marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Nymphomaniac va fi cenzurat in cinematografe: producatorii vor lansa o versiune mai scurta si cu mai putine scene de sex a celui mai socant film al anului

Filmul lui Lars von Trier este menit sa socheze, dar pentru a putea fi vandut pe pietele internationale, regizorul trebuie sa cenzurereze scenele explicite din Nymphomaniac. Conform celor de la The Hollywood Reporter, danezul nu mai vrea sa existe o versiune soft a filmului sau, dar i-a lasat pe producatori sa ii editeze versiunea ce va fi vazuta in cinematografe.

Nymphomaniac va fi cenzurat in cinematografe: producatorii vor lansa o versiune mai scurta si cu mai putine scene de sex a celui mai socant film al anului

Controversatul regizor danez a cazut la pace, desi impotriva vointei sale, acceptand ca scena controversata demna de un film porno a productiei sale sa fie reeditata din motive de marketing. Astfel, noua varianta pentru filmul menit sa apara in cinematografe in luna decembrie, va fi mai scurta si  cenzurata.


"Versiunea scurta este impotriva dorintelor lui Lars von Trier, dar a inteles ca trebuie respectate anumite cerinte pentru ca filmul sau sa ajunga pe pietele internationale. Plus ca nu poti face un film cu 11 milioane de dolari si sa dureze 5 ore. 5 ore si jumatate este  o durata care ii scade orice potential de vanzare filmului. " a spus producatorul Peter Aalbaek Jensen.

Este neobisnuit pentru von Trier sa ii lase pe producatori sa ii modifice filmul, tinand cont cat de exigent si excentri este danezul si sensibil cu filmele sale.
 

Nymphomaniac este un fel de jurnal erotic al unei nimfomane, interpretata de Charlotte Gainsbourg, din perioada adolescentei, pana la varsta de 50 de ani. Mai precis, pana in momentul in care este gasita lesinata de un barbat jucat de Stellan Skarsgard, cel caruia i se si confeseaza ulterior.


 


Filmul ii are in distributie pe Charlotte Gainsbourg,  Stellan Skarsgard, Shia LaBeouf, Jamie Bell, Christian Slater, Connie Nielsen, Willem Dafoe si Uma Thurman. Shia LaBeouf a declarat ca filmul contine scene reale de sex. Acesta a  mai spus ca a obtinut rolul dupa ce i-a trimis regizorului o filmare cu el si prietena lui in timp ce faceau sex.


Initial, versiunea prezentata de regizor dura 5 ore si jumatate, insa dupa reeditare, filmul va fi lung de 4 ore si va fi proiectat pentru prima data in cadrul premierei de la Copenhaga, intr-un maraton de 2 ore per parte.


Producatorul Jensen a infirmat zvonurile, dezvaluind ca „Nymphomaniac” a fost reeditat si scurtat exclusiv din motive comerciale, si nu pentru a cenzura scenele de sex. Acesta va fi distribuit la nivel global in forma sa bruta, urmand ca fiecare tara in parte sa decida ce pastreaza si ce nu din metrajul oferit.

Data lansarii si distribuirii filmului este inca pusa sub intrebare, regizorul Lars von Trier lasand pana in prezent toate aceste lucruri sub mister.

 


 


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies