marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Richard Armitage, actorul necunoscut la Hollywood care aduce cel mai asteptat film din 2012. Cum a obtinut rolul din The Hobbit

Filmul "Hobbitul: O Calatorie Neasteptata", primul din trilogia "The Hobbit",va avea premiera in cinematografele romanesti pe 14 decembrie. Richard Armitage, britanicul care a pus mana pe unul dintre cele mai populare personaje din Hobbitul a fost numit de MTV  pe primul loc in topul actorilor pe care nu trebuie sa-i ratezi in 2012.

Richard Armitage, actorul necunoscut la Hollywood care aduce cel mai asteptat film din 2012. Cum a obtinut rolul din The Hobbit


Cu toate ca este extrem de apreciat si cunoscut in Anglia, peste Ocean, Richard Armitage ramane o enigma, asa ca fanii sunt curiosi sa afle cum se va descurca in pielea unuia dintre cele mai iubite personaje ale lui Tolkien.


In varsta de 41 de ani, actorul care a stat departe de productiile hollywoodiene pana acum (desi anul trecut a avut un rol mic in Capitanul America) are una dintre cele mai asteptate prestatii din 2012 - cea a lui Thorin Scut de Stejar, un respectat tanar print dwarf care il va ajuta pe Bilbo in noile sale aventuri. La o inaltime de 1.88, Armitage va fi cel mai inalt dwarf din Middle Earth. Fanii universului lui J.R.R. Tolkien l-au comparat deja cu Aragorn jucat in Lord of the Rings de Viggo Mortensen.

 


Absolvent al prestigioasei London Academy of Music and Dramatic Art, Richard Armitage si-a inceput cariera cu un rol mic in comedia britanica "This Year's Love" in 1999. Actorul si-a castigat popularitatea in Marea Britanie cu un film produs de BBC -  "Sparkhouse". In 2005, actorul a jucat in thrillerul "Frozen",  insa rolul carierei sale de pana acum e considerat cel al lui John Thornton in miniseria BBC "North & South", ecranizarea dupa romanul lui Elizabeth Gaskell, North&South.


In 2005, a jucat in Macbeth, precum si in "The Impressionists", in rolul pictorului Claude Monet, iar in 2006 a primit rolul lui Sir Guy of Gisborne in seria BBC "Robin Hood". In 2010, a jucat in aclamatul serial britanic "Strike Back:, difuzat de Sky 1. Sarmul si sex-appelul sau l-au transformat intr-unul dintre cei mai iubiti actori britanici ai momentului. Englezoaicele sunt atat de obsedate de el, incat au format un grup numit “Armitage Army".

 


"Richard este unul dintre cei mai dinamici si captivanti actori de astazi si stiu sigur ca il va interpreta minunat pe Thorin Oakenshield. Sunt norocos ca unul dintre cele mai iubite personaje din Middle Earth este pe maini atat de bune"
a declarat regizorul Peter Jackson


Thorin este cel care a asistat, copil fiind, la distrugerea si teroarea pe care dragonul Smaug le-a provocat atunci cand a atacat Regatul Dwarfilor din Erebor (Muntele Singuratic). Dupa sacrificarea multor rude de-a lui Thorin, Smaug, s-a retras in Muntele Singuratic, unde a dus cu el si comoara dwarfilor plina de aur si bijuterii.


Nimeni nu a venit in ajutorul piticilor supravietuitori, si prin urmare o rasa ce odata statea mandra si nobila a fost fortata sa plece in exil. Dupa multi ani de suferinte si greutati, Thorin a crescut cu scopul de a deveni un luptator puternic si neinfricat, devenind in timp un inversunat lider venerat de catre toti dwarfii. In inima lui arde o dorinta apriga, ce a crescut de-a lungul timpului, dorinta de a revendica patria de drept a dwarfilor si de a distruge fiara care a adus suferinta si a aruncat in mizerie poporul sau. Atunci cand soarta ii ofera un aliat neobisnuit si o sansa de a se razbuna pe dragonul Smaug, el nu sta prea mult pe ganduri.


"Am citit romanul Hobbitul de cateva ori cand eram tanar. A fost interesant sa ma intorc la carte ca adult, pentru ca ea a fost scrisa pentru copiii lui Tolkien, insa a trebuit vizualizata pentru o audienta mai larga. Asta e frumusetea lui Tolkien. Are protagonisti foarte periculosi. Risca sa-i sperie pe copii. Este un creator genial de fantezie si trebuie sa privesti aceste personaje cu seriozitatea unui adult. Mi-a placut sa descoper din nou simplitatea cartii si mi s-a parut ca pot dezvolta acest personaj dincolo de carti"
a declarat Armitage.



Cele trei filme din trilogia "Hobbitul" spun o poveste care se petrece in Pamantul de Mijloc, cu 60 de ani inainte de actiunea din "Stapanul Inelelor", pe care Jackson si echipa sa de productie au adus-o pe marile ecrane in trilogia blockbuster ce a culminat cu "Stapanul Inelelor: Intoarcerea Regelui", premiat cu trei Oscaruri - pentru cel mai bun lungmetraj, cea mai buna regie si cel mai bun scenariu adaptat.


Aventura urmareste calatoria personajului principal Bilbo Baggins (Martin Freeman), care ia parte la o expeditie de proportii epice, pentru a redobandi de la fiorosul dragon Smaug regatul pierdut al dwarfilor, Erebor. Abordat pe nepusa masa de vrajitorul Gandalf cel Sur, Bilbo se alatura unui grup de treisprezece dwarfi, condusi de legendarul razboinic Thorin Scut de Stejar. Calatoria lor ii va purta in Tara Pustietatii, pe taramuri inselatoare, pline de goblini, orci si vrajitori.


Desi tinta lor se afla la rasarit, catre Muntele Singuratic, ei trebuie mai intai sa treaca prin tunelurile goblinilor, unde Bilbo o intalneste pe creatura care ii va schimba pe vecie viata, Gollum. Singur cu Gollum pe malurile unui lac subteran, nestiutorul Bilbo Baggins nu descopera doar ca poseda un curaj si o ingeniozitate care il surprind chiar si pe el, ci intra si in posesia "pretiosului" inel al lui Gollum, cu calitati neasteptate si foarte folositoare. Un simplu inel din aur, de care se leaga soarta intregului Pamant de Mijloc intr-un mod pe care Bilbo nici nu si-l poate imagina.

Ian McKellen se intoarce in rolul lui Gandalf cel Sur, personaj jucat si in trilogia "Stapanul Inelelor", alaturi de Martin Freeman in rolul principal, Bilbo Baggins, si de Richard Armitage, ca Thorin Scut de Stejar. Reluandu-si partiturile din "Stapanul Inelelor", in trilogia "Hobbitul" revin Cate Blanchett, in rolul Galadriel, Ian Holm, in rolul lui Bilbo cel in varsta, Christopher Lee, ca Saruman, Hugo Weaving, ca Elrond, Elijah Wood, ca Frodo, si Andy Serkis, ca Gollum.


 


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate

Cele mai citite

O nouă seară Agatha Christie, cu al său genial detectiv, Hercule Poirot - Moarte pe Nil

După un scenariu de Michael Gree și bazat pe romanul omonim din 1937 al celebrei scriitoare de romane polițiste, este o continuare a filmului Crimă în Orient Express (2017), a fost produs de Branagh, Ridley Scott, Judy Hofflund și Kevin J. Walsh.

Citeste mai mult ►

Modifică setările cookies