Tarsem Singh, regizorul blockbusterului Immortals a lasat putin deoparte povestile mitologice pentru a aduce pe marile ecrane unul dintre cele mai cunoscute basme din lume. Mirror Mirror este o versiune moderna a faimoasei povesti Alba ca Zapada si cei 7 pitici.
Acesta le propune adultilor o versiune a Albei ca Zapada care se readuca putin din inocenta copilariei. Insa totul este presarat cu mult umor, care este de fapt, punctul forte al filmului "Oglinda, oglinjoara", pe langa distributia impresionanta formata din Julia Robert, Lily Collins, Armie Hammer si Nathan Lane.
Mirror Mirror/Oglinda, oglinjoara schimba putin povestea imaginata de Fratii Grimm. In film, Alba ca Zapada (Lily Collins) este tinuta captiva in castel de catre Regina Malefica (Julia Roberts), dupa ce tatal printesei moare. Fara sa aibe habar de ce se intampla in regat, Alba ca Zapada fuge din castel, insa descopera ca toti cei din regat sunt oropsiti si chinuiti de taxele usturatoare. Pe drum se intalneste cu Printul Alcott (Armie Hammer), de care se va indragosti, insa se va lupta si cot la cot cu cei sapte pitici pentru dreptate.
Mirror Mirror/Oglinda, oglinjoara nu este o capodopera si nici nu are cum pentru ca povestea in sine este plina de clisee. Insa, regizorul Tarsem Singh reuseste sa isi tina spectatorii aproape de marele ecran prin umorul din belsug, replicile spumoase, costumele impresionate si decorurile care iti taie respiratia. Problema este ca Singh nu reuseste sa livreze un film suficient de captivant pentru adulti, dar nici suficient de inocent pentru cei mici.
Julia Roberts demonstreaza inca a o data de ce este o actrita mare. Rolul Reginei Malefice este jucat bestial de "frumusica Americii". Desi initial nici nu a vrut sa auda de acest rol, dupa ce s-a intalnit cu regizorul, Roberts a declarat ca a fost sedusa de ideile si imaginatia acestuia. Si bine a facut, pentru ca personajul ei este cel care duce filmul in spate, iar interpretarea ei este fara cusur.
Armie Hammer isi suprinde fanii cu un rol inedit, diferit de cel din "The Social Network" sau "J.Edgar". Printul din Mirror Mirror nu este chiar ca in poveste, din contra, uneori este stangaci, usor nedumerit, desi aliura de print, curajul si frumusetea il fac atat de irezistibil, incat pana si Regina Malefica se pierde in fata acestuia, mai ales in momentul in care il vede fara camasa (o scena absolut spumoasa).
Din pacate, printesa dezamageste. Lily Collins se apropie cel mai mult de portretul Albei ca Zapada,doar prin frumusetea iesita din comun. Insa, fiica solistului Phil Collins nu reuseste deloc sa le transmita spectatorilor nici un fel de emotie si uneori, pare sa se chinuie din greu sa isi duca rolul pana la capat.
Interesant este ca in 2012, povestea Albei Ca Zapada are parte de 2 ecranizari: prima este cea a lui Tarsem Singh, iar a doua va fi o versiune mult mai indrazneata si mai intunecata, regizata de Rupert Sanders, Snow White and The Huntsman, cu Kristen Stewart in rolul eroinei.
Lily Collins nu m-a impresionat, iar din primele imagini si trailere, Kristen Stewart pare sa isi faca mult mai bine treaba in Snow White and The Huntsman.
Mirror Mirror are defectele sale si nici nu este un film exceptional, dar reuseste sa isi tina fanii captivi in poveste, sa ii amuze si sa ii faca sa simta bine. Asa ca pentru cei care vor sa se distreze si sa intre intr-un peisaj fantastic creat fara cusur la nivel vizual, atunci pelicula lui Tarsem Singh n-ar trebui ocolita.
Aceasta este povestea primei nave de transport americane capturate de pirați în ultimele două secole.