marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Michael Fassbender, actorul care a indraznit sa le arate totul americanilor: "Este in primii trei cei mai buni actori ai momentului"

Talentat, sincer, carismatic si electrizant, actorul Michael Fassbender este pe drumul succesului si nu pare sa se opreasca prea curand. Scenele in care apare complet gol in pelicula Shame a lui Steve McQueen cu care a starnit valuri anul trecut i-au adus porecla de "actorul cu cel mai lung penis de la Hollywood."

Michael Fassbender, actorul care a indraznit sa le arate totul americanilor: Este in primii trei cei mai buni actori ai momentului

In 5 ani, britanicul de origine germana a ajuns de la un necunoscut la unul dintre cei mai populari actori ai anului trecut.
 

Cei de la GQ  au fost si ei atinsi de “virusul Fassbender” si l-au ales pentru coperta editiei din luna iunie.  Fassy, cum este poreclit de fanele innebunite dupa ochii albastri si talentul irlandezului, a oferit un interviu la fel de sincer si amuzant ca de fiecare data.


De 2 ani, Michael Fassbender nu doarme, nu mananca, doar joaca. Cel putin asa pare atunci cand te uiti pe lista lui impresionanta de proiecte:  a aparut  in 6 filme, printre care X-men: First Class, A Dangerous Method si Shame, unul dintre filmele care a starnit cea mai mare valva si care i-a adus cele mai multe premii, mai putin o nominalizare la Oscar.

 

Multi au considerat o mare nedreptate faptul ca Fassbender n-a fost nominalizat la Oscar pentru interpretarea sa tulburatoare din Shame, unde-l joaca pe Brandon, un dependent de sex autodistructiv, a carui viata este condusa de viciu. Insa, scenele de nuditate si sex au stigmatizat filmul.
 

 

Penisul lui Michael Fassbender a devenit subiectul principal de glume in urma cu cateva luni, mai ales ca exista o gramada de scene frontale cu actorul, in care apare gol. George Clooney a creat una dintre cele mai amuzante glume la Globurile de Aur, care a facut inconjurul internetului: “Michael, ai putea juca golf cu mainile la spate”, o aluzie directa la secventele in care apare gol Fassbender.

Desi cu cateva luni inainte de Oscarurile din februarie, presa straina scria ca Fassbender are sanse mari sa intre pe lista nominalizatilor pentru ca merita, acest lucru nu s-a intamplat si l-a facut pe regizorul britanic Steve McQueen sa declare: “Americanilor le este frica de sex, de asta el nu a primit o nominalizare.” Michael nu este de aceeasi parere, dar recunoaste ca l-a durut faptul ca nu a fost pe lista nominalizatilor. “Nu cred ca asta e motivul. Steve e un om care pune multa pasiune in ceea ce face si probabil ca si el spera la mai mult”.


Desi a existat o campanie intreaga de promovare a filmului si pentru ca Fassbender sa intre la Oscaruri, acest lucru nu s-a intamplat si Shame a trecut neobservat de catre Academia Americana de Film.  “Normal ca m-am simtit ranit, mi-au promis paradisul. La inceput, lumea incepe sa iti spuna ca o sa te duci la Oscaruri, dar ti se pare o gluma. In timp, insa, incepi sa crezi si sa iti doresti, mai ales cand vezi cat de convinsi sunt oamenii de treaba asta. Recunosc ca atunci cand am vazut ca n-am fost nominalizat, prima reactie a fost <<Ce dracu’ se intampla>>? Am fost suparat, stiu ca este o chestiune de vanitate, dar asa m-am simtit, pentru ca devine important pentru tine. Dupa ce am mai reflectat, mi-am dat seama ca altele sunt prioritatile mele si am invatat o lectie din asta” a spus actorul in GQ.


In 2007, Fassbender cauta cu disperare sa dea lovitura, si  intr-un final, a reusit cu rolul lui  Stelios, neinfricatul luptator din 300, unde a jucat alaturi de Gerard Butler. “E straniu, pentru ca in acel an am simtit ca ceva se va schimba radical pentru mine. Am stiut ca cineva a lasat o usa deschisa pentru mine. Era ciudat, sunt nascut in 1977, asa ca 2007 trebuia sa imi aduca ceva bun”.


 

Michael Fassbender s-a remarcat in Band of Brothers, insa cunoscutul serial nu i-a adus celebritatea la care spera, ba din contra, dupa acest proiect, a urmat o perioada nefasta, in care a invatat cat de dura poate fi viata de actor. S-a retras in Londra unde a jucat in diverse productii pentru televiziune, popularitatea lui crescand tot mai mult in Marea Britanie.

In 2008, Fassbender a fost la un pas sa piarda sansa vietii lui din punct de vedere cinematografic, atunci cand s-a intalnit pentru prima data cu regizorul britanic Steve McQueen, cu care a colaborat la "Hunger", un film intens apreciat de critici si festivaluri. Culmea, la prima intalnire regizorul n-a fost impresionat de el pentru ca il credea prea increzut. Hunger vorbeste despre protestul lui Bobby Sands, membru IRA, care inchis pe nedrept in inchisoare, a ales sa faca greva foamei, impreuna cu alti detinuti, in semn de protest fata de autoritatile britanice. Acesta a fost debutul lui McQueen ca regizor.
 

Insa, a doua intalnire a fost cu noroc, cei doi devenind de atunci nu doar parteneri de film si colaboratori, ci si buni prieteni. “Am fost uimit complet de Steve. Pe el il cautam de atatia ani, intodeauna ai nevoie de un om care sa te sprijine  si care sa te ridice mai sus si sa te indrume spre ceva ce singur, nu ai fi realizat niciodata. Este un om deosebit” a spus Fassbender despre omul care l-a facut celebru si i-a revigorat complet cariera. Nici McQueen n-a fost zgarcit cu laudele si a spus despre el ca "este o combinatie intre Marlon Brando si James Dean". Si pe buna dreptate, pentru ca Michael Fassbender este unul dintre cei mai versatili si fermecatori actori ai momentului.

Devotamentul fata de actorie al lui Fassbender este colosal: pentru Hunger actorul a acceptat sa slabeasca ingrozitor de mult, la fel cum o facea Christian Bale in Masinistul acum 8 ani.  A urmat o dieta stricta, sub monitorizarea medicilor si a ajuns sa cantareasca 58 de kilograme, slabind 16 kilograme. In mod ironic, aceeasi greutate o cantarea si Bobby Sands in ultimele clipe, conform registrelor medicale.
 

 

Michael Fassbender in rolul lui David din Prometheus

Rolul din Hunger i-a  cucerit pe critici, actorul facand valva la marile festivaluri din lume si l-au pus pe lista celor mai cautati actori de la Hollywood. In ultimii ani a trecut cu brio de la carismaticul soldatul german din Inglorious Basterds, la Mr. Rochester din Jane Eyre, la electrizantul Magneto in X-men: First Class, la fascinatul Carl Jung in A Dangerous Method si a colaborat cu regizori ca Zack Snyder, Quentin Tarantino, Davin Cronenberg, Steven Soderbergh si Ridley Scott.

Peste 3 saptamani, actorul va putea fi vazut in Prometheus, unde joaca rolul androidului David, in noul film regizat de Ridley Scott. Regizorul l-a remarcat intai in Hunger si Fish Tank. “Este in primii trei cei mai buni actori ai momentului” a spus Ridley Scott despre Michael Fassbender.
 

 

 

 

Pentru rolul din Prometheus, cei doi s-au inspirat din lumea creata tot de regizorul britanic in Blade Runner, dar si din Lawrence of Arabia, clasicul film cu Peter O’Toole, al carui portret a fost sursa de inspiratie pentru look-ul lui David. “La fel ca si Lawrence, David este un strain. Lawrence nu era nici britanic, nici arab. Si mi s-a parut o asociere splendida. La fel si David, este un strain intr-o lume a oamenilor, care nu-l accepta. Plus ca look-ul mi s-a parut perfect, desi ma face sa arat ca o prostituata masculina de 8 dolari” a glumit Fassbender.

 

 

 

David este cu siguranta personajul care le-a captat atentia celor mai mult fanilor, pentru ca este foarte misterios. “Te uiti la el si simti ca are ceva de ascuns si in acelasi timp, iti inspira si pericol.”

 

Cu Prometheus, vizionarul regizor Ridley Scott se intoarce la genul pe care l-a definit,  horrorul SF.  Actiunea din "Prometheus" se petrece in 2085 cu 30 de ani inainte de cea din "Alien", la prima intalnire a oamenilor cu extraterestrii ucigatori si inteligenti. Doua super puteri controleaza pamantul si se lupta intre ele pentru resursele naturale ale Sistemului Solar. Cand un echipaj este trimis pe o planeta indepartata pentru a o pregati de colonizare, acestia descopera o forma de viata bio-mecanica foarte ostila. . Noomi Rapace interpreteaza rolul lui Dr. Elizabeth Shaw un personaj pe care l-a asemanat cu Ellen Ripley din franciza Alien, Michael Fassbender va juca rolul lui David - un android iar  Charlize Theron va fi Meredith Vickers - o femeie dura si sexy. Din distributie mai fac parte Idris Elba, Guy Pearce si Patrick Wilson.

 

 


Sursa foto: GQ


Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies