marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Nunta urmarita de peste 2 miliarde de oameni! Vezi aici galerie FOTO cu cele mai celebre nunti regale!

Nunta urmarita de peste 2 miliarde de oameni! Vezi aici galerie FOTO cu cele mai celebre nunti regale!

Vezi aici o galerie foto cu cele mai celebre nunti regale.

1. Grace Kelly si regele Rainier III de Monaco


 

2. Lady Diana si Printul Charles in 1981



3.Printesa Alexandra a Danemarcei s-a casatorit in 1995 cu Joachim al Danemarcei

 

4. Printesa Maxima a Olandei s-a casatorit cu printul Willem-Alexander in 2002
 

 

5. Printesa Letizia a Spaniei s-a casatorit in 2004 cu Felipe, Printul de Asturia.
 


6. Printesa Martha a Norvegiei s-a casatorit in 2002 cu scriitorul Ari Behn

 


Cifrele nuntii secolului  - cum a fost numita casatoria printului William cu Kate Middleton

- Casatoria printului William cu Kate Middleton, vineri, are loc la exact 66 de ani de la cea lui Hitler cu Eva Braun, intr-un buncar din Berlin, nunta regala fiind celebrata la catedrala Westminster, unde au fost oficiate trei dintre dintre cele mai recente casatorii regale incheiate cu un divort.

 

- 80.000 de persoane sunt asteptate pe strazile Londrei, vineri dimineta. Printre ele se numara 5.000 de politisti, 8.000 de jurnalisti straini si peste 1.000 de angajati ai posturilor britanice de televiziune, din care 850 acopera evenimentul pentru BBC.
 

- Transmisiunea televizata din interiorul catedralei Westminster va fi coordonata de Diccon Ramsey, director de producţie al emisiunii "The X Factor".
 

- Audienta pe plan mondial va atinge 2 miliarde de telespectatori, iar alti 400 de milioane de oameni vor privi nunta regala pe internet sau vor asculta relatarile posturilor de radio. Casatoria printului Charles cu Diana Spencer, in 1981, a fost urmarita de 750 de milioane de persoane.


- Prima nunta regala din Marea Britanie care a fost televizata live a fost aceea dintre printesa Margaret, sora reginei Elisabeth a II-a, si Antony Armstrong-Jones, in 1960. Insa telespectatorii au putut sa asiste pentru prima oara in direct la juramintele de credinta regale abia dupa 21 de ani, cand printul Charles s-a casatorit cu Diana Spencer.

 

- Doar 800 dintre invitatii de la ceremonia religioasa de vineri vor beneficia de o panorama libera asupra slujbei, deoarece multi dintre invitati vor avea vederea blocata sau partial blocata de arbustii si copacii care au fost adusi pentru a decora interiorul catedralei Westminster si care marcheaza culoarul pe care vor pasii cei doi miri catre altar.

 

 -Mireasa va avea nevoie de patru minute pentru a ajunge la altar, din momentul in care intra in catedrala.

 

- Doar 600 dintre ei vor participa la receptia regala de la palatul Buckingham si doar 300 vor fi la dineul si petrecerea organizata in cursul serii de printul Charles.

 - Costul expedierii prin posta a tuturor invitatiilor oficiale a fost de 874 de lire sterline.
 

- Nunta regala va fi sarbatorita pe teritoriul britanic prin 5.500 petreceri de strada, la care vor participa circa 500.000 de persoane. Potrivit estimarilor oficiale, la aceste petreceri vor fi consumaţi 2,5 milioane de carnaciori pentru cocktail, vor fi baute peste 100 milioane de pahare de bere, iar stofa pentru steagurile arborate insumează 700 de mile (1.120 de kilometri.

 

CLICK AICI PENTRU A DEVENI FAN PROCINEMA PE FACEBOOK!

Sursa: Mediafax


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies