marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Nemuritorul care nu si-a pierdut niciodata capul: Adrian Paul la 20 de ani de la rolul vietii sale, The Highlander

"I am Duncan MacLeod, born four hundred years ago in the Highlands of Scotland. I am Immortal and I am not alone". Va mai aduceti aminte de nostalgica poveste alaturi de hitul celor de la Queen - Princes of the Universe care deschidea fiecare episod din Nemuritorul in anii '90?  Au trecut 20 de ani de la lansarea serialului care l-a facut vedeta pe actorul britanic Adrian Paul.

Nemuritorul care nu si-a pierdut niciodata capul: Adrian Paul la 20 de ani de la rolul vietii sale, The Highlander

GALERIE FOTO: Cum s-au transformat actorii din Nemuritorul!


Cu toate ca pare desprins dintr-o alta era,  serialul The Highlander ramane si la aproape doua decenii de la lansarea sa, in octombrie 1992, un film care nu poate fi uitat si care nu are varsta.


Povestea mitica a lui Duncan McLeod, personajul principal interpretat de Adrian Paul, un nemuritor ce se intoarce in timp si care isi asuma misiunea de a lupta impotriva raului intrupat in alti nemuritori a cucerit milioane de oameni timp de 119 episoade intre 1992 si 1998. In final "There can be only one!"
 

Serialul este o continuare a filmului  "Highlander" din 1986 cu Cristopher Lambert si Sean Connery in rolurile principale, insa culmea a fost mai bine cotat si a avut un succes international mai mare. Showul  l-a transformat pe necunoscutul Adrian Paul - care avea pe atunci 33 de ani si nu prea multa experienta ca actor intr-un adevarat star. Din pacate fanii acestuia nu prea au avut sansa sa-l vada pe actor de foarte multe ori dupa incheierea serialului.

Actorul britanic Alastair Duncan fusese alegerea producatorilor Peter Davis si  Bill Panzer pentru rolul lui Duncan McLeod, insa pana la urma din cei 400 de candidati a fost ales Adrian Paul deoarece le aducea tuturor aminte de o varianta mai tanara a lui Sean Connery.


Adrian Paul s-a lansat in lumea showbizului ca model si apoi ca dansator si coregraf in Europa.  Primul sau rol a venit in serialul de televiziune ABC, "Colbys" jucand ca un dansator de balet foarte temperamental, rusul expatriat Kolya "Nicolai" Rostov.  A acceptat rolul din Nemuritorul atras de mitul calatorului in timp si de numeroasele substraturi ale show-ului: istorie, dragoste, aventura, spiritualitate.

In episodul pilot, Adrian Paul este readus in jocul vanatorii dintre nemuritori iar in debut isi face aparitia si Christopher Lambert, actorul care a  interpretat rolul lui Connor MacLeod in cele 4 filme din seria Nemuritorul. 

Un pasionat de arte martiale( pentru rolul lui Duncan McLeod a luat lectii de lupta cu celebrele sabii katana) Adrian Paul, a fost numit in 2000 de revista People cel mai sexy star de actiune. A mai avut roluri prin filme ca The Void (2001), The Breed (2001), Code Hunter (2002), Nemesis Game (2003) Throttle (2005), Phantom Below (2005), Wraiths of Roanoke (2007), The Immortal Voyage of Captain Drake (2009). 


La 52 de ani, actorul ramane inca activ pe plan cinematografic si pregateste 3 proiecte pentru 2012 printre care drama "Miracle Underground" unde joaca alaturi de Eric Roberts si care va spune povestea celor 33 de mineri chilieni tinuti captivi subteran timp de 17 zile. Cu drama romantica At 2:15, Adrian Paul debuteaza ca regizor in 2012.

Vorbeste fluent franceza, engleza si italiana si a fost casatorit timp de 7 ani cu actrita Meilani Paul. In serial, actrita belgianca Alexandra Vandernoot joaca rolulul iubitei lui, Tessa Noël, iar Stan Kirsch apare in rolul  nemuritorului Richie Ryan.

Incepand cu anul 1997, Adrian Paul s-a implicat in activitati caritabile in cadrul organizatiei PEACE (Protect, Educate, Aid Children Everywhere) si a ajutat mai multi tineri in dezvoltarea si formarea lor.
 

Anul acesta au aparut zvonurile unei revitalizari a francizei. Scenarista care a lucrat la seria Twilight, Melissa Rosenberg, se afla in negocieri cu cei de la studiourile Summit Entertainment, pentru a lucra la scriptul unui nou film iar Justin Lin era favorit pentru a-l regiza. Productia ar avea un buget de 80 de milioane de dolari, iar actorul a lasat de inteles ca s-ar intoarce daca i se face o oferta.



 


 


Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies