marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Interzise femeilor: NU esti barbat pana nu vezi aceste filme. Cele mai macho 13 pelicule din istorie

Filmele de actiune au fost intotdeauna apreciate de publicul masculin si cateva dintre ele au devenit legende. De la Die Hard la The Expendables, filmele de actiune au dat nastere unor eroi invincibili si au atras milioane de fani din lumea intreaga.  Revista Empire au realizat un top al celor mai macho filme de actiune. Iata lista!

1. The Expendables/ Eroi de Sacrificiu
Regizor: Sylvester Stallone
Macho men: Sylvester Stallone, Jason Statham, Jet Li, Mickey Rourke, Dolph Lundgren, Eric Roberts, Terry Crews, Bruce Willis, Arnold Schwarzenegger.

Explozie de testosteron si energie. Sunt cei mai mari eroi de actiune ai tuturor timpurilor si sunt toti la gramada in acelasi film. Plini de muschi, de replici macho si mai ales cu tot arsenalul la ei, inarmati din cap pana in picioare. Un grup de mercenari care accepta o misiune aproape imposibila: aceea de a detrona un dictator din America de Sud a adus in 2010 o poveste demna de filmele de actiune ale anilor '80. Sa curga sangele!

2. Predator
Regizor: John McTiernan
Macho men: Arnold Schwarzenegger, Jesse Ventura, Carl Weathers, Bill Duke, Sonny Landham, Shane Black, Kevin Peter Hall

If it bleeds, we can kill it... Ucide de placere, vaneaza pentru distractie. Putine filme sunt la fel de pline de testosteron si adrenalina ca Predator. Vanati ca niste animale de catre un Predator pe care nu-l pot vedea, echipa lui Duch (Arnold Schwarzenegger) trebuie sa supravietuiasca in jungla inainte ca toti sa fie omorati. Insa pana si terifianta creatura s-a legat de omul nepotrivit - Arnold - acesta le arata fanilor "adevaratele" intelesuri ale cuvantului "durere".

3. 300
Regizor: Zack Snyder
Macho men: Gerard Butler, Michael Fassbender, David Wenham, Vincent Regan, Tom Wisdom

Aici luptam, aici murim! 300 de spartani plus o mana de aliati tin piept timp de 3 zile la un sfert de milion de persani. Sincer mai macho de atat nu se poate!!! Sau cu alte cuvinte "This is Spartaaaaaaa!" O aventura epica despre pasiune, curaj, libertate si sacrificiu intrupate de luptatorii spartani care au dus una dintre cele mai mari lupte din istorie.

4. Fast Five
Regizor Justin Lin
Macho men: Vin Diesel, The Rock, Paul Walker, Tyrese, Ludacris

Cand ii ai pe Dwayne “The Rock” Johnson si Vin Diesel in rolul lui Dominic Toretto actiunea este garantata. Cascadoriile nebune si cursele infernale alimenteaza adrenalina, tensiunile sexuale si viteza necontrolata. Un jaf periculos, masini puternice si 2 tipi pentru care viteza nu cunoaste limite. “We talkin’ or we racin’?"

 

5. Crank
Regizori: Mark Neveldine, Brian Taylor
Macho men:  Jason Statham, Efren Ramirez, Dwight Yoakam, Jose Pablo Cantillo

Jason Statham este un expert al filmelor de actiune, dar in Crank totul este impins la limita. Dupa ce este otravit cu un drog bizar, Statham trebuie sa isi mentina adrenalina la cel mai ridicat nivel pentru a ramane in viata. Asa ca frumuselul plin de muschi fura masini, prizeaza cocaina, face cascadorii speculoase si sex in public, intr-o scena absolut dementiala. "I'm the Terminator" este una dintre replicile lui Statham cu care isi amentinta inamicul.

6.Crimson Tide
Regizor: Tony Scott
Macho men: Gene Hackman, Denzel Washington, Viggo Mortensen, James Gandolfini, Matt Craven

Arme nucleare, razboi, lupte si o confruntare a titanilor intre Gene Hackman si Denzel Washington, fac ca filmul Crimson Tide sa fie unul pe gustul barbatilor. Un film despre onoare, curaj, datorie si sacrificiu, in care replicile inteligente se imbina perfect cu scenele de actiune.

