zilele sale la Hollywood sunt numarate.

 

In 2001, a intrat in Cartea Recordurilor ca actorul cu cea mai mare avere din toate timpurile. Primea 20 de milioane de dolari pe film. In 2001, averea sa a fost evaluata la peste 3 miliarde de dolari. In perioada anilor '80-'90, Ford era cel mai bine platit actor din lume, cu un succes urias in box-office. Timp de 5 decenii a jucat in cel putin un film care a depasit incasari de 100 de milioane de dolari.


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies