The Butler: presedintele Barack Obama a declarat ca a plans in timpul vizionarii, cum l-a impresionat Oprah Winfrey
738
0
28 august 2013 14:47
Industria cinematografica de la Hollywood a fost asaltata anul acesta de un numar destul de ridicat de filme cu protagonisti de culoare iar cel care pare sa simpatizeze cel mai mult acest gen de productii a caror tema principala este istoria oamenilor de culoare din America este Harvey Weinstein care a si investit in cateva proiecte de acest gen.
Intr-un interviu acordat celor de la The Wrap, mogulul si producatorul Harvey Weinstein declara ca aceste schimbari sunt rezultate a ceea ce el numeste „Efectul Obama”, legand alegerea si mai recent realegerea acestuia in functia de presedinte al Americii de schimbarea culturala care face povestile cu si despre oameni de culoare mult mai acceptabile pentru public: „este un moment memorabil in istoria filmului; intocmai ca o renastere. Avem creatori de filme negri exceptionali ca Lee Daniels, Ryan Coogler, Steve McQueen si actori de top ca Idris Elba, Chiwetel Ejifor sau Naomie Harris. Obama a reusit sa diminueze delimitarile rasiale facand din America o tara mai buna.”
Una din pelicule de top produse de Weinstein impreuna cu fratele sau Bob este Mandela: Long Walk to Freedom care a ajuns anul acesta la Festivalul International de Film de la Toronto si care se pare ca va avea mari sanse la premiile Oscar, dupa ce au aparut si primele recenzii. Tot la TIFF a avut premiera si 12 Years a Slave, sub marca Fox Searchlight in regia lui McQueen iar in distributie vom avea placerea sa ii urmarim pe Chiwetel Ejiofor in rol principal, Brad Pitt si Michael Fassbender. 12 Years a Slave este considerat pana acum cel mai bun film al anului si marele favorit la Oscar in 2014, cam la toate categoriile.
Alte proiecte la care Harvey Weinstein a cotribuit sunt The Butler (care a incasat numai in America 91 milioane de $), drama care prezinta viata unui om de culoare care a servit mai multi presedinti americani la Casa Alba in care joaca Oprah Winfrey, Forest Whitaker, Cuba Gooding Jr, Lenny Kravitz, David Oyelowo si Terrence Howard si Fruitvale Station, povestea unui om de culoare impuscat de politia din California.
Intrebat care este motivul evidentierii istoriei oamenilor de culoare din America, Weinstein a declarat „nu am facut-o din cauza unei schimbari culturale, am facut-o pentru ca noi credem in asemenea povesti; a fost momentul ideal pentru aceste realizari.” Deloc surprinzator este faptul ca Obama a avut de castigat de pe urma simpatiei producatorului american pentru oamenii de culoare; in timpul alegerilor prezidentiale din 2012, actualul presedinte a participat la cateva strangeri de fonduri organizate de Weinstein.
Sursa foto: Getty
O femeie îndurerată caută să se răzbune după ce descoperă că accidentul aviatic în care și-a ucis familia a fost un atac terorist.