7. Commando
Regizor: Mark L. Lester
Macho men: Arnold Schwarzenegger, Dan Hedaya, Vernon Wells, James Olson, Bill Duke, David Patrick Kelly

"I eat Green Berets for breakfast. And right now, I'm very hungry", este una din replicile lui Arnold Schwarzenegger, din care iti dai seama ca nu se va da in laturi de la nimic pentru a-si distruge inamicii. O lupta pana la moarte, in care distrugatorul Arnold este capabil singur sa  faca praf un intreg regiment. Ce poate fi mai macho de atat?

8.Rambo III
Regizor: Peter MacDonald
Macho men: Sylvester Stallone, Richard Creena, Kurthwood Smith, Spiros Focas

Rambo este una din capodopera filmelor de actiune, iar Sylvester Stallone este fara indoiala, unul dintre cei mai mari eroi de actiune. Ca si in celelalte doua filme, Rambo nu iarta pe nimeni, descarca pe cat posibil, cat mai multe arme, imparte pumni si picioare, pana isi umple mainile de sange. Nu lipsesc nici cocktailurile Molotov sau elicoptere distruse.

9. Delta Force 2: The colombian Connection
Regizor: Aaron Norris
Macho men: Chuck Norris, Billy Drago, John P. Ryan, Richard Jaeckel

Chuck Norris este maestrul filmelor simple, dar pline de batai si lupte. Iar acest film pastreaza reteta clasica: poveste deloc complicata, dar care sa ofere motive pentru ca Norris sa se razbune pe baietii rai, rapiri, recuperari de ostatici, elicoptere, lupte cu arme. Bineinteles, Chuck Norris este indestructibil, cum altfel?

10.Red Scorpion/Scorpionul Rosu
Regizor: Joseph Zito
Macho Men: Dolph Lundgren, M.Emmet Walsh, Al White

In razboi numai barbatii puternici fac fata, iar la fel de macho ca Dolph Lundgren nu e nici un barbat. Fata sa de baiat rau, care pare ca ar fi dispus sa se ia la tranta pana si cu Rocky, il face pe Lundgren sa fie unul dintre acei "macho men" care par sa nu isi epuizeze niciodata energia de a lupta impotriva dusmanilor. In Red Scorpion, Lundgren alege sa lucreze pe cont propriu si sa isi faca singur legea. Actorul suedez primeste un bonus pentru ca reuseste sa scape cu viata dupa o tortura ingrozitoare. Doar este un "real macho men", nu?

11.Con Air
Regizor: Simon West
Macho Men: Nicolas Cage, John Cusack, John Malcovich, Ving Rhames

Cand Nicolas Cage apare in rol de erou si John Malcovich joaca rolul unui detinut fara scrupule, e clar ca se anunta un film plin de actiune si scene violente. Nicolas Cage este eroul absolut: "I'm gonna save the fucking day".

12.Magnum Force
Regizor: Ted Post
Macho men: Clint Eastwood, Hal Holbrook, Mitchell Ryan

Aproape toate filmele cu Clint Eastwood au personaje puternic masculine, iar fimele sale sunt pline de adrenalina si actiune. Dirty Harry este intruciparea legiuitorului perfect: sigur pe sine, inteligent, chipes si curajos, el ii prinde de fiecare data pe "baietii rai", si o face la fel chiar daca este vorba de mafioti sau politisti corupti.

13. Road  House
Regizor: Rowdy Herrington
Machon Men: Patrick Swayze, Sam Elliott, Ben Gazzara

Dupa ce a jucat in Dirty Dancing, Patrick Swayze a zis ca este timpul sa isi aleaga un rol mult mai masculin, in care sa isi arate si muschii nu doar schemele de dans. Nu numai ca isi arata pectoralii lucrati, dar Swayze invata tai chi. Momentul de maxima masculinitate este cel in care ii rupe gatul unui individ folosindu-si doar mainile.  Pana si Chuck Norris ar fi invidios, nu?




 


Modifică setările cookies