marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Obama: cele mai bune 3 filme din 2012 alese de presedintele SUA

Presedintele american Barack Obama s-a aratat a fi un mare iubitor de filme: nu a ezitat niciodata sa vorbeasca in public despre serialele si filmele sale preferate. La final de an, Obama a ales 3 filme care l-au marcat in 2012 si a vorbit despre ele cu ziaristii de la revista People.

Obama: cele mai bune 3 filme din 2012 alese de presedintele SUA

Intrebat intr-un interviu de editorii revistei People care sunt filmele din 2012 pe care ar vrea sa le vada din nou, Obama a raspuns: "Beast of the Southern Wild a fost spectaculos. L-am vazut cu niste prieteni si cu nepoata mea care are 4 ani si ne-a captivat pe toti. Life of Pi a fost bun, am citit si cartea impreuna. Mi s-a parut ca Argo a fost  excelent.  Ben Affleck a facut o treaba foarte buna" a declarat Obama


Desi nu a pomenit de noul film al lui Steven Spilerberg - Lincoln, in urma cu cateva saptamani presedintele Statelor Unite ale Americii a fost complet impresionat de modul in care Daniel Day-Lewis l-a portetizat pe celebrul presedinte american Abraham Lincoln.


"Daniel Day-Lewis statea chiar langa mine. Si totusi, dupa incheierea filmului, aveam impresia ca inca stau langa Lincoln. A fost magistral in acest rol. Cred ca stie toata lumea ca Lincoln a fost presedintele meu preferat si sa vad o portretizare atat de amanunitat si intima a lui si a modului in care a facut fata provocarilor timpului sau,  a fost o experienta foarte puternica." a spus presedintele Barack Obama dupa o vizionare a filmului la Casa Alba.

 

Topul celor mai bune filme din 2012, realizat de Presedintele Obama

Beasts of the Southern Wild
Regie: Benh Zeitlin
Distributie: Quvenzhané Wallis, Dwight Henry si  Levy Easterly
 

Poate cel mai tandru si magic film prezentat la Cannes in acest an, Beasts of the Southern Wild, si-a castigat fani, iar Benh Zeitlin s-a lansat puternic cu acest debut solid. Indragit de critici si de public deopotriva, Beasts of the Southern Wild a obtinut Marele Premiu al Juriului la Sundance, cel mai mare festival de film independent din America de Nord, dar si Premiul Publicului la Festivalul de la Los Angeles. Este, totodata, alegerea criticilor „The New York Times” pentru filmul anului 2012. Eroina povestii este o fetita de 6 ani, Hushpuppy (Quvenzhané Wallis), care locuieste cu tatal ei (Dwight Henry) pe o insula amenintata de uragane. Cand apele invadeaza insula si lasa doar ramasite in urma – evenimente pe care le leaga, in imaginatia sa, de un animal preistoric si de topirea ghetarilor - Hushpuppy porneste in aventura vietii ei.
 

 


Life of Pi
Distributie: Suraj Sharma, Irrfan Khan , Adil Hussain
Regie: Ang Lee


Acum 12 ani, Ang Lee lansa Crouching Tiger, Hidden Dragon, un film excentric, care a fascinat pe toata lumea. In acest an, Life of Pi, ecranizarea romanului scris de Yann Martel in viziunea regizorului Ang Lee aduce o noua directie pentru 3D in incercarea de a spune povestea tanarului ratacit pe mare intr-o mica barca alaturi de un tigru pe nume Richard Parker, un urangutan, o hiena si o zebra.
 

 

 

Argo
Distributie: Ben Affleck, Bryan Cranston, John Goodman
Regie: Ben Affleck

Ben Affleck a adus in acest an pe marile ecrane ca regizor si actor una dintre cele mai ciudate operatiuni din istoria CIA. Povestea filmului este bazata pe dosare reale, facute publice de CIA in 1997, tratand colaborarea guvernelor din Canada si SUA in vederea salvarii a 6 diplomati americani pe fundalul crizei ostaticilor din Iran din 1979. Ben Affleck il intruchipeaza pe un specialist al CIA, Tony Mendez, care a conceput un plan de a-i evacua pe cei sase americani. El pretinde a fi producatorul unui film “Argo”, turnat cu echipa celor sase americani pe care vrea sa ii scoata din Iran. "Daca vrei sa vinzi o minciuna, cheama presa sa o faca pentru tine",  suna o fraza cinica spusa de Alan Arkin care descrie la perfectie atmosfera peliculei. Argo a primit 5 nominalizari la Globurile de Aur 2013.

 

 

Lincoln
Distributie:Daniel Day-Lewis, Joseph Gordon-Levitt, Tommy Lee Jones
Regie: Steven Spierlberg


Filmul lui Steven Spielberg promite sa fie profund si intens, o radiografie complexa si amanuntita a ultimelor momente ce il leaga pe cel de-al 16-lea presedinte american de istoria politica a Statelor Unite. Cu Daniel Day-Lewis in rolul faimosului presedinte american, Lincoln este o drama ce se concentreaza pe votarea celui de-al 13 amendament, legea prin care sclavia a fost interzisa in Statele Unite. Filmul a primit cele mai multe nominalizari la Globurile de Aur 2013 - la 7 categorii.

 


Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies