marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Cea mai scumpa trilogie din istorie: cele 3 filme din seria The Hobbit costa aproape un miliard de $

Iubitorii cartilor lui J.R.R. Tolkien si fanii trilogiei Lord of The Rings a lui Peter Jackson au strambat din nas atunci cand au auzit ca regizorul va tranforma noul sau proiect The Hobbit, din 2 filme intr-o trilogie.

Cea mai scumpa trilogie din istorie: cele 3 filme din seria The Hobbit costa aproape un miliard de $

GALERIE FOTO: 55 DE IMAGINI DIN FILMUL THE HOBBIT!


Suparati ca vor lungi cu inca un film minunata poveste din The Hobbit a carui actiune are loc inainte de cea a seriei "Stapanul inelelor" fanii i-au acuzat de lacomie pe cei de la studiourile Warner Bros si New Line Cinema.


"The Hobbit: An Unexpected Journey" apare pe 14 decembrie 2012, "The Hobbit: There and Back Again" pe 13 decembrie 2013, iar al treilea film care se va numi “Desolation of Smaug” sau “Riddles in the Dark” potrivit primelor zvonuri se va lansa in vara lui 2014.


Care sunt costurile acestei noi trilogii care vine la 11 ani de la "Stapanul inelelor"? Revista Forbes scrie ca primele doua parti din The Hobbit, care au fost deja filmate, au costat 500 de milioane de dolari impreuna. Partea a treia  are un buget misterios, va costa undeva sub 200 de milioane de dolari tinand cont de faptul ca Peter Jackson are o parte din material filmat pentru finalul trilogiei, scrie Hollywood Reporter.  Aceasta ultima parte are deja un scenariu, insa va necesita o reunire a distributiei pentru o noua runda de filmari.


Daca adaugam si costurile campaniei de marketing (producatorii au anuntat deja ca atat in SUA cat si international filmul va putea fi urmarit cu ochelari 3D speciali confectionati cu un design desprins din atmosfera The Hobbit) costurile trilogiei ating aproape un miliard de dolari. La acest capitol, The Hobbit se lupta cu primele 3 filme din seria Piratii din Caraibe a celor de la Disney pentru titlul de cea mai scumpa trilogie din istorie.



Warner Bros se asteapta oricum la cifre de box office uriase: trilogia LOTR (2001-2003) a avut incasari de 3 miliarde de $, in timp ce costurile de productie ale celor 3 filme s-au ridicat la 281 milioane de $ ( fara costuri de marketing). Acestea nu au fost insa realizate 3D.


Peter Jackson a filmat The Hobbit in 3D cu 48 de cadre pe secunda, o tehnologie revolutionara ce inseamna nu numai o fluiditate mult mai mare a miscarii personajelor, dar si o exactitate de doua ori mai mare.


"The Hobbit" prezinta povestea personajului Bilbo Baggins (Martin Freeman), plecat in cautarea unei comori. Din distributia noului proiect fac parte multi dintre actorii din trilogia "Stapanul inelelor": Ian McKellen (Gandalf the Grey), Cate Blanchett (Galadriel), Orlando Bloom (Legolas), Christopher Lee (Saruman), Hugo Weaving (Elrond), Elijah Wood (Frodo) si Andy Serkis (Golum).

Romanele "Stapanul inelelor/ The Lord of the Rings" au stat la baza celor trei filme "Stapanul Inelelor", turnate in Noua Zeelanda, sub bagheta regizorala a lui Peter Jackson, si lansate de New Line Cinema intre 2001 si 2003. Trilogia "Stapanul Inelelor" a adus incasari de trei miliarde de dolari la nivel mondial, fara vanzarile de DVD-uri, si a obtinut 17 premii Oscar. Expertii considera ca cele trei filme bazate pe romanul "The Hobbit" ar putea avea un destin asemanator marcat de succes.
 

The Hobbit: An Unexpected Journey va fi putea fi vazut si in Romania incepand cu 14 decembrie.


 

The Hobbit: An Unexpected Journey
Cu: Martin Freeman, Ian McKellen, Richard Armitage
Buget:250 de milioane de dolari

1. The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring (2001)
Cu: Elijah Wood, Ian McKellen, Orlando Bloom
Buget: 93 de milioane de dolari
Incasari globale:  870 de milioane de dolari


2. The Lord of the Rings:The Two Towers (2002)
Cu: Elijah Wood, Ian McKellen, Viggo Mortensen
Buget: 94 de milioane de dolari
Incasari globale: 925 de milioane de dolari

3. The Lord of the Rings:The Return of the King (2003)
Cu: Elijah Wood, Ian McKellen, Viggo Mortensen
Buget: 94 de milioane de dolari
Incasari globale: 1,119 miliarde de dolari


Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies