marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

N-ai fi crezut ca sunt reali. Eroii pe care nici Hollywood-ul nu a putut sa-i inventeze

Cei mai incredibili eroi din filme nu sunt inventati, ci inspirati chiar de realitate. Vietile si intamplarile lor au fost atat de fascinante incat au batut cu mult fictiunea din filme. Britanicii de la revista Empire au realizat o lista cu personajele care au inspirat rolul magnifice si despre care nu ai fi crezut vreodata ca au existat pe bune.

1. Zorro / Don Diego de la Vega.

Toata lumea cunoaste aventurile eroului misterios care  ziua e un nobil hispanic iar noaptea un prototip al lui Batman. A fost jucat de Douglas Fairbanks, Tyrone Powers, Anthony Hopkins si ultima data de  Antonio Banderas in  The Mask of Zorro (1998) si The Legend of Zorro (2005). Desigur producatorii au mai "inflorit" povestea, insa Zorro a existat cu adevarat  in persoana lui Joaquin Murrieta, cunoscut drept The Mexican Robin Hood.  A trait in California in anii 1850, s-a imbogatit cu aur, a luptat impotriva oamenilor legii si a fost un simbol al rezistentei contra culturii anglo - americane. A murit impuscat.

2. Lieutenant Pete "Maverick" Mitchell in Top Gun

Cu alte cuvinte pilotul de avioane super cool care l-a transformat pe Tom Cruise intr-una dintre cele mai mari vedete ale lumi cu Top Gun (1986).  Este poate filmul sau rolul care a definit statutul de blockbuster modern. Rolul a fost inspirat de Randy “Duke” Cunningham  un pilot a carui cariera militara l-a ajutat sa ajunga senator american iar acum asteapta sa fie eliberat din inchisoare unde a intrat din cauza unor afaceri murdare. Va fi eliberat in 2013.

3. Frank Abagnale Jr in Catch Me If You Can


Leonardo Di Caprio a facut istorie cu  rolul lui Frank W. Abagnale, Jr.  in Catch Me If You Can (2002) in care acesta se da drept pilot, avocat si medic - toate acestea intamplandu-se inainte sa implineasca 21 de ani. Povestea este inspirata de Frank Abagnale un tanar maestru al inselatoriei care a trait  din frauda cu cecuri false de la 16 ani cu politia pe urmele sale. Astazi este consultat de securitate si a colaborat cu FBI-ul dupa ce a petrecut 5 ani in inchisoare, a avut peste 8 identitati diferite si a furat 2.5 milioane de dolari. Pare un personaj greu de inventat pana si pentru lumea nebuna de la Hollywood.

4. Lucy Whitmore in 50 First Dates


Lucy jucata de Drew Barrymore are pierderi ale memoriei recente, astfel incat in fiecare noapte toate amintirile zilei trecute sunt sterse. Personajul ei a fost inspirat de americanca Michelle Philpots care suferea de aceeasi boala ca urmare a doua accidente de masina. Ca in film, in fiecare zi sotul ei, Ian, trebuia sa-i aminteasca de faptul ca sunt casatoriti iar femeia isi organiza viata scriindu-si amintirile pe post-it-uri.

5. Viktor Navorski in The Terminal (2004)

Dupa ce ajunge pe aeroportul JFK din New York, Victor Navorski (Tom Hanks) din Krakozhia ( nu e o tara reala) este prins fara voia sa in hatisurile birocratiei, fapt ce face imposibila intoarcerea in tara sa, dar si intrarea in America. Filmul are la baza povestea lui Mehran Nasseri un refugiat iranian care a trait 17 ani intr-un terminal al aeroportului Charles de Gaulle din Franta. Expulzat din Iran pentru in 1988 pentru proteste la adresa conducerii, tanarului i s-au furat actele pe aeroport in Paris. Fara se se poate intoarce sau sa-si continue cursa pana in Anglia, acesta a trait 17 ani pe aeroport.

6. Rocky Balboa

Sylvester Stallone a creat in seria derulata din 1976 pana in 2006 una dintre cele mai emblematice figuri din istoria filmului. Ideea i-a venit lui Stallone dupa ce a vazut lupta dintre Chuck Wepner si Muhammad Ali la Richfield Coliseum in 1975. Povestea lui Chuck Wepner care a facut un meci mare pana sa fie facut KO in repriza a 15-a i-a atras atentia lui Stallone care a cumprat drepturile pentru franciza ce a facut peste un miliard de dolari.

7. Travis Bickle in Taxi Driver (1976)

Robert De Niro a creat un personaj de neuitat - Travis Bickle - un veteran al razboiului din Vietnam si un sofer de taxi pe timpul noptii in New York. Acesta este o fire singuratica, iar violenta si pornografia il obsedeaza. Pe masura ce viata sa ia o turnura nefavorabila, furia sa se va revarsa asupra "drojdiei societatii", pe care o uraste atat de mult.Rolul acestuia a fost modelal dupa un personaj real Arthur Bremer cunoscut pentru ca l-a impuscat pe candidatul la presedentia SUA -George Wallace in 1972 si l-a lasat paralizat pe viata, terminandu-i cariera.


Modifică setările cookies