marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Noul Attenborough? Barack Obama este naratorul și vocea unui nou documentar Netflix

Fostul președinte american este gazda unui serii lansate luna aceasta în cea mai cunoscută rețea de streaming.

Noul Attenborough? Barack Obama este naratorul și vocea unui nou documentar Netflix
Dacă tot e Ziua Pământului, merită să amintim una dintre premierele lunii, „Our Great National Parks“, proiectul mult-anunțat de casa de producție a soților Obama, Higher Ground Productions. Pe modelul celebrului realizator britanic, David Attenborough, fostul președinte american a lansat în rețeaua Netflix una dintre cele mai frumoase serii documentare despre parcurile naționale.
 
Demersul a pornit de la preocuparea personală a lui Barack Obama față de mediul înconjurător, el, un nativ hawaiian, pentru care natura are o maximă importanță. Totodată, ca șef al administrației americane, el și-a pus amprenta asupra sistemului de parcuri naționale din SUA, în timpul celor două mandate ale sale la Casa Albă. Potrivit BBC, el a protejat mai mult habitat natural decât oricare alt președinte din istoria Americii, punând sub protecție 548 de milioane de acri de habitat – în comparație cu cele 290 de milioane de acri ale președintelui Theodore Roosevelt, care a fondat Parcurile Naționale din SUA. Moștenirea sa include cele două cele mai mari rezervații marine din lume și a doua cea mai mare rezervație de deșert din lume.

 
Dragostea lui Barack Obama pentru parcurile naționale a apărut în copilărie. „Hanauma Bay este unul dintre locurile mele preferate din lume. Am crescut în Hawaii. Așa arăta curtea blocului meu. Iubirea mea pentru natură a început aici. Când eram copil, spațiile sălbatice și cele de zi cu zi erau unul și același lucru, o parte esențială a vieții noastre“, spune Barack Obama în deschiderea seriei „Our Great National Parks“.
 
„Încă îmi amintesc că, atunci când am vizitat Parcul Național Yellowstone, am trecut peste un deal și am văzut deodată sute de căprioare și zimbri pentru prima dată“, povestește Barack Obama. „Acest peisaj nou mi-a dat o idee despre cât de întinsă, diversă și importantă este lumea animalelor sălbatice și care e locul nostru în ea.  E ceva ce am vrut ca și fiicele mele să înțeleagă când le-am adus înapoi în același loc de la Yellowstone, acum câțiva ani. Este ceva ce vreau să păstrez pentru copiii noștri, nepoții și generațiile viitoare.”

 
Motivul pentru care a realizat seria „Our Great National Parks“? „Vreau să mă asigur că de spațiile sălbatice ale lumii se vor bucura și copiii și nepoții mei. Veniți cu mine să descoperim cele mai frumoase parcuri naționale și să facem o călătorie prin minunile naturale moștenite de noi toți.
 
Familia Obama a semnat un contract cu Netflix în 2018, cu scopul de a crea „conținut divers, cu posibilitatea unor serii cu scenario sau fără scenariu, serii documentare, cât și filme“, se arată într-un comunicat al companiei de streaming.
 
În afară de seria despre parcurile naționale, compania soților Obama a mai adus pe Netflix show-urile pentru copii „Ada Twist, Scientist“ și „Waffles + Mochi“, documentarul câștigător al unui premiu Oscar, „American Factory“, filmul „Crip Camp: A Disability Revolution“, cât și povestea bazată pe autobiografia lui Michelle, „Becoming.“
 
FOTO: capture video

Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies