marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

O aventura inceputa acum 65 de milioane de ani: Steven Spielberg are idei noi pentru Jurassic Park 4

La 10 ani de la ultimul film din seria Jurassic Park, Steven Spielberg face echipa cu scenaristul de la Thor - Mark Protosevich pentru a patra parte a povestii cu dinozauri.

O aventura inceputa acum 65 de milioane de ani: Steven Spielberg are idei noi pentru Jurassic Park 4

In ultimi ani au tot aparut zvonuri despre lansarea partii IV din Jurassic Park, insa nimic nu s-a concretizat.


Seria e fost extrem de populara. Conform Box Office Mojo pana in 2011 franciza a strans in conturi incasari la nivel international de 1.7 miliarde de dolari.

Mortile lui Michael Crichton ( autorul seriei de carti) si a lui Stan Winston ( cel care a gandit design-ul creaturilor) pareau ca au pecetluit soarta povestii. 

Spielberg insa a venit cu idei noi pentru serie despre care a inceput sa discute cu scenaristul Mark Protosevich, scrie Total Film. Universal ar putea produce filmul.


 Lucruri inedite despre Jurassik Park:


1. Primul Jurassik Park (1993) a avut un buget de 63.000.000 de dolari


2. Lansat in 1993,  filmul a stat scurt timp pe primul loc in box office pana a fost detronat de Titanic.


3. Studiourile Universal au cumparat drepturile pentru cartea lui Michael Crichton cu 2 milioane de dolari inainte ca aceasta sa fie publicata.


4. Initial, rolul doctorului Grant i-a fost oferit lui William Hurt, dar acesta l-a refuzat fara ca macar sa citeasca scenariul sau cartea. Harrison Ford este un alt nume mare care a refuzat rolul. Ulterior, cel care a acceptat a fost Sam Neill.


5.I n cartea scrisa de Michael Crichton, personajul doctorului Grant iubeste copiii. In film, acesta ii displace total la inceput.

6. Este primul film care a folosit sistemul DTS de sunetul digital surround.

7. In film, exista o scena in care Ian Malcom, personaj interpretat de Jeff Goldblum, flirteaza cu Ellie Sattler, interpretata de Laura Dern, in timp ce au o discutie filosofica despre teoria haosului. Dupa ce au incheiata filmarile, cei doi actori au inceput o relatie si au fost logoditi timp de doi ani. Din pacate, cei doi s-au despartit.

8. Pentrul rolul lui Ellie Sattler s-au luptat sa-l obtina actrite ca: Jodie Foster, Sigourney Weaver, Michelle Pfeiffer, Ally Sheedy, Geena Davis, Daryl Hannah, Jennifer Grey, Kelly McGillis, Jamie Lee Curtis, Julia Roberts, Linda Hamilton, Sarah Jessica Parker, Joan Cusack si Debra Winger. Dar cea care a fost aleasa pentru rol a fost Laura Dern.

 


Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